500 ευρώ σε κάθε νέο που δεν θα ψηφίσει στις εκλογές δίνει ο Μητσοτάκης

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Κυριάκου Μητστάκη να δώσει από 500 ευρώ κάθε χρόνο -μέχρι το τέλος της ζωής του- σε κάθε νέο, μέχρι 30 ετών, που δεν θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει 500 ευρώ σε κάθε νέο που δεν θα ψηφίσει – αμέσως μετά την απόφασή του να δώσει 150 ευρώ σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται-, έχει προκαλέσει την οργή των άλλων πολιτικών αρχηγών, που ποντάρουν στις ψήφους των νέων στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική από το Σύνταγμα της Ελλάδας -υποχρεωτικό το δικαίωμα, μόνο στην Ελλάδα- και προβλέπεται ποινή φυλάκισης από ένα μήνα μέχρι ένα χρόνο, για όποιον δεν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα (σ.σ. Έχω βγει στην παρανομία. Θα γράφω από τη φυλακή, μετά τις εκλογές.).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει γίνει κουρελόχαρτο με τα Μνημόνια και είπε πως δεν γίνεται να μπουν στη φυλακή πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες που δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2019, γιατί θα γίνει όλη χώρα μια φυλακή.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν από τους πολίτες άνω των 30 ετών, που ζητούν και αυτοί να πάρουν 500 ευρώ για να μην πάνε να ψηφίσουν.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το Youth Don’t Vote Pass σε όλους τους Έλληνες μέχρι 60 ετών, ώστε να ψηφίσουν μόνο αυτοί που είναι από 60 και πάνω, αφού σε αυτές τις ηλικίες η Νέα Δημοκρατία χτυπάει τρελά ποσοστά.

Βέβαια, και οι άνω των 60 θέλουν να πάρουν τα 500 ευρώ, οπότε στους άνω των 60 ο Μητσοτάκης θα δώσει 500 ευρώ μόνο αν ψηφίσουν.

(Τι πλάκα που έχουν οι εκλογές στο προτεκτοράτο. Μου αρέσουν πολύ αυτοί που τις παίρνουν ακόμα στα σοβαρά και θυμώνουν κι από πάνω. Μπράβο παιδιά. Στο επόμενο Μνημόνιο, κάτι θα πάρετε χαμπάρι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.