Περασμένα μεγαλεία;

Γειά σου Πιτσιρίκο,
Τελειώσανε και οι εκλογές, τελειώσανε και τα ψέματα.
Για να μην πω ο προοδευτικός, ο αριστερός ο Χ,Ψ χώρος, θα πω συνολικά το κίνημα ηττάται ανελλιπώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Τώρα γιατί αρχίσαμε «τα τελειώσανε όλα» και τα «τι ψηφίσατε» εν έτει 2023, εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Εγώ, παιδιά, ένα πράγμα ξέρω, ότι, με την μετατόπιση ευθυνών και με το να βγάζεις την ουρά σου απ’ έξω, δεν αλλάζει τίποτα. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί στον χρόνο που του αναλογεί με τα μέσα που διαθέτει. Αυτά τα πνευματικά και ψυχικά μέσα έχεις, με αυτά πορεύεσαι και με αυτά νικάς ή χάνεις.

Όλοι όσοι γκρινιάζουμε τώρα για την κατάντια της χώρας, ας αναλογιστούμε τι έφταιξε που από τις εξεγέρσεις του 2008 έως τα σκληρά χρόνια 2012-2015, καταλήξαμε βουβοί, κοιτώντας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να αποζητά την «σταθερότητα» στον ακροδεξιό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για να χάσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το έχεις κερδίσει. Εμείς δεν κερδίσαμε ποτέ…

Καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε και να αφήσουμε τα φούμαρα και τις ειρωνείες για τους μ@λάκες που μας περιτριγυρίζουν, ενώ εμείς καθόμαστε απαθείς και γράφουμε επαναστατικά posts και σιγοτραγουδάμε αντάρτικα στις ταβέρνες.

Δεν κάναμε όσα έπρεπε στον καιρό μας, με αποτέλεσμα να δρέπουμε τους καρπούς των λαθών μας.

Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και αν η εικόνα είναι ασήκωτη, ας βάλουμε ένα προσωπικό πλάνο ζωής που να μπορεί να προχωρήσει και το μαζικό.

Αλλιώς, ας το καταπιούμε και ας ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας χωρίς υστερίες και υπερβολές.

Αυτά “τα έφυγα για μια καλύτερη ζωή γιατί είστε όλοι μ@λάκες” ή “έκατσα και δεν κάνω τίποτα ενώ κατά βάθος είμαι η μετενσάρκωση του Τσε, αλλά δεδομένων των συνθηκών δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, να τα πείτε σε κανένα γιατρό να σας καθοδηγήσει αναλόγως.

Λες και οι όποιες αλλαγές γίνανε με την συμμετοχή του 80 και τοις εκατό του κόσμου. Σιγά, ρε πεφωτισμένοι επαναστάτες, που σας έκοψε την ορμή η κυρά Μαρίκα η γειτόνισσα και ο μπαρμπα-Μιχάλης ο μανάβης.

Αποτύχαμε… Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους και αν θέλουμε, ας δούμε από δω και πέρα τι κάνουμε.

Γιώργος

(Αγαπητέ φίλε, για να ηττηθεί κάτι, πρέπει να υπάρχει. Για να ηττηθεί το κίνημα, πρέπει να υπάρχει κίνημα. Δεν υπάρχει κανένα κίνημα. Δεν υπάρχει κίνημα, δεν υπάρχει Αριστερά. Υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.