Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία

Πολύ ωραία το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους απολυμένους στην Καβάλα: «Ξέρετε, σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία».

Εγώ συμφωνώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όντως, έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Μάθετε να βλέπετε τις ευκαιρίες εκεί που κάποιοι κολλημένοι και μίζεροι παλαιοκομμουνιστές βλέπουν απανθρωπιά.

Έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι δολοφονούνται στα Τέμπη και κάποιοι κάνουν χρυσές δουλειές με τα τρένα και κονομάνε.

Κάποιοι πέθαναν στα Τέμπη αλλά τώρα άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας γιατί οι περισσότεροι νεκροί στα Τέμπη ήταν νέοι και φοιτητές, οπότε τώρα θα μειωθεί ο ανταγωνισμός για μια θέση στο Δημόσιο, στο Κόμμα, στην πολυεθνική. Γιατί δεν χαίρεστε;

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι κοιμούνται στον δρόμο και κάποιοι έχουν από 100 σπίτια ο καθένας.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι δεν έχουν να φάνε και στήνονται στην ουρά για το συσσίτιο της Εκκλησίας ή για τον Άλλο Άνθρωπο, και κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι έφυγαν από την Ελλάδα για να μπορέσουν να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν, και αυτοί που ξέσκισαν και χρεοκόπησαν τη χώρα έμειναν στην Ελλάδα και συνεχίζουν τη μάσα.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι βομβαρδίζουν χώρες και πλουτίζουν, και κάποιοι φεύγουν από τις χώρες τους για να σωθούν, ενώ κάποιοι τους σταματάνε με φράχτες· που κι από τους φράχτες βγάζουν χρήματα. Γιατί έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιοι σκοτώνονται στον πόλεμο και κάποιοι άλλοι βγάζουν δισεκατομμύρια από τα όπλα, ενώ οι φτωχοί θάβουν τα παιδιά τους.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιες τράπεζες μαζεύουν όλα τα χρήματα και τα σπίτια, και κάποιες άλλες τράπεζες τις διασώζουν αυτοί που οι τράπεζες τους πήραν τα χρήματα και τα σπίτια.

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Κάποιες οικογένειες διαλύονται από τη φτώχεια και κάποιες οικογένειες -όπως αυτή του Μητσοτάκη- τις ταΐζουν πλουσιοπάροχα στον αιώνα των αιώνων οι πολίτες.

Παιδιά, έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία. Γιατί γκρινιάζετε; Μήπως είστε κι εσείς τίποτα κομμουνιστές που θέλετε να μας πάρετε τα σπίτια και τις καταθέσεις που, ευτυχώς, πρόλαβαν και μας τα πήραν οι καπιταλιστές;

(Με την ευκαιρία, γ@μιέται η ελεύθερη οικονομία -που δεν είναι ούτε ελεύθερη, ούτε οικονομία-, ενώ γ@μιούνται και όσοι ψηφίζουν εδώ και δεκαετίες Μητσοτάκηδες, και θίγονται, όταν οι Μητσοτάκηδες τους πετάνε και μια ροχάλα για ευχαριστώ. Ζήτω ο σοσιαλισμός!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.