“Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων”

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο, καλημέρα και καλό μήνα.
Στις 28 Οκτωβρίου του 2023 έγινε γνωστή η παραίτηση του αξιωματούχου του ΟΗΕ Κρεγκ Μόκαμπερ, καταγγέλλοντας γενοκτονία στη Γάζα.

Ο Κρεγκ Μόκαμπερ, ο διευθυντής του γραφείου στη Νέα Υόρκη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που παραιτήθηκε πριν μερικές ημέρες και έγινε γνωστή από την New York Daily News, κατήγγειλε την αδυναμία του ΟΗΕ να σταματήσει μια “εγχειριδιακή περίπτωση γενοκτονίας” στη Λωρίδα της Γάζας.

“Το ευρωπαϊκό, εθνικιστικό σχέδιο εποικισμού της Παλαιστίνης έχει εισέλθει στην τελική του φάση” αυτήν της “ταχείας καταστροφής των τελευταίων υπολειμμάτων της αυτόχθονης παλαιστινιακής ζωής”, ανέφερε σε επιστολή του, με ημερομηνία 28η Οκτωβρίου προς τον Ύπατο Αρμοστή, Φόλκερ Τουρκ.

Επίσης, κατηγόρησε ακόμη τις κυβερνήσεις της Δύσης πως είναι “απόλυτα συνένοχες σε αυτή τη φρικιαστική επίθεση”.

“Όχι μόνο οι κυβερνήσεις αυτές αρνούνται να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους να εγγυηθούν την τήρηση της Σύμβασης της Γενεύης, αλλά στην πραγματικότητα εξοπλίζουν ενεργά το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση, παρέχουν οικονομική υποστήριξη και υποστήριξη ως προς τη συλλογή πληροφοριών καθώς και πολιτική και διπλωματική κάλυψη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ.

Το περιεχόμενο της επιστολής του ευθυγραμμίζεται με πρόσφατες αναρτήσεις του Μόκαμπερ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. “Η γενοκτονία που παρακολουθούμε στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα των δεκαετιών ατιμωρησίας του Ισραήλ, που του προσέφεραν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κρατών”, καθώς και “της απανθρωποποίησης του παλαιστινιακού λαού από τα δυτικά εταιρικά ΜΜΕ”, ανέφερε προχθές.

Την ίδια ώρα, στη χωματερή Ελλάδα, του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων, του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλα τσουλάