Μαθήματα αυτοάμυνας


Αγαπημένε μου, Πιτσιρίκο,
Σήμερα θα κάνουμε μαθήματα αυτοάμυνας.
Είναι νύχτα, τα τανκ του ισραηλινού στρατού σφυροκοπάνε την περιοχή του νοσοκομείου. Μια σκόπιμη επίθεση προς ένα νοσοκομείο. Ένα σκόπιμο έγκλημα πολέμου. Μια σκόπιμη σφαγή των πιο αβοήθητων, των βαριά ασθενών και των βρεφών που βρίσκονται ακόμα σε θερμοκοιτίδες.

Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Όχι ηλεκτρικό, όχι νερό, όχι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όχι ίντερνετ. Δεν υπάρχουν νέα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει. Ίσως τα παιδιά στις θερμοκοιτίδες να μην επιβιώσουν το βράδυ. Ίσως οι αιμοκαθαιρόμενοι να μην καταφέρουν να λάβουν θεραπεία, πράγμα που είναι σίγουρος θάνατος γι’ αυτούς. Ίσως οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αυτοί που χρειάζονται οξυγόνο, αυτοί που χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση -από αυτές που γίνονται στους διαδρόμους και τη ρεσεψιόν του νοσοκομείου, επειδή δεν υπάρχει χώρος- επιβιώσουν και απόψε.

Ίσως ζήσουν κι αυτό το βράδυ, ίσως όχι. Κανείς δεν ξέρει.

Και τι θα γίνει με τους 50,000 ανθρώπους που διώχθηκαν από τα σπίτια τους από τον ανελέητο βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων και οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου;

Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση. Πολλοί από αυτούς θα σκοτωθούν.

Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη βαρβαρότητα. Τίποτα.

Το κράτος του Ισραήλ και οι ΗΠΑ στέλνουν ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο: το Διεθνές Δίκαιο και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της Συνθήκης της Γενεύης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κωλόχαρτα για να σκουπίζουμε τον κώλo μας.

Αυτό είναι το μήνυμα.

Δεν σήμαιναν τίποτα για τους 1.000.000 Ιρακινούς άμαχους πολίτες που δολοφονήθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις. Δεν σημαίνουν τίποτα και για τους κατοίκους της Γάζας.

Το μήνυμα δεν σταματά εκεί, αλλά συνεχίζει, προς τους κατοίκους της Γάζας αυτή τη φορά: θα διαλύσουμε τις γειτονιές σας και τις πόλεις σας με τις υπερσύγχρονες βόμβες και τους πυραύλους μας, θα δολοφονήσουμε αδιακρίτως τις γυναίκες σας, τους γηραιότερους, τους αρρώστους και τα παιδιά σας, θα φτιάξουμε μπλόκα για να δημιουργήσουμε συνθήκες πείνας, δίψας και αρρώστιας. Όλοι εσείς που ανήκετε σε «κατώτερες φυλές», δεν έχετε καμία σημασία. Για εμάς, δεν είστε παρά κατσαρίδες προς εξόντωση. Εμείς έχουμε τα πάντα και αν προσπαθήσετε να πάρετε κάτι χωρίς τη θέλησή μας, θα σας σκοτώσουμε, χωρίς καμία επίπτωση για εμάς.

Ο κυνισμός του φασιστικού κράτους του Ισραήλ και της Ουάσινγκτον ψυχραίνει το αίμα κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι η Ουάσινγκτον θέλει, ό,τι γίνει, να γίνει γρήγορα.

Οι «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και οι «παύσεις πυρός» που διαφημίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τρικ προπαγάνδας που αποκρύπτουν το σχέδιο που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια όλων μας: η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Τα δεκάδες φορτηγά που επέτρεψαν να μπουν από την Ράφα, τίποτε άλλο παρά μια σταγόνα στον ωκεανό της επείγουσας ανθρωπιστικής ανάγκης χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Ένα διαφημιστικό τρικ για να δείξουν οι ηγέτες της Δύσης ότι πιέζουν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Για να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι και όχι τέρατα.

Υπάρχει μόνο ένας σκοπός: Σκοτώστε τους. Όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο καλά.

