Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το μεγαλύτερο ρουσφέτι της χώρας

Καθώς το αφήγημα της κυβέρνησης πως “για όλα φταίει ο σταθμάρχης” καταρρέει -επειδή, ακόμα κι αν έφταιγε μόνο ο σταθμάρχης, ο σταθμάρχης και όλη η παρέα στα τρένα ήταν κομματικά ρουσφέτια της κυβέρνησης-, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση αυτές τις μέρες για ρουσφέτια, αξιοκρατία και άλλα τέτοια.

Λογικό είναι πως, όταν μια κυβέρνηση σου έχει ζαλίσει τον έρωτα για τέσσερα χρόνια για το επιτελικό κράτος, την αριστεία και την ψηφιακή διακυβέρνηση, και, τελικά, έχουμε φονική σύγκρουση τρένων επειδή δεν δούλευε το φανάρι -και επειδή ο σταθμάρχης ήταν κομματικό ρουσφέτι μεν, ακατάλληλος δε-, να έχει γκρεμιστεί όλο το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το μόνο που κάνει τώρα είναι να προσπαθεί να βρει τρόπο για να αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο. Μαζεύτηκαν πολλά για τον Μητσοτάκη. Predator, Τέμπη κλπ.

Ο Μητσοτάκης, θεωρητικά, δεν κινδυνεύει, επειδή ζούμε στην Ελλάδα που η Δικαιοσύνη είναι ξεπουλημένη και ανέκδοτο, αλλά μπορεί το πολιτικό και ολιγαρχικό σύστημα να θελήσει να θυσιάσει κάποια παιδιά του, για να διασωθεί το ίδιο, ενώ το μεγάλο πρόβλημα για τον Μητσοτάκη είναι πως είναι μισητός και σε πολλά στελέχη του κόμματός του. Πάντα σκεφτόμουν πως οι νεοδημοκράτες είχαν κάνει πρόεδρο του κόμματός τους το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, για να τελειώσουν μια για πάντα με το Μητσοτακέικο.

Αλλά μια και είναι έξαλλοι με τα ρουσφέτια, ο Μητσοτάκης τι είναι;

Ο Μητσοτάκης δεν είναι ρουσφέτι;

Ο Μητσοτάκης είναι ο ορισμός του ρουσφετιού.

Ο Μητσοτάκης είναι ο ορισμός της αναξιοκρατίας. Ο ζαβός γιος πρώην πρωθυπουργού, αδερφός πρώην υπουργού κλπ, γίνεται πρόεδρος κόμματος εξουσίας και εκλέγεται πρωθυπουργός.

Το ακόμα καλύτερο ήταν πως αυτός ο Μητσοτάκης -που, αν δεν ήταν Μητσοτάκης, θα ήταν το παιδί της φάπας- υποσχόταν αξιοκρατία και έλεγε πως θα χτυπήσει την οικογενειοκρατία.

Το να υπόσχεται ο Μητσοτάκης αξιοκρατία, είναι σαν να υπόσχεται ο λύκος πως θα γίνει χορτοφάγος.

Εντάξει, ο νεποτισμός και το μέσον ή το βύσμα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Συμβαίνει. Αλλά στην Ελλάδα συμβαίνει μόνο αυτό.

Καταλαβαίνω πως και ο Θεός τον Υιό του έκανε θεό, αλλά στην Ελλάδα, γίνεται ρουσφέτι και για ανίψια, αδέρφια, εγγόνια, βαφτιστήρια, γκόμενες, γκόμενους κλπ.

Έτσι, έγινε βουλευτής και υπουργός Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο αλλά, με το πού βλέπεις τον Καραμανλή, καταλαβαίνεις πως, αν δεν τον έλεγαν Καραμανλή, θα ήταν το παιδί στην ταβέρνα που του λένε όλοι “μικρέ, όπως θα έρχεσαι, πιάσε και δυο μπίρες!”.

Είναι πάρα πολύ αστείο να βλέπεις τα μεγαλύτερα ρουσφέτια της χώρας να λένε πως θα καταργήσουν τα ρουσφέτια. Έλα, δώστε μια τετραετία ακόμα στον Μητσοτάκη, το μεγαλύτερο ρουσφέτι της χώρας, για να βάλει τέλος στα ρουσφέτια!

Ακόμα πιο αστείο είναι ότι κάποιοι κάθονται ακόμα και τους ακούν, ενώ θα έπρεπε να τους πάρουν με τις πέτρες.

Βέβαια, αυτοί που τους ακούν ακόμα, είναι τα ρουσφέτια τους.

Η Ελλάδα χτίστηκε με το ρουσφέτι. Δεν υπάρχει Ελλάδα, χωρίς ρουσφέτι.

Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα δεις στο τέλος να σου απομένουν ένας ρουφιάνος, ένα φακελάκι κι ένα ρουσφέτι. Που σημαίνει: τώρα ξέρεις γιατί η Ελλάδα χάθηκε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.