Εγώ, αδερφέ μου, σε πιστεύω

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Αλέξη Γεωργούλη για τις σεξoυαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί από γυναίκες τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αποκάλυψε πως χιλιάδες γυναίκες τον παρενόχλησαν σεξoυαλικά και τον αντιμετώπιζαν σαν σκεύος ηδονής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί μιλάει τώρα και δεν μίλησε όταν παρενοχλήθηκε σεξoυαλικά, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε πως ντρεπόταν, σκεφτόταν την κοινωνική κατακραυγή, το τι θα πουν οι δικοί του άνθρωποι, ενώ τόνισε πως το κάθε θύμα έχει το δικαίωμα να μιλήσει όταν νιώθει πως μπορεί να το κάνει.

Η κακοποίηση, η στιγματοποίηση και ο εκφοβισμός που υφίστανται μετά την καταγγελία τα θύματα -γυναίκες και άνδρες- έχει σκοπό να τους κάνει να σωπάσουν.

Είναι αλήθεια πως ποτέ κανείς δεν μιλάει για τη σεξoυαλική παρενόχληση που δέχονται οι άνδρες από τις γυναίκες.

Η σεξoυαλική παρενόχληση των ανδρών από τις γυναίκες είναι ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία.

Κανείς δεν μιλάει για το “θέλω να σε γ@μήσω τώρα” που εκφράζουν με χυδαίο τρόπο πολλές γυναίκες· εντάξει, το έχει αγγίξει το θέμα η Μαλβίνα Κάραλη σε κάποια κείμενά της. Αλλά μόνο η Μαλβίνα.

Κανείς δεν μιλάει για τις γυναίκες που μπουκάρουν στα καμαρίνια νεαρών -ή και μεγαλύτερων- ηθοποιών και τραγουδιστών, τα πετάνε όλα και προσπαθούν να τους βιάσουv.

Ελάτε στην θέση αυτών των ανδρών. Προσπαθήστε να τους νιώσετε.

Ποιος άνδρας -που δεν είναι σαν τον Κουασιμόδο- δεν έχει πέσει θύμα σεξoυαλικής παρενόχλησης από γυναίκα;

Ποιου άνδρα δεν του έχει πιάσει μια άγνωστη γυναίκα τον κώλo ή τον καβάλο σε κάποιο μπαρ ή σε κάποιο πάρτι; Και μη μου πείτε ότι ήταν μεθυσμένη και δεν ήξερε τι έκανε. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες.

Και οι άνδρες μεγαλώνουν σε μια κοινωνία που τους έχει μάθει πως πρέπει να αποδείξουν τον ανδρισμό τους.

Αν δεν της κάτσεις της γυναίκας που θέλει να σε βιάσει, θα σε βγάλει αδερφή ή μπορεί να πει και πως προσπάθησες να την βιάσεις.

Τι; Δεν συμβαίνουν αυτά;

Στον κόσμο της Barbie δεν συμβαίνουν. Στην πραγματική ζωή συμβαίνουν. Πολύ συχνά.

Οι γυναίκες θα πρέπει να καταλάβουν πως, όταν ένας άνδρας λέει όχι, εννοεί όχι.

Μπράβο στους άνδρες που μιλάνε για τις σεξoυαλικές παρενοχλήσεις που δέχονται.

Ήρθε η ώρα τα στόματα να ανοίξουν.

Τα στόματα ανοίγουν. Επιτέλους.

Εγώ, αδελφέ μου, σε πιστεύω.

(Υποθέτω πως πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Το διαπιστώνω καθημερινά. Η κατανόηση κειμένου δεν είναι από τα δυνατά σημεία πολλών σημερινών Ελλήνων. Αλλά, αν πρέπει να εξηγήσεις σε κάποιον τον σαρκασμό, την ειρωνεία και τη σάτιρα, αυτός είναι, ούτως ή άλλως, κάποιος που δεν θέλεις να σε διαβάζει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.