Τι θα ψηφίσεις μην το λες γιατί μια μέρα κρύα μπορεί οι εκλογές να γίνουν αγγαρεία

Δεν θυμάμαι πιο βαρετές και αδιάφορες εκλογές από αυτές. Αράζω στην παραλία κάτω από αρμυρίκι, κοιτάω τις ειδήσεις στο κινητό και με παίρνει ο ύπνος.

Λογικό είναι να είναι αδιάφορες οι εκλογές στην Ελλάδα, μετά τα όσα ακολούθησαν την χρεοκοπία και την πλήρη παράδοση της χώρας.

“Και να βγει πάλι ο Μητσοτάκης;” με ρώτησε ο Νίκος -20 χρονών- που δουλεύει στην ταβέρνα.

“Στ’ αρxίδια μου ποιος θα βγει” του απάντησα. Εκεί έληξε και η …πολιτική συζήτηση.

Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικής. Και στην Ελλάδα, η πολιτική είναι προαποφασισμένη -ανεξάρτητα από την κυβέρνηση- και η χώρα είναι ξεπουλημένη.

Ο Μητσοτάκης μου είναι το ίδιο αντιπαθής -όπως και όλο του το σόι-, όσο μου ήταν και πριν από δέκα χρόνια. Και γελάω με αυτούς που ψηφίζουν Μητσοτάκηδες. Επίσης, τους αποφεύγω.

Βέβαια, όταν έχεις τον αυθεντικό Μητσοτάκη, γιατί να ψηφίσεις τον Τσίπρα, που είναι απομίμηση Μητσοτάκη;

Ας πρόσεχε ο Τσίπρας, που υποσχόταν ελπίδα το 2015 και ψήφισε όσα δεν μπορούσε να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τώρα ο Τσίπρας υπόσχεται Δικαιοσύνη -η ελπίδα ψόφησε- και θα φέρει την Δικαιοσύνη παρέα με την Τσαπανίδου και την Ακρίτα. Έχει χιούμορ ο Τσίπρας.

Α ναι, ο Τσίπρας ζητάει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει, για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, τώρα που δεν υπάρχουν Μνημόνια.

Δεν υπάρχουν Μνημόνια, Αλέξη; Αλήθεια; Ούτε χρέος -δημόσιο και ιδιωτικό- υπάρχει;

Δεν ξέρω πώς το κατάφεραν να κάνουν debate οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα, και να μη ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος για το χρέος και τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων. Στον κόσμο τους όλοι. Και οι πολίτες.

Και τώρα την πέφτουν στον Διονύση Σαββόπουλο, που δήλωσε πως θέλει να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης.

Τον παρεξήγησαν τον Σαββόπουλο. Ο Σαββόπουλος είναι αντιμητσοτακικός. Ο Σαββόπουλος θέλει να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης, γιατί ξέρει τι έρχεται. Πάντα πρωτοπόρος ο Νιόνιος.

Κι εγώ θέλω να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης.

Αν ψήφιζα, Μητσοτάκη θα ψήφιζα.

Θα ψήφιζα Μητσοτάκη, για να σκάσει πάνω στον Μητσοτάκη η νέα χρεοκοπία της χώρας και να ξεφορτωθούμε το Μητσοτακέικο για πάντα.

Στην πρώτη χρεοκοπία τελειώσαμε με τους Παπανδρέου, στην δεύτερη χρεοκοπία τελειώνουμε με τους Μητσοτάκηδες.

Εντάξει, δεν θα χαθεί η Ελλάδα. Όλο και κάποιος Καραμανλής θα είναι στην καβάντζα για μια δύσκολη ώρα.

(Σε αντίθεση με την Ελλάδα, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι εκλογές στην Τουρκία. Προσέξτε πώς οι Τούρκοι πολίτες επιλέγουν τον τύραννό τους, τον Ερντογάν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γουστάρουν να είναι ελεύθεροι, γουστάρουν τύραννο. Βέβαια, ο τύραννος παρουσιάζεται αρχικά σαν δημοκράτης, προοδευτικός ή και επαναστάτης, και μετά μετατρέπεται σε τύραννο, με τη σύμφωνη γνώμη -ή ακόμα- και με την προτροπή των πολιτών. Και μετά οι πολίτες ψηφίζουν τον τύραννο …δημοκρατικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δρουν με τη λογική, δρουν με το συναίσθημα. Μέγα λάθος. Τούρκοι, Έλληνες και άλλοι, μεγαλωμένοι με τις θρησκείες των δούλων και του φόβου, με τις θρησκείες της χαμηλής αυτοεκτίμησης, λογικό είναι να ψάχνουν για πατερούληδες. Καλά, οι Έλληνες το πάνε από πατέρα, σε γιο, σε ανιψιό, σε κάνα βαφτιστήρι. Εντάξει, υπερέχουμε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.