Δεν μπήκαν μόνο οι φασίστες στη Βουλή, μπήκε και ο έρωτας

Το πιο χαρμόσυνο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι η επιστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή των Ελλήνων.

Όλοι εμείς που αγαπήσαμε και αποθεώσαμε τη Ζωή στη σύντομη παρουσία της στην θέση της Προέδρου της Βουλής από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο του 2015 -ως νεαρότερη Πρόεδρος στην ιστορία του Κοινοβουλίου και με κοινοβουλευτική πλειοψηφία ρεκόρ (235 ψήφους σε σύνολο 298 παρόντων)-, είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της.

Και αυτή τη φορά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, αφού δεν θα περιορίζεται από τους κανονισμούς της Βουλής για τις αρμοδιότητες του Προέδρου, ενώ, παράλληλα, θα έχει την δυνατότητα, ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής, να παίρνει το λόγο όποτε τον ζητήσει.

Ήδη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι με το ποπ κορν στα χέρια και περιμένουν την πρώτη κοινοβουλευτική συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον παλιό της φίλο, Αλέξη Τσίπρα. Θα παρακαλάει ο Αλέξης να είχε μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής.

Αλλά το πιο όμορφο στην επιστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή είναι πως αυτή τη φορά έρχεται μαζί με τον σύντροφό της, Διαμαντή Καραναστάση.

Και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα και για την πολιτική και για την κοινωνία.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της ελληνικής Βουλής, που έχουμε πρόεδρο κόμματος μια γυναίκα και τον σύντροφό της αντιπρόεδρο. Εντάξει, ο Διαμαντής δεν είναι αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά η Πλεύση Ελευθερίας είναι ουσιαστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου -μια γυναίκα, ένα κόμμα, ένα κίνημα, μια ιδέα, γιατί η Ζωή είναι ιδέα-, οπότε ο Διαμαντής μπορεί να θεωρηθεί αντιπρόεδρος ή, έστω, γραμματέας του κόμματος.

Αυτό είναι φεμινισμός στην πράξη. Η γυναίκα πρόεδρος, ο άνδρας αντιπρόεδρος. Και αυτό δεν γίνεται θέμα μεταξύ τους. Φεμινισμός χωρίς φανφάρες και τσιτάτα. Φεμινισμός που δεν χωρίζει γυναίκες και άνδρες -όπως προσπαθούν να κάνουν κάποιες σύγχρονες νεοφεμινίστριες- αλλά ενώνει γυναίκες και άνδρες.

Η Ζωή και ο Διαμαντής δεν θα μιλήσουν για τοξική αρρενωπότητα και πατριαρχία. Η Ζωή και ο Διαμαντής θα μιλήσουν για αγάπη, για έρωτα.

Η Ζωή δεν θέλει να πάρει εκδίκηση από το “ισχυρό φύλο”, ο Διαμαντής δεν θέλει να επιβεβαιώσει το ρόλο του “παραδοσιακού αρσενικού” και να έχει το πάνω χέρι.

Η Ζωή και ο Διαμαντής δεν βλέπουν γυναίκες και άνδρες ως εχθρούς.

Η Ζωή και ο Διαμαντής ξέρουν πως αυτά που ενώνουν γυναίκες και άνδρες είναι πιο ισχυρά από αυτά που τους χωρίζουν. Η ερωτική φιλία και αφοσίωση ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες πρέπει να είναι ο στόχος του πολιτισμού μας.

Δεν μπορείς να πολεμάς αυτόν που ποθείς.

Δεν μπορείς να πολεμάς την ευτυχία σου.

Κι αυτό, η Ζωή και ο Διαμαντής το ξέρουν.

Δεν μπήκαν μόνο οι φασίστες στη Βουλή, μπήκε και ο έρωτας.

Μάθετε, επιτέλους, να βλέπετε και τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν.

(Απορώ κι εγώ μερικές φορές με αυτά που γράφω. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι …ποιητές. Καλή δύναμη στη Ζωή και τον Διαμαντή.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.