Κάτω τα χέρια από τον Μητσοτάκη, κάντε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Κασσελάκη

Είναι πολύ στενόχωρο ότι δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και -εξαιτίας των καταστροφών στην Θεσσαλία- αμφισβητείται τόσο έντονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε και έλαβε καθαρή εντολή από τους μισούς Έλληνες που πήγαν στις κάλπες να ψηφίσουν.

Δεν πήγα να ψηφίσω στις εκλογές -ήταν αδύνατο, γιατί ήμουν στο νησί και έκανα μπάνια- αλλά, εμένα, ως γραφιά, με συμφέρει να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης στο προτεκτοράτο.

Βασικά, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η Βουλή είναι διακοσμητικά στοιχεία στο χρεοκοπημενο και υποθηκευμέο προτεκτοράτο Ελλάδα και δεν παίζουν κανένα ρόλο, αλλά ο Μητσοτάκης έχει μεγάλη πλάκα και βγάζει θέματα.

Είναι ολοφάνερο πως ο Μητσοτάκης βάλλεται από παντού μετά τις καταστροφές -οι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί πως οι υποδομές της χώρας είναι διαλυμένες από τις περικοπές που προβλέπουν τα Μνημόνια- και βλέπω τον Μητσοτάκη να αναζητεί τρόπο διαφυγής.

Τι θα κάνω χωρίς τον Μητσοτάκη; Για ποιον θα γράφω;

Εντάξει, υπάρχει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να υποδυθεί τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα αλλά αφενός όλα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον Άδωνη Γεωργιάδη, και αφετέρου ο Άδωνις -σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη- έχει παίξιμο κωμικού ηθοποιού του ’50. Παλιακό παίξιμο, ξεπερασμένο.

Ο Μητσοτάκης υποδύεται τον πρωθυπουργό με ένα πιο μοντέρνο παίξιμο -κάτι ανάμεσα σε Μίστερ Μπιν, Γούντι Άλεν και Μόντι Πάιθον-, ενώ έχει και την ανατροπή στον τρόπο που παίζει τον πρωθυπουργό, οπότε σε κρατάει διαρκώς σε ενδιαφέρον.

Ο Μητσοτάκης λέει τα πιο αστεία και εξωφρενικά πράγματα εντελώς σοβαρός και χωρίς να γελάει -ένδειξη του τεράστιου ταλέντου του στην κωμωδία-, ενώ γελάει την πιο απρόβλεπτη στιγμή και τους αφήνει όλους ξερούς.

Προσωπικά, θα στενοχωρηθώ πολύ αν χάσουμε τον Μητσοτάκη και το λέω ειλικρινά.

Από την άλλη, ο Θεός της κωμωδίας μας έστειλε τον Στέφανο Κασσελάκη, έναν εφοπλιστή που σιχαίνεται το Κεφάλαιο, δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση για πολιτική καριέρα, και ξαφνικά τα παρατάει όλα και βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πολύ θετικό ότι ένας που δεν ντρέπεται που είναι πλούσιος κατεβαίνει υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλα τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -εκτός από πολύ βαρετοί, άγευστοι και άχρωμοι- είναι πλούσιοι, αλλά συμπεριφέρονται σαν να αισθάνονται ενοχή για αυτό. Αποενοχοποιηθείτε, παιδιά, όλοι πλούσιοι είμαστε στην Ελλάδα. Από μεσαία τάξη και πάνω, όλοι.

Δεν ψηφίζω στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ -θα πάω για μπάνιο, καταλαβαίνετε- αλλά θέλω να παρακαλέσω όλους τους συντρόφους να ψηφίσουν Στέφανο Κασσελάκη.

Κι αν κάποιοι σύντροφοι προβληματίζονται επειδή ο Κασσελάκης είναι γκέι -και θεωρούν πως δεν μπορεί να γίνει ένας γκέι πρωθυπουργός στην Ελλάδα γιατί δεν είναι έτοιμοι να το δεχτούν οι Έλληνες-, αφενός η Ελλάδα είχε γκέι πρωθυπουργούς στο παρελθόν και αφετέρου θεωρώ σχεδόν βέβαιο πως, με τόσες στροφές που έχει κάνει ο Κασσελάκης μέσα σε δυο εβδομάδες, δεν θα αργήσει η ώρα που ο Κασσελάκης θα πάει στο Άγιον Όρος, θα ζητήσει από την Παναγιά να τον συγχωρέσει, και θα μας ενημερώσει πως η ομοφυλοφιλία ήταν ένας πειραματισμός την περίοδο που ανακάλυπτε τη σεξoυαλικότητά του και πως τώρα έχει ερωτευτεί ένα κορίτσι της τάξης του και θα την στεφανωθεί ο Στέφανος, με παπά και με κουμπάρο, γιατί την έχει γκαστρώσει και δεν θέλει η γειτονιά να την λέει “παστρικιά”.

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να κάνει coming out ο Μητσοτάκης και να μας πει πως του άρεσαν μέχρι σήμερα οι γυναίκες αλλά, τώρα στην ωριμότητά του, γοητεύτηκε από τον Κασσελάκη, και από τη βαθιά σχέση που μπορεί να έχει ένας ώριμος άνδρας με έναν νεότερο, όπως συνέβαινε και στην Αρχαία Αθήνα, και να παντρευτεί ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη σε έναν αξέχαστο κρητικό γάμο στα Χανιά -με κουμπάρους την Έλενα Ακρίτα, τον Χρήστο Χωμενίδη, τον Παύλο Πολάκη και άλλους πέντε χιλιάδες κουμπάρους, όπως κάνουν στην Κρήτη- και να κάνουν εναλλάξ τους πρωθυπουργούς στο προτεκτοράτο, ώστε η Ελλάδα να δώσει και πάλι τα φώτα της στους βαρβάρους και να εντυπωσιάσει για μια ακόμα φορά όλη την ανθρωπότητα.

Σε κάθε περίπτωση, κάτω τα χέρια από τον Μητσοτάκη, και κάντε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μητοστάκης πρωθυπουργός, Κασσελάκης πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιτσιρίκος ευτυχισμένος (όταν επιστρέφει από την θάλασσα και ανοίγει το laptop).

(Με Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, θα κάνει πάρτι το πιτσιρικάκι. Και η λεβεντογέννα Κρήτη.
Αν ήτανε όλοι Κρητικοί, οι αρχηγοί κομμάτων,
η Ελλάδα δεν θα ήταν πια η χώρα των πτωμάτων.
Ζήτω η Κρήτη! Ειδικά, η νότια Κρήτη. Ζήτω τα Μάταλα!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.