Ευχαριστώ αλλά χόρτασα

Καλημέρα Πιτσιρίκο,
17 Νοέμβρη σήμερα και δεν θα στείλω τα παιδιά μου στη σχολική εορτή, όπως δεν τα στέλνω και στις εθνικές εορτές.

Καλά, δεν θέλουν να πάνε έτσι κι αλλιώς σε “γιορτές του πολέμου”, όπως τις αποκαλούν.

Πιτσιρίκο, έχω βαρεθεί τις θεωρίες και τις φανφάρες για πολιτικά θέματα. Από ανθρώπους που είναι τέρμα βολεμένοι και αφημένοι στη μοίρα τους.

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα πρόβληματά μας πια δεν είναι πολιτικά αλλά ψυχολογικά/κοινωνικά και, άρα, δεν μπορούν να έχουν πολιτική λύση.

Όταν οι πολιτικές πράξεις σε εξαθλιώνουν και δεν αντιδράς ή αντιδράς στρεφόμενος στον επίσης εξαθλιωμένο διπλανό σου, τότε το πρόβλημά σου είναι ψυχολογικό/κοινωνικό.

Άνθρωποι παραδομένοι, ατομιστές και δεκτικοί στην όποια διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο οργουελική και εμείς ακόμη το ανεχόμαστε, και στην καλύτερη των περιπτώσεων αναπολούμε επαναστάσεις άλλων.

Ευχαριστώ αλλά χόρτασα…

Αποφάσισα λοιπόν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος άρρωστος και η όποια προσέγγιση στα σύγχρονα προβλήματα των κοινωνιών πρέπει να είναι από ψυχολογική σκοπιά.

Εξάλλου, οι πολιτικοί αυτό που έκαναν πάντα κάνουν.
Δοκιμάζουν τα όριά μας και όσο τους παίρνει σφίγγουν τη μέγγενη.

Το θέμα είναι πώς αντιδρούμε εμείς σ’ αυτήν την πίεση και το πρόβλημα γιατί δεν αντιδρούμε πια.

Καιρός να αφήσουμε τις πολιτικές θεωρίες και αναλύσεις και να πιάσουμε τις ψυχολογικές.

Κι αν λύσουμε αυτά τα προβλήματα, ίσως τότε λύσουμε και τα πολιτικά.

Πώς;

Μα να βγούμε στους δρόμους χωρίς σημαίες και να τους γ@μησουμε επιτέλους ό,τι έχουν και δεν έχουν!

Μέχρι τότε, καλό κουράγιο σε όσους πιστεύουν ότι θα λύσουν τα καθημερινά προβλήματά τους με επετείους, πορείες και μονοήμερες απεργίες οργανωμένες από φιλόδοξους συνδικαλιστές…

….η κάνοντας πως δεν τα βλέπουν.

Με εκτίμηση,

Δεν έχει σημασία ποιος…

(Αγαπητέ φίλε, είναι όπως τα γράφετε. Τα προβλήματά μας είναι ψυχολογικά και κοινωνικά. Αλλά αυτά τα ψυχολογικά προκύπτουν από το σύστημα στο οποίο ζούμε. Ο νεοφιλελευθερισμός δημιουργεί πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Και όχι μόνο δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά σου πουλάει και την θεραπεία για τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί. Ο νεοφιλελευθερισμός σου πουλάει και την ευτυχία για την δυστυχία που προκαλεί. Και ναι, τίποτα δεν θα αλλάξει με επετείους, πορείες και 24ωρες απεργίες. Αλλά μιλήστε με τα παιδιά σας για το τι συνέβη στο Πολυτεχνείο, μιλήστε για τον αγώνα κάποιων χιλιάδων ωραίων και γενναίων νέων το 1973, και πηγαίντε μαζί τους μια οποιαδήποτε ημέρα στο Πολυτεχνείο να αφήσετε ένα λουλούδι. Και πηγαίντε παρέα στην πορεία κατά της εθνοκάθαρσης στην Παλαιστίνη. Μπορούμε μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να εντοπίζουμε τι είναι σημαντικό και ουσιαστικό και τι όχι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.