Το μόνο που συζητούν οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί, είναι η επόμενη μέρα, όταν η Τελική Λύση των Παλαιστινίων της Γάζας ολοκληρωθεί. Ξέρουν, ότι η σφαγή θα τελειώσει μόνο όταν όλοι οι κάτοικοι της Γάζας μεταφερθούν στο νοτιότερο κομμάτι της χώρας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, και στοιβαχτούν σε ένα ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, αφημένοι να πεθάνουν μόνοι από έλλειψη τροφής, νερού, ή ιατρικής φροντίδας.

Μας λένε ότι οι λαοί της Μέσης Ανατολής μισούν την Δύση για τις φιλελεύθερες αξίες της, τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ενώ η αλήθεια είναι ότι όσοι μισούν τη Δύση, την μισούν επειδή δεν έχει αξίες.

Όσοι μισούν, μισούν τη Δύση επειδή οι κανόνες μας, οι νόμοι μας, οι συνθήκες και τα Δίκαια μας, ισχύουν μόνο γι’ αυτούς και ποτέ για τη Δύση. Μισούν τη Δύση επειδή οι δυτικές χώρες διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να επεμβαίνουν στρατιωτικά σε οποιαδήποτε χώρα γουστάρουν στον κόσμο και να σφάζουν τον λαό της αδιακρίτως, χωρίς συνέπειες.

Μισούν τη Δύση επειδή είναι άκαρδη, βίαιη και βάναυση. Επειδή είναι υποκριτική, μιλώντας πάντα για την προστασία των πολιτών, για τα ατομικά, πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το κράτος δικαίου και τον ανθρωπισμό, την ίδια ώρα που κλείνουν συμφωνίες όπλων εκατομμυρίων για να χρησιμοποιηθούν στην σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων της Γάζας καθημερινά, των φτωχών και των καταπιεσμένων.

Έχουν και όνομα γι’ αυτό.

Στις αρχές του 2010, ένα από τα πιο εδραιωμένα think tank της Ουάσινγκτον διοργάνωσε ένα σεμινάριο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο συμπεριλάμβανε και μια συζήτηση για την επίθεση του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα τον Δεκέμβρη του 2008 και τον Γενάρη του 2009, όπου σκοτώθηκαν 1,300 Παλαιστίνιοι.

Όταν αναφέρθηκε το νούμερο των νεκρών, ένας ειδικός του πάνελ χαμογέλασε αινιγματικά και είπε: «Είναι άτυχο, αλλά πού και πού, πρέπει να κουρεύεις το γκαζόν.»

Το κοινωνιοπαθές σχόλιο, που παρομοίαζε την στυγνή δολοφονία ανδρών, γυναικών και παιδιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, με το να κουρεύεις το γκαζόν, προκάλεσε γελάκια στο δωμάτιο, που αποτελούνταν από την αμερικανική ελίτ αναλυτών και ειδικών για θέματα Μέσης Ανατολής. Ούτε ένας δεν διαμαρτυρήθηκε για το άρρωστο σχόλιο.

Αυτοί είναι οι ψυχασθενείς σκατάνθρωποι που καθορίζουν την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή, που δεν είναι άλλη από την συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζας.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι συμπτωματική της πολιτικής που αγνοεί και περιφρονεί την ανθρωπιά των Παλαιστινίων, που τους θεωρεί ζώα και υπάνθρωπους. Της πολιτικής που φέρνει τους κατοίκους μιας από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, της Γάζας, αντιμέτωπους με τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, τα ντρόουν, τα αμερικανικά F-16 και τους αμερικανικούς πυραύλους του πρώτου και του τέταρτου ισχυρότερου στρατού στον κόσμο.

Μια παρόμοια ιστορία εξελίσσεται και στα χωριά της Δυτικής Όχθης, που ελέγχεται πλήρως από το Ισραήλ και όπου δεν υπάρχει η Χαμάς, παρά μόνο ο Νετανιάχου.

Οι ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη -όλοι τους παράνομοι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τα δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ- αρπάζουν ζώα, καταστρέφουν ρεζερβουάρ νερού, ηλιακά πάνελ, σπίτια και ελαιόδεντρα, το ψωμί και τη ζωή των Παλαιστινίων στην περιοχή.

