Περί του μείζονος από τα πλέον ελάσσονα

Χαίρε, αγαπητέ Πιτσιρίκο. Είμαι ξεθεωμένος από τα διάφορα στη δουλειά, και είπα να κάνω κάτι άσχετο για να ξελαμπικάρω, και, αφού δεν έχω κουράγιο να συρθώ ούτε μέχρι το γυμναστήριο, το να γράψω μου φάνηκε καλή εναλλακτική.

Το μείζον από τα πλέον ελάσσονα θέματα με το οποίο τα κανάλια προσπαθούν να απασχολήσουν τον μέσο Έλληνα που δεν κάηκε, δεν πνίγηκε κι έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του, είναι ο θόρυβος με τα εσωκομματικά του εν διαλύσει ΣύΡιζΑ Προοδευτική (εδώ γελάμε) Συμμαχία (εδώ ξεκαρδιζόμαστε) –το Α κάνουμε πως ξεχάσαμε τι κάποτε ήθελαν να σημαίνει.

Το είχε επισημάνει ο Τεμπονέρας, πριν από καιρό, πως πρώτα θα έπρεπε να αποφασίσουν τι πρέπει/θέλουν να εκπροσωπεί πολιτικά ο ΣύΡιζΑ σαν κόμμα, και κατόπιν να προχωρήσουν στην εκλογή προέδρου, αλλά, επειδή όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το πόστο ήξεραν πως ο ΣύΡιζΑ δεν εκπροσωπεί πλέον τίποτε πολιτικά, έκαναν πως δεν άκουσαν και προχώρησαν χαλαροί στο επόμενο …επεισόδιο.

Και σκάει δήθεν στα ξαφνικά ο Κασσελάκης με τα καταπληκτικά προσόντα ενός κατάλληλου …ωροσκοπίου, της διαφορετικότητάς του, των καλών αγγλικών, και ελληνικών του, με παρουσιαστικό που γράφει τηλεοπτικά, με επικοινωνιακή μαεστρία στο πώς να πλασάρει πιασάρικα στα media τον εαυτό του και του άφθαρτου από κυβερνητική τριβή παρελθόντος του, οπότε το τοπίο ξεκαθαρίζει για τα καλά.

Είναι πλέον προφανές και στον πλέον αδαή, πως η μόνη πολιτική του ΣύΡιζΑ, δηλαδή ό,τι από τον ΣύΡιζΑ απομείνει μετά την προδιαγεγραμμένη διάσπαση, είναι πώς να πάρει την εξουσία μόλις τα παρασκατώσει ο γκαντεμόσαυρος, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει το σύστημα στο προτεκτοράτο όπως με τον γκαντεμόσαυρο.

Όπως ο Τσίπρας νεκρανάστησε ΠαΣόΚ και ΝΔ, έτσι κι ο Κασσελάκης θα παίξει το ρόλο της μόνης εναλλακτικής για όταν και για όσο θα είναι αδύνατον η ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία, αν βέβαια ο Ανδρουλάκης δεν μπορέσει να παίξει ο ίδιος, ή από μόνος του, τον ρόλο αυτόν.

Καμιά ουσιαστική πολιτική συζήτηση για όσα πολλά και διάφορα καίνε τους πολλούς. Καμία ουσιαστική πολιτική δέσμευση, ή σαφές πολιτικό στίγμα. Ούτε καν υποψία εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος. Όμως, ατελείωτο μπλα μπλα για τη διαφορετικότητα του Κασσελάκη, τσιτάτα επιπέδου γυμνασιακής έκθεσης περί «φρέσκου αέρα», «ανανέωσης», παρασκηνιολογία, συνωμοσιολογία κι άλλα άσχετα φαιδρά.

Κάποιοι, αφελέστατα, ελπίζουν σε αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των Ελλήνων ΛΟΑΤΚΙδων. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητά τους ακριβώς όσο κι όπως αναβαθμίστηκε η καθημερινότητα των γυναικών σε Ινδία και Πακιστάν υπό Ιντίρα Γκάντι και Μπεναζίρ Μπούτο και των μαύρων επί Barak Obama στις USA.

Ατελείωτο γέλιο προκαλεί η …δυστυχής Αχτσιόγλου που νόμισε πως θα έκανε περίπατο και γι’ αυτό δεν ίδρωσε τη φανέλα στον …προεκλογικό αγώνα -με τι προσόντα άλλωστε;- μέχρι την εμφάνιση του Κασσελάκη, ενώ τώρα είναι μάλλον τραγικά αργά. Το αυτό και για Τσακαλώτο και Τζουμάκα που φαίνεται να μην είχαν συνειδητοποιήσει το πόσο γραμμένους τους έχει ο κοσμάκης.

Ο γκαντεμόσαυρος πρέπει να δοξάζει το Θεό που τα ΜΜΕ βρήκαν να ασχοληθούν με κάτι πιασάρικο και ο κοσμάκης, που δεν επηρεάστηκε άμεσα από τις τεράστιες καταστροφές σε Θεσσαλία και Δαδιά, δεν ασχολείται με αυτές και την καλπάζουσα ακρίβεια.

Όμως πλέον ο χρόνος του μετρά γρήγορα ανάποδα. Ακόμη κι όσοι υποβάθμιζαν την κλιματική κρίση πλέον το βουλώνουν διότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως οι καταστροφές θα είναι επαναλαμβανόμενες, κι όλο μεγαλύτερες σε μέγεθος και συχνότερες, θα φτωχοποιούν ταχύτατα όλους ανεξαιρέτως, το Κράτος, προς μεγάλη απογοήτευση δήθεν αναρχικών και συναφών ιδεοληπτικών, θα γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο, όσο ανίκανο κι αν παραμένει, ενώ οι δυνατότητες αντίδρασης σε όσα αντιδραστικά θα μας επιβάλλονται θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, και οι εναλλακτικές θα είναι τύπου …Κασσελάκη.

Στο αφιερώνω Πιτσιρίκο· να περνάς καλά:

Α.

(Αγαπητέ φίλε, να σου θυμίσω πως δεν ψηφίζω και πως, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η αποχή έφτασε σχεδόν στο 48%. Οπότε δεν ξέρω ποιον αφορούν ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης, η Αχτσιόγλου και οι λοιποί. Εδώ στο νησί, κανείς δεν μιλάει για αυτούς. Βέβαια, εγώ έχω εξηγήσει τους λόγους που θέλω Μητσοτάκη και Κασσελάκη·γραφιάς είμαι, αφού δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός και ποιοι είναι οι πολιτικοί αρχηγοί στο προτεκτοράτο, θέλω προσωπικότητες που τουλάχιστον να βγάζουν γέλιο. Επίσης, σκέφτομαι πως μπορεί -λέω μπορεί- η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει καλό στην ελληνική κοινωνία. Μεταξύ μας, είμαι σε φάση “άχου και δεν με νοιάζει”. Θέλω μόνο το βιβλίο μου και μια παραλία. Και τα έχω αυτές τις μέρες. Ευχαριστώ για την αφιέρωση. Το μετά δεν το ελέγχουμε. Βασικά, ειδικά στην Ελλάδα, δεν ελέγχουμε τίποτα. Ούτε το τώρα, ούτε το μετά. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Que sera, sera. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Και καλά μπάνια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.