Φτάνει πια με τους αθώους και παραπλανημένους πολίτες

Καθώς διαβάζω τις κατηγορίες κατά του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, μετά τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές στον Βόλο, σκέφτομαι πως ο Αχιλλέας Μπέος εξελέγη δυο φορές δήμαρχος του Βόλου, και την δεύτερη μάλιστα πανηγυρικά από τον πρώτο γύρο.

Γιατί κάποιοι κατηγορούν πάντα τοπικούς άρχοντες και πολιτικούς, και δεν κατηγορούν τους πολίτες που τους ψηφίζουν;

Γιατί οι πολίτες του Βόλου είναι αθώοι; Από πού προκύπτει αυτό;

Αυτό μου θυμίζει την τηλεοπτική σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου πριν την χρεοκοπία της χώρας, όταν, μπροστά σε ζωντανό κοινό, τα “έχωνε” στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και το κοινό χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, λες και δεν ήταν αυτό το κοινό που ψήφιζε ξανά και ξανά, με ποσοστό πάνω από 80%, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τους αθώους, παραπλανημένους και ανήξερους πολίτες που πέφτουν θύματα κακών πολιτικών και δημάρχων.

Οι πολίτες του Βόλου ήξεραν πολύ καλά ποιος είναι ο Αχιλλέας Μπέος, πριν τον εκλέξουν δήμαρχο. Όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Και οι πολίτες του Βόλου -γνωρίζοντας ποιος είναι ο Μπέος- τον εξέλεξαν δήμαρχο για τα τελευταία εννιά χρόνια. Δεν έχουν ευθύνη για την επιλογή του;

Προσωπικά, δεν νιώθω καμία ανάγκη να κατηγορήσω τον Αχιλλέα Μπέο, μετά τις καταστροφές στον Βόλο. Εύχομαι μάλιστα στον Αχιλλέα Μπέο να εκλεγεί ξανά, για να αποδειχτεί ακόμα μια φορά πως οι πολίτες του Βόλου αξίζουν να έχουν δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο.

Οι πολίτες του Βόλου είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Οι πολίτες του Βόλου είναι υπεύθυνοι για αυτό που τους έχει συμβεί. Είναι επιλογή τους. Οι λούμπεν πολίτες του Βόλου θα έχουν ένα λούμπεν δήμαρχο. Λογικό δεν είναι;

Στη μεγάλη εικόνα, οι Έλληνες πολίτες είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας.

Αν ψηφίζεις και ξαναψηφίζεις Μπέους, είσαι Μπέος.

Οπότε, καλά να πάθεις. Και σταμάτα την κλάψα. Δεν είσαι για λύπηση, είσαι για φτύσιμο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.