Κανείς δεν αγαπάει αυτή τη χώρα

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν έχουν κανένα νόημα και πως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη το μυαλό τους στη νέα χρεοκοπία που έρχεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να νικήσει στις εκλογές. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμα, περαστικά του.

Και η Νέα Δημοκρατία δεν θα έπρεπε να θέλει να νικήσει στις εκλογές αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται το Ειδικό Δικαστήριο, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει στις εκλογές.

Οπότε, εκλογές, νέα χρεοκοπία, η κυβέρνηση πέφτει και πάμε σε νέες εκλογές και συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να …σωθεί η χώρα με νέο Μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, έστειλε ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη, όπου στέλνει το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα σκουπίδια, παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία της χώρας και, ουσιαστικά, προειδοποιεί για νέα χρεοκοπία.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αγνοούν την επιστολή Παπαδόπουλου και το παίζουν αδιάφοροι.

Άλλωστε, η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη, οπότε τι πειράζει να υπάρξουν και νέα Μνημόνια, αφού είναι ακόμα σε εφαρμογή οι εφαρμοστικοί νόμοι των προηγούμενων Μνημονίων;

Το μήνυμα των πολιτικών αρχηγών είναι “Δεν φοβόμαστε πια την χρεοκοπία γιατί η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη”. Τέλειο;

Οι πολίτες επιμένουν να ξεχνούν πως για τους πολιτικούς η πολιτική είναι η δουλειά τους. Από αυτήν ζουν και πλουτίζουν. Δεν παρατηρεί κανείς πως όλοι αυτοί οι εθνοσωτήρες -δεξιοί και αριστεροί- έχουν ως κοινό στοιχείο ότι είναι όλοι ζάπλουτοι;

Γράφω διαρκώς πως, σε μια χώρα με δημόσιο χρέος πάνω από 400 δισεκατομμύρια, ιδιωτικό χρέος 260 δισεκατομμύρια και έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο 40 δισεκατομμύρια, οι εκλογές, η Βουλή τα κόμματα και οι κυβερνήσεις είναι για διακόσμηση.

Γράφω διαρκώς πως είναι ώρα για εθνική συνεννόηση και όχι για κομματική διχόνοια.

Γράφω διαρκώς πως δεν υπάρχει αξιοπρεπής άνθρωπος που θα δεχόταν να είναι στη Βουλή ενός προτεκτοράτου.

Βέβαια, διαβάζω διάφορα του στιλ “εγώ θα μπω στη Βουλή για να αγωνιστώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Πού τα πουλάς αυτά, μωρή;

Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική και σχέδιο σε ένα χρεοκοπημένο προτεκτοράτο.

Σκοτωθείτε όσο θέλετε μεταξύ σας για τα κόμματα αλλά, αν δεν αποτινάξουμε το χρέος, η χώρα μας είναι τελειωμένη.

Και επιτέλους σταματήστε όλοι εσείς που περιμένετε από τον πολιτικό που θα ψηφίσετε να σας διορίσει, να σας κάνει μια μετάθεση ή να σας νομιμοποιήσει το αυθαίρετο ή το κτίσμα πάνω στην παραλία, να θεωρείτε πως είστε πολιτικοποιημένοι επειδή ψηφίζετε.

Ψηφίζετε για το προσωρινό ατομικό σας συμφέρον σε μια χώρα που την διέλυσε ακριβώς αυτό που επιμένετε να κάνετε: να σκέφτεστε μόνο την πάρτη σας και την άπληστη κτηνάρα μέσα σας που ξέσκισε αυτή την πανέμορφη χώρα.

Κανείς δεν αγαπάει αυτή τη χώρα.

(Εγώ στις εκλογές θα ψηφίσω αυτό το λουλουδάκι που βγήκε πάνω στην άμμο, πέντε μέτρα από την θάλασσα. Και θα γράψω κάτι πάνω στην άμμο, ακριβώς δίπλα σε αυτό το λουλουδάκι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.