Έρχονται απρόσκλητοι, οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας, οπλισμένοι με αμερικανικά τουφέκια Μ-16 τα οποία δεν έχουν σε τίποτα να χρησιμοποιήσουν, δέρνουν τους χωρικούς με σιδερολοστούς, με κοντάρια, με τις γροθιές τους και με το κοντάκι του όπλου τους. Επιτίθενται σε γέρους, γυναίκες και παιδιά. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους, τα κάνουν γυαλιά καρφιά, τους κλέβουν τα λεφτά και τους τραμπουκίζουν αδιακρίτως. Πυροβολάνε για να σκοτώσουν, πολλοί από αυτούς φοράνε στρατιωτικές στολές, ενώ άλλοι, συνοδεύονται από μέλη του στρατού.

Το μήνυμά τους είναι πάντα το ίδιο: φύγετε από εδώ, αλλιώς θα σας σκοτώσουμε.

Ορισμένα χωριά έχουν ήδη φύγει.

Οι παράνομοι ισραηλινοί έποικοι έρχονται εκεί με σχέδιο. Δεν υπάρχει τίποτα το κρυφό σε αυτό το σχέδιο. Έρχεται από τα υψηλότερα στρώματα του κράτους του Ισραήλ.

Τον περασμένο χρόνο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο αγαπητός «Μπίμπι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, έσωσε το πολιτικό τομάρι του δημιουργώντας μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα δύο από τα πιο εξτρεμιστικά, ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα του Ισραήλ. Το πρώτο ήταν το κόμμα Ισραηλινή Δύναμη, του Μπεν Γκβιρ, ενός ρατσιστή φασίστα που μέχρι πρότινος διατηρούσε το κάδρο του Μπαρούχ Γκόλντστιν στο γραφείο του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μπαρούχ Γκόλντστιν είναι ο τρομοκράτης που σκότωσε 29 Παλαιστίνιους στο Τζαμί Ιμπραήμ της Χεβρώνας, το μακρινό 1994.

Ο Μπεν Γκβιρ είναι τώρα υπεύθυνος της αστυνόμευσης της Δυτικής Όχθης, ως υπουργός Εθνικής Ασφάλειας στην κυβέρνηση του Μπίμπι. Ως υπουργός, φρόντισε να μοιράσει αυτόματα τουφέκια στους παράνομους ισραηλινούς εποίκους. Όταν έχει χρόνο, το κάνει ο ίδιος προσωπικά.

Μαζί με αυτό το υπέροχο δείγμα κοινωνιοπαθούς φασίστα, ο Μπίμπι συνεργάστηκε και με το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα, υπό την αρχηγία ενός άλλου σχιζοφρενούς ρατσιστή, του Μπεζαλελ Σμόντριτς. Τον έκανε υπουργό Οικονομικών, αλλά όχι μόνο. Το συμφωνητικό που υπέγραψαν του έδωσε επίσης και ένα άλλο δωράκι, την αποκλειστική ευθύνη της Περιοχής C της Δυτικής Όχθης. Η Περιοχή C της Δυτικής Όχθης καταλαμβάνει το 60% της συνολικής γης της Δυτικής Όχθης και βρίσκεται υπό πλήρη στρατιωτικό έλεγχο. Σχεδόν 350,000 Παλαιστίνιοι ζουν εκεί, μαζί με 500,000 ισραηλινούς εποίκους, όλοι τους παράνομοι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Σμόντριτς, που ο ίδιος περήφανα αυτοαποκαλείται «ομοφοβικός ρατσιστής», είναι υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Όχθης. Το «πολιτική προστασία» φυσικά εκτείνεται μόνο σε μια κατηγορία πολιτών, τους Ισραηλινούς, αφού οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα ως πολίτες του Ισραήλ και βρίσκονται συνεχώς υπό στρατιωτικό νόμο. Υπό την ηγεσία του Σμόντριτς, δεν έχουν κανένα δικαίωμα, αφού αυτός ελέγχει κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής.

Μεταξύ του Γκβιρ και του Σμόντριτς, η Δυτική Όχθη έχει μετατραπεί σε ένα πογκρόμ φασιστικής δίωξης των Παλαιστινίων. Μια φασιστική παιδική χαρά για ψυχοπαθείς.

Το σχέδιό τους, όχι μόνο δεν είναι κρυφό, αλλά περιγράφεται αναλυτικά στις αρχές της κυβερνητικής τους συμμαχίας, η οποία αναφέρει ρητά πως «ο Εβραϊκός λαός διατηρεί το αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα κομμάτια της γης του Ισραήλ.»

