Διαλογή ασθενών και καρκινοπαθών γίνεται ήδη στην Ελλάδα

Η πρόταση του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρου Πνευματικού, για διαλογή ασθενών -και πιο συγκεκριμένα καρκινοπαθών- για να μειωθεί το νοσοκομειακό κόστος, είναι απάνθρωπη αλλά το πρόβλημα είναι πως ήδη γίνεται διαλογή ασθενών και καρκινοπαθών στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι σοκάρονται από την πρόταση που κάνει ο Σπύρος Πνευματικός για επιλογή ασθενών, αλλά δεν σοκάρονται από το ότι ήδη γίνεται επιλογή ασθενών.

Δηλαδή, ναι γίνεται επιλογή ασθενών αλλά να μην το λέμε κιόλας.

Λες και δεν ξέρουν όλοι οι Έλληνες πως -εδώ και χρόνια- χάνονται άνθρωποι στην αναμονή των νοσοκομείων και πως επείγουσες εγχειρήσεις προγραμματίζονται για πολλούς μήνες μετά από την ώρα που πρέπει να γίνουν.

Μετά την χρεοκοπία της χώρας και τη μείωση των κονδυλίων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις με τα Μνημόνια, οι υποδομές της χώρας -ανάμεσά τους και η δημόσια Υγεία- έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Νοσοκομεία, σχολεία, οδικό δίκτυο, Πολιτική Προστασία κλπ έχουν βαρέσει διάλυση.

Όποιος ζει στην Ελλάδα σήμερα -και όχι στην καρακοσμάρα του- το διαπιστώνει καθημερινά αυτό.

Αλλά, οι περισσότεροι Έλληνες, αντί να παραδεχτούν την αλήθεια της χρεοκοπημένης τους χώρας με τις διαλυμένες υποδομές, συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα και ελπίζουν η επόμενη κυβέρνηση να τα αλλάξει όλα.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα δεν αποτινάξει το δημόσιο χρέος και δεν πάψει να είναι υπό επιτήρηση, θα ακολουθήσουν δεκάδες Τέμπη, δεκάδες φονικές πυρκαγιές και άπειρα ασθενοφόρα που δεν θα φτάσουν ποτέ στον ασθενή, για να τον πάνε σε ένα νοσοκομείο, που είναι πολύ πιθανό να μην έχει την δυνατότητα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάστασή του, και να πρέπει να μεταφερθεί με ένα ελικόπτερο σε ένα άλλο νοσοκομείο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, όπου κι εκεί δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρχει γιατρός ελεύθερος για να ασχοληθεί μαζί του.

Δεν ξέρω τι ικανοποίηση νιώθουν οι Έλληνες να λυσσάνε στα social media σε κάθε καταστροφή ή σε κάθε ασθενοφόρο που δεν φτάνει πριν πεθάνει ο ασθενής, αλλά οπωσδήποτε η λύσσα τους δεν βελτιώνει σε τίποτα την κατάσταση και δεν βοηθάει τους επόμενους ανθρώπους που θα χαθούν με τον ίδιο τρόπο.

Πάντα τσακωμένοι με την αλήθεια οι Έλληνες.

“Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές” είπε ο Διονύσιος Σολωμός.

Για να αντιληφθούμε το δράμα της Ελλάδας, θα πω ένα παράδειγμα:

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου είναι περήφανοι για τον Διονύσιο Σολωμό -επειδή ήταν συμπατριώτης τους-, αν και πολλοί από αυτούς δεν έχουν ιδέα για τη ζωή του και το έργο του. Αν, όμως, ο Διονύσιος Σολωμός ζούσε σήμερα και επισήμαινε την καταστροφή και την ασχήμια που έχουν επιφέρει οι κάτοικοι της Ζακύνθου στο νησί τους με την αφόρητη απληστία τους, θα τον διαπόμπευαν και θα τον εξόριζαν.

Θα πρέπει κάποτε να μάθουμε να εξοργιζόμαστε με τις πράξεις -και τις δικές μας πράξεις- και όχι μόνο με τα λόγια των άλλων.

Το να γίνεται επιλογή ασθενών και καρκινοπαθών στην Ελλάδα, και να σε εξοργίζει ότι κάποιος προτείνει να γίνει αυτό που ήδη γίνεται, σημαίνει πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται και είσαι για τα μπάζα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.