Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ουδέτερη χώρα

Καθώς τα τύμπανα του πολέμου ηχούν σε όλο και περισσότερες περιοχές του πλανήτη, το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου -σύμφωνα με τους ειδικούς- όλο και πλησιάζει.

Ζούμε στην εποχή που αναδεικνύονται νέες δυνάμεις, οι ισορροπίες αλλάζουν και ο πλανήτης μοιράζεται ξανά, ενώ η πυρηνική απειλή είναι πάντα παρούσα.

Σε αυτή τη νέα εποχή, που οι ρόλοι πολλών χωρών αλλάζουν, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει, να απαιτήσει και να επιβάλει την ουδετερότητά της.

Ο νέος ρόλος της Ελλάδας, σε αυτόν τον νέο κόσμο, να είναι η ουδετερότητα.

Η ουδετερότητα της Ελλάδας πρέπει να είναι διαρκής, όχι περιστασιακή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει ουδέτερη χώρα. Σε ένα κείμενο με τον τίτλο “Αν η Βρετανία δεν είχε αναγκάσει την Ελλάδα να αντισταθεί στην Ιταλία το 1940;”, έγραφα:

“Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ουδέτερη χώρα και αυτό να είναι σεβαστό από όλους.

Το δικαιολογεί ο πολιτισμός, η Ιστορία και τα μνημεία της.

Τίποτα καλό δεν υπάρχει στον πόλεμο. Τίποτα. Και η Ελλάδα το ξέρει καλά αυτό.

Εντελώς σοβαρά, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ουδέτερη χώρα.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να πάψει να είναι προτεκτοράτο.”

Δεν είμαι ο ειδικός για να πω πώς και αν μπορεί να επιτευχθεί η ουδετερότητα της Ελλάδας και πώς θα γίνει σεβαστή από όλους -υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα για να το αναλύσουν αυτό-, οπότε θα γράψω πώς βλέπω εγώ την ουδετερότητα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα κηρύσσει την ουδετερότητά της, επικαλούμενη την Ιστορία της, τα Μνημεία της και τη συμβολή της στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που δικαιούται να είναι ουδέτερη -και πρέπει να είναι ουδέτερη-, είναι η Ελλάδα (σ.σ. η αμφιλεγόμενη ουδετερότητα της Ελβετίας βασίζεται στις τράπεζες και στα χρήματα της Μαφίας του πλανήτη, η ουδετερότητα της Ελλάδας θα βασίζεται αποκλειστικά στον πολιτισμό).

Η Ελλάδα κατοχυρώνει την ουδετερότητά της στο Σύνταγμα της χώρας και ζητάει η ουδετερότητά της να γίνει δεκτή και σεβαστή από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, όλους τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από τις κυρώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση -και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει- σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες και όλους τους λαούς του κόσμου.

Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα καταργούνται. Ξένα στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα δεν έχουν το δικαίωμα να διέρχονται από τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ουδέτερης Ελλάδας.

Η Ελλάδα καταργεί τον στρατό της με τη σημερινή του μορφή. Όλοι οι πολίτες της Ελλάδας -άνδρες και γυναίκες- εκπαιδεύονται στρατιωτικά, για να υπερασπιστούν τη χώρα, σε περίπτωση που η ουδετερότητά της δεν γίνει σεβαστή. Υπέρ βωμών και εστιών. Ο μόνος πόλεμος που έχει νόημα.

Η Ελλάδα διοργανώνει Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου, Κινηματογράφου, Χορού και άλλων Τεχνών, ενώ γίνεται η βασική διοργανώτρια χώρα για συνέδρια Ιατρικής, Φιλοσοφίας και άλλων επιστημών.

Η Ελλάδα, ως ουδέτερη χώρα, γίνεται ο τόπος διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών για όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πολεμική αντιπαράθεση ή έχουν εχθρικές σχέσεις.

Η Ελλάδα ζητάει τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, για να τους δώσει ξανά την αίγλη που μόνο η Ελλάδα μπορεί.

Η Ελλάδα επαναφέρει τον αρχαίο θεσμό της ικεσίας· η Ιλιάδα ξεκινάει και τελειώνει με μια ικεσία. Όλοι οι ικέτες μπορούν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, ως ιερά πρόσωπα, και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, αν το επιθυμεί.

Η Ελλάδα καθιερώνει τα δημοψηφίσματα για τα θέματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Δημοψηφίσματα για όλα τα θέματα, εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα δημοψηφίσματα μπορούν να έχουν εθνικό ή τοπικό χαρακτήρα, ανάλογα με το θέμα που τίθεται στο δημοψήφισμα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ουδετερότητα της Ελλάδας είναι ο μόνος τρόπος να διασωθεί η χώρα μας και να ανθίσει ξανά.

Η ουδετερότητα της Ελλάδας είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι Έλληνες να ζήσουν στη χώρα τους και να μην μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, ενώ η ουδετερότητα της Ελλάδας μπορεί να προσελκύσει στη χώρα τα σημαντικότερα μυαλά του πλανήτη.

Η ουδετερότητα της Ελλάδας είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσει η χώρα μας Παιδεία, Υγεία και σπουδαίες υποδομές.

Η ουδετερότητα της Ελλάδας είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει επιτέλους η διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων.

Για να συνοψίσω σε μια φράση, η ουδετερότητα της Ελλάδας είναι ο μόνος τρόπος για να μη χαθεί η Ελλάδα.

Στον R.

(“Η Ελλάδα είναι ο κήπος της Ευρώπης” μου είπε ένας ξένος φίλος πριν από μερικά καλοκαίρια σε ένα νησί των Κυκλάδων. Η ουδέτερη Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κήπος όλου του πλανήτη.)

(Για όσους αναρωτιούνται τι νόημα έχει μια πρόταση σε ένα μπλογκ, αυτό μπορώ να κάνω. Κάθε πολίτης, κάθε άνθρωπος, μπορεί να κάνει τις προτάσεις του και να γράψει τις σκέψεις του, και αυτό είναι κάτι που ίσχυε πάντα. Το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα, δεν είναι στο δικό του χέρι. Πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έκανε κάλεσμα στους σοσιαλιστές εργάτες των ευρωπαϊκών χωρών να μη σηκώσουν τα όπλα κατά των εργατών των άλλων χωρών αλλά, δυστυχώς, ο εθνικισμός υπερίσχυσε της ταξικής συνείδησης. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Μακελειό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.