Τέλεια.

Είναι αδύνατο, βλέπεις, να πραγματοποιείς έναν αποικιοκρατικό πόλεμο, δημιουργώντας ένα καθεστώς απαρτχάιντ για τον μισό πληθυσμό μιας χώρας, και παράλληλα να έχεις δημοκρατία. Η δημοκρατία και η αποικιοκρατία είναι ασυμβίβαστες έννοιες. Το ένα αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, ενώ το άλλο για την εγκαθίδρυση ενός φασιστικού γενοκτονικού καθεστώτος.

Κάθε φορά που τα εξόφθαλμα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ κατακρίνονται χλιαροτρόπως από τις Δυτικές κυβερνήσεις, η άμεση απάντηση των Ισραηλινών διπλωματών είναι ότι δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στα 20 χρόνια πολέμου τους στο Αφγανιστάν, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η παράνομη χρήση στρατιωτικής βίας στην προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ηγεσίας, η παράνομη κατοχή γης, η δυσανάλογη βία που δικαιολογείται πάντα στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ο βομβαρδισμός και η δολοφονία αμάχων, η ισοπέδωση ολόκληρων χωριών και πόλεων, έρχεται κατευθείαν από το εγχειρίδιο των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πιο καταστροφική καμπάνια των Αμερικανών, στη Μοσούλη του Ιράκ, και στη Ράκκα της Συρίας, όπου έριξαν 100,000 βόμβες και πυραύλους στον πόλεμο ενάντια στον ISIS, δολοφονώντας αδιακρίτως 40.000 αμάχους στη Μοσούλη, ενώ η Ράκκα ισοπεδώθηκε ολοσχερώς;

Στη Ράκκα, ο αμερικανικός βομβαρδισμός ήταν ο καταστροφικότερος που έχει καταγραφεί ποτέ μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η μηχανή της προπαγάνδας δουλεύει στο κόκκινο. Όσο μεγαλύτερο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μανιώδης η προπαγάνδα και τόσο πιο απαραίτητη για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, όταν δεν μπορεί να υπάρξει παντελής συσκότιση.

Το γνωρίζατε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έριξαν περισσότερες από 350,000 βόμβες και πυραύλους σε 9 χώρες, από το 2001 ως σήμερα;

Συμπεριλαμβανομένων και 14,000 στη Γάζα τον τελευταίο μήνα.

Τώρα το γνωρίζετε.

Κατά μέσο όρο, 44 αεροπορικές επιδρομές κάθε μέρα. Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, για 22 χρόνια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα άνοιξε η διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου από μέλη της Βρετανικής SAS, που δολοφόνησαν 80 Αφγανούς, όλοι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου και ενός ζευγαριού που δολοφονήθηκε στο κρεβάτι του.

Τα εγκλήματά τους περιλαμβάνουν το πέταγμα ενός ανθρώπου από έναν γκρεμό, την εκτέλεση παιδιών εξ επαφής και το κόψιμο λαιμών με μαχαίρι, κανένα εκ των οποίων δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας μάχης ή στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι πλούσιες και ισχυρές χώρες δεν έχουν καμία πρόθεση να τηρήσουν τις συμφωνίες τους, τις συνθήκες και τα καταστατικά που υπογράφουν. Η τήρηση ή μη των διεθνών συνθηκών γίνεται κατά το δοκούν, ανάλογα με τα συμφέροντά τους κάθε φορά.

Η αντιγραφή των πολιτικών αυτών από το εγχειρίδιο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τις πολιτικές αυτές. Ήταν παράνομες τότε και είναι παράνομες τώρα. Και είναι ακριβώς η ίδια αυτή αποτυχία του κόσμου να φέρει υπόλογες τις ΗΠΑ για τα εγκλήματά τους, που δίνει το δικαίωμα τώρα στο Ισραήλ να δολοφονεί αδιακρίτως και χωρίς καμία επίπτωση.

Ούτε ένας από αυτούς τους ψυχοπαθείς δολοφόνους δεν έχει διωχθεί. Και ούτε ένας από αυτούς τους ψυχοπαθείς δολοφόνους του κράτους του Ισραήλ δεν θα διωχθεί, επίσης.

Ούτε μία κυβέρνηση στον κόσμο δεν έχει την πολιτική θέληση και την στρατιωτική ισχύ για να συλλάβει τον Νετανιάχου, ενάντια στην θέληση των Αμερικανών.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Γάζα έρχονται σε πλήρη αντίθεση και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Άρθρου 51 του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών, που μιλά για το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα.

Όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από κάποιο άλλο και απειλείται η ύπαρξή του, πρώτα πρέπει να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη και παράλληλα να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική του ισχύ για να αντικρούσει την επίθεση. Να αμυνθεί.

Αλλά, η Γάζα δεν είναι κράτος, είναι κατεχόμενη περιοχή από το Ισραήλ, τόσο η Γάζα, όσο και η Δυτική Όχθη. Ενώ το κράτος του Ισραήλ, ελέγχοντας τον 4ο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, δεν δέχεται καμία υπαρξιακή απειλή από τις αυτοσχέδιες ρουκέτες της Χαμάς. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Χαμάς έχει ρίξει πάνω από 35.000 τέτοιες ρουκέτες προς στόχους της στο Ισραήλ. Τα θύματα από τα χτυπήματα αυτά αριθμούν μόλις 69, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στρατιώτες.

Το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα δεν ισχύει όταν οι στόχοι σου δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι, αλλά σπίτια, πολυκατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, ναοί, υποδομές ηλεκτρικού και νερού, νοσοκομεία και σχολεία. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου.

Το αφήγημα της Ουάσινγκτον και των ηγετών της Ευρώπης περί «αυτοάμυνας», έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, αφού, ακόμα και αν ήταν αυτοάμυνα, είναι παράνομο να παραβιάσει κανείς τη Συνθήκη της Γενεύης και τους νόμους του διεθνούς δικαίου. Κανένα δίκαιο στον κόσμο δεν δικαιολογεί τον βομβαρδισμό αμάχων, ακόμα και όταν αυτοί χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες». Άλλο ένα αφήγημα που καταρρίπτεται μετά την κατάληψη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, που διαφημιζόταν ως το αρχηγείο της Χαμάς και βομβαρδιζόταν επί τρεις εβδομάδες χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ακόμα και αν η γενοκτονία δεν είναι πολιτική του κράτους του Ισραήλ, η πρόθεσή τους είναι όχι μόνο προφανής, αλλά την ομολογούν καθημερινά στα δελτία ειδήσεων του κόσμου. Δεν χρειάζεται να τους σκοτώσεις όλους, για να θεωρείται γενοκτονία, αρκεί να υπάρχει πρόθεση να σκοτώσεις ένα κομμάτι της πληθυσμιακής ομάδας που θέλεις να εκκαθαρίσεις. Και το Ισραήλ το κάνει αυτό ανοιχτά και σε κοινή θέα.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η στρατιωτική ισχύς του ισραηλινού στρατού είναι ικανή να τους χαρίσει την νίκη. Παρά την τρομακτική ισχύ του στρατού του Ισραήλ, της αεροπορίας, του ναυτικού, των πυραυλικών συστημάτων, των υπερσύγχρονων τανκ, ντρόουν και των μηχανοκίνητων ταγμάτων στρατού και πυροβολικού, ο ανταρτοπόλεμος σε μια πόλη είναι άλλο θέμα.

Σίγουρα, η ισχύς αυτή θα μεταφραστεί σε χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, πολλάκις περισσότερους από τους νεκρούς του Ισραήλ. Σίγουρα, η ισχύς αυτή θα μεταφραστεί σε δεκάδες γειτονιές, νοσοκομεία, σχολεία, ηλεκτρικούς σταθμούς, υποδομές νερού και ναούς, να μετατραπούν σε σκόνη. Αλλά, αυτό, δεν είναι αρκετό για να υπερισχύσει κανείς σε έναν ανταρτοπόλεμο πόλης, όπως έμαθαν καλά οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν και όπως γνώριζαν οι Γάλλοι από τον πόλεμο τους στην Αλγερία.

Τα απελευθερωτικά κινήματα και οι ομάδες αντίστασης πάντα έχουν περισσότερα θύματα. Στον πόλεμο ανεξαρτησίας της Αλγερίας, μεταξύ 1954 και 1962, πάνω από 1,500,000 Αλγερινοί -σχεδόν το 10% του πληθυσμού- σκοτώθηκε από τους Γάλλους. Στο αεροδρόμιο του Αλγερίου, της πρωτεύουσας της χώρας, η επιγραφή λέει: «Καλωσήρθατε στην Αλγερία. Η χώρα των 1.000.000 μαρτύρων.»

Οι αριθμοί των μαρτύρων της Γάζας δεν θορυβούν τη Χαμάς. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα θύματα του άμαχου Παλαιστινιακού λαού θα είναι χιλιάδες, ενώ των μαχητών τους περιορισμένα. Θα δημιουργηθούν και άλλοι μάρτυρες, να τους αντικαταστήσουν.

Ο ανταρτοπόλεμος, ή υβριδικός πόλεμος, όπως λέγεται, είναι κάτι στο οποίο οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι της Μέσης Ανατολής είναι πλέον ειδικοί, μετά τις εμπειρίες τους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Λίβανο και τη Γάζα. Ποτέ μην αμύνεσαι σε σταθερά σημεία και σύνορα. Πάντα να οδηγείς τον εχθρό σε ενέδρες, εφαρμόζοντας ελαφρά αντίσταση και υποχωρώντας τακτικά, και μετά να τον χτυπάς από τα πλάγια και τα μετόπισθεν.

Ο ασύμμετρος πόλεμος είναι πολύ διαφορετικός από τον συμβατικό πόλεμο, όπως αυτός στην Ουκρανία, και αυτό που το Ισραήλ πανηγυρίζει ως νίκη, όπως η κατάληψη μιας περιοχής από τον στρατό, είναι αδιάφορο για τον αντάρτη.

Ο σκοπός του αντάρτη είναι να παραμείνει ασύλληπτος. Να κάνει αστραπιαίες επιθέσεις και να υποχωρεί στα χαλάσματα, ή στο εκτενές δίκτυο υπόγειων τούνελ κάτω από τη Γάζα.

Αλλά, ασχέτως με την εξέλιξη της μάχης, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα όσο η Χαμάς παραμένει ενεργή. Καμία που να είναι διατεθειμένη να δεχτεί η Δύση. Η Φατάχ και ο αφοπλισμένος PLO, που διατηρούσαν ελπίδες ότι θα κυβερνήσουν σε περίπτωση λύσης του Παλαιστινιακού θέματος και προτιμούνται από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, είναι καταδικασμένοι εξαιτίας της σφαγής που συντελείται αυτή την ώρα, και κάθε ώρα, στη Γάζα.

Όπως και δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα την στιγμή που το Ισραήλ κυβερνάται από μια δολοφονική ακροδεξιά και φασιστική κυβέρνηση.

Η μοίρα της Χαμάς και του Νετανιάχου θα παραμείνουν κλειδωμένες σε ένα αρρωστημένο τανγκό αίματος, θανάτου και καταστροφής. Ο μόνος λόγος που δικαιολογεί την ύπαρξή τους, είναι η ύπαρξη του άλλου.

Την ίδια στιγμή, σταδιακά, ο υπόλοιπος κόσμος αρχίζει να αποσύρει την συναίνεσή του στην γενοκτονική “λύση των δύο κρατών”, όπου τα μόνα δύο κράτη που καθορίζουν την μοίρα της Παλαιστίνης είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο καλοκάγαθος παπούλης πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα μείνει στην ιστορία ως συνεργός σε γενοκτονία.

Αν η ηγεσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από αυτή τη κρίση αλώβητοι, ή ότι η τάση της κοινής γνώμης να αποπροσανατολίζεται, θα ξεπλύνει τα εγκλήματά τους, είναι γελασμένοι.

Όπως έγραφε η Χάνα Άρεντ το 1950 στην εισαγωγή της στο Ολοκληρωτικό Σύστημα:

«Δεν έχουμε πια το περιθώριο να δεχόμαστε μόνο αυτό που θεωρούμε καλό και να το αποκαλούμε κληρονομιά μας, να απορρίπτουμε το κακό και απλώς να το θεωρούμε ως νεκρό φορτίο, το οποίο, με τον χρόνο, θα θαφτεί μόνο του στην λήθη. Το υπόγειο ρεύμα της Ιστορίας της Δύσης έχει έρθει πια στην επιφάνεια και έχει σφετεριστεί την αξιοπρέπεια της παράδοσής μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες μας οι προσπάθειες να δραπετεύσουμε από την ζοφερότητα του παρόντος στην νοσταλγία για ένα άσπιλο παρελθόν, ή στην αναμενόμενη λήθη ενός καλύτερου μέλλοντος, είναι μάταιες.»

Η σκόνη από τα χαλάσματα της Γάζας έχει σκεπάσει χιλιάδες Παλαιστίνιους συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται είτε ως μάρτυρες για σφαγή στο όνομα μιας αντίστασης δίχως τέλος, που έχει μηδενικές πιθανότητες να υπερισχύσει του αντιπάλου της χωρίς να βυθίσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε απόλυτο σκοτάδι, είτε ως παράπλευρες απώλειες ενός φασιστικού κράτους απαρτχάιντ που επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να τους εξολοθρεύσει και να τους κλέψει τη γη.

Ας αναρωτηθούμε, ο καθένας από μόνος του, τι θα κάναμε αν ήμασταν Παλαιστίνιοι στη Γάζα; Αν το κράτος του Ισραήλ δολοφονούσε την οικογένειά μας, πώς θα αντιδρούσαμε; Αν μέναμε επί έναν μήνα χωρίς νερό, ηλεκτρικό, ίντερνετ, φαγητό και φάρμακα, τι θα σκεφτόμασταν όταν κάποιος μας μιλούσε για το «νόμιμο» δικαίωμα του Ισραήλ να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να παραμένει ατιμώρητο, χωρίς την παραμικρή πολιτική ή οικονομική κύρωση από τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου;

Και όσοι ακόμα πιστεύουν στον Θεό, σε όποιον Θεό και αν πιστεύουν, παρά τα όσα παρακολουθούν στην οθόνη τους, προσευχηθείτε.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη. Πάντα αγάπη και μόνο με αγάπη. Γιατί το αντίθετο, το βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας,

Κώστας

Υ.Γ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αφού ο σκοπός “όλων” είναι να ελευθερωθούν, ας γίνει τώρα. Τώρα, που υπάρχουν ακόμα Παλαιστίνιοι.

Υ.Γ.2 Οι δύο μεγαλύτερες κατασκοπευτικές υπηρεσίες του πλανήτη, η Μοσάντ και η CIA, με τους προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, με τους κατασκόπους δορυφόρους τους και τα Predator τους, δεν μπορούσαν ως τώρα να καταγράψουν ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το αρχηγείο της Χαμάς βρισκόταν κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Γιατί αν είχαν, θα μας το έδειχναν. Προσπάθησαν να το δείξουν στο παρελθόν, αλλά αποδείχτηκε στημένο. Αντί αυτού, το μόνο που λάβαμε ήταν μια φωτογραφία και ένα βίντεο, μετά από 24 ώρες ερευνών, από ένα μη ταυτοποιημένο δωμάτιο που θα μπορούσε να ήταν οπουδήποτε, με τρεις σάκους μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο που περιείχαν μια χούφτα κρυμμένα τουφέκια, χειροβομβίδες και στρατιωτικές στολές. Αυτό ήταν το αρχηγείο της Χαμάς για το οποίο σφυροκοπούσαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα επί τρεις εβδομάδες. Συγχαρητήρια. Τους πιάσατε, μ@λάκες.

(Φίλε Κώστα, έχει κυριαρχήσει η παράνοια και η απανθρωπιά. Και, δυστυχώς, οι ηγέτες των δυτικών χωρών αρνούνται να δουν το κοινό αίσθημα. Απορώ με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν πως αυτό που καταστρέφεται τώρα δεν είναι το κράτος της Παλαιστίνης -που δεν υπάρχει- αλλά το κράτος του Ισραήλ. Μήπως, τελικά, αυτό είναι το ζητούμενο; Προβλέπω μεγάλη έξοδο των Ισραηλινών από το Ισραήλ. Κι όσο οι άλλες αραβικές χώρες αποφεύγουν να εμπλακούν ενεργά για να σταματήσουν την εθνοκάθαρση που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων -οπότε, δεν δίνουν καμία δικαιολογία στο Ισραήλ-, τόσο το Ισραήλ μετατρέπεται στην πιο μισητή χώρα του κόσμου. Αυτά παθαίνεις, όταν πιστεύεις πως είσαι ο περιούσιος λαός του Θεού. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.