Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με στόχο να πείσει τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα είναι μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία.

Προεκλογικά συνθήματα, όπως “Δικαιοσύνη παντού” και “Συμβόλαιο Αλλαγής” απευθύνονται σε καθυστερημένους.

Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν καλά πια πως ζουν σε ένα προτεκτοράτο, που οι κυβερνήσεις είναι διακοσμητικές.

Δεν υπάρχουν -και δεν υπήρχαν ποτέ- κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο άνθρωποι που “είναι στα πράγματα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει οριστικά το παραμύθι πως είναι αριστερό κόμμα, γιατί και ο πιο ανεγκέφαλος ξέρει πως δεν μπορεί να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση και σοσιαλιστικό πρόγραμμα σε ένα προτεκτοράτο που είναι χρεοκοπημένο, υποθηκευμένο και υπό διαρκή επιτήρηση. Δηλαδή, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Παγκόσμια Ιστορία αριστερή κυβέρνηση σε προτεκτοράτο και μάλλον η Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα συμβεί αυτό.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση το 2015 με το σύνθημα “Πρώτη Φορά Αριστερά” και, επί τεσσεράμισι χρόνια, δεν έκανε τίποτα αριστερό -το μόνο αριστερό που έκανε ήταν ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος-, με αποτέλεσμα διάφοροι αριστεροχαρούμενοι ψηφοφόροι του να λένε με απελπισία “Κάνε και κάτι αριστερό, βρε Αλέξη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει στις τάξεις του περισσότερους ακροδεξιούς και ακροκεντρώους. Πρέπει να μιμηθεί τη Νέα Δημοκρατία.

Μαζί με τους ακροδεξιούς και τους ακροκεντρώους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει στις τάξεις του και θύματα των ακροδεξιών. Αυτό θα είναι το πλεονέκτημά του σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση όλοι. Και οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των χουνταίων και οι απόγονοι των θυμάτων των ταγματασφαλιτών και των χουνταίων.

Όλοι μέσα. Θύτες και θύματα μαζί.

Ναι, αποθεώνουμε μεν τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για τις ιδέες τους και την πατρίδα, αλλά, παράλληλα, αναδεικνύουμε και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά στοιχεία των Ελλήνων, όπως η ρουφιανιά και ο δοσιλογισμός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το κόμμα της εθνικής συμφιλίωσης. Με στόχο τη μάσα και την πρόσβαση στην κουτάλα. Η μάσα ενώνει. Άλλωστε, ποιος θυμάται τους αγώνες των προγόνων του πριν από 80 και 50 χρόνια, όταν μπορεί να βγάζει είκοσι χιλιάδες ευρώ τον μήνα, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο Survivor;

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει όνομα.

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία, ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ας το κάνουνε Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αδελφοσύνης. Όλοι αδέλφια. Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι, Ακροδεξιοί, όλοι αδελφωμένοι. Φτάνει πια με τα μίση του παρελθόντος και τα ταξικά με τους πλούσιους και τους φτωχούς. Αυτά είναι παλαιοκομμουνιστικά, παιδί μου.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει την προτροπή μου και γίνει μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία, μπορεί να νικήσει ακόμα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Είναι κρίμα τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης να τα φάνε οι νεοδημοκράτες παρέα με τους μαφιόζους ολιγάρχες. Γιατί να μην τα φάνε οι συριζαίοι παρέα με τους μαφιόζους ολιγάρχες;

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βιαστεί, γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει κι αυτό μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία -άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν-, και να έρθει αυτό στα πράγματα.

(Εντάξει, το “σοβαρή Νέα Δημοκρατία” είναι τέρμα αντιφατικό αλλά το χρησιμοποίησα για την οικονομία του κειμένου.)

(Η επιλογή του Νίκου Μαραντζίδη στο προεκλογικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου με οδηγεί στο ταγματασφαλές συμπέρασμα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει μια σοβαρή Νέα Δημοκρατία. Αν όλα πάνε καλά, στις 26 Ιουνίου θα είμαστε όλοι στην Καισαριανή μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και θα καταθέτουμε στεφάνι και στη μνήμη των θυμάτων και στη μνήμη των θυτών. Γιατί, εκτός των άλλων, είμαστε και διεθνιστές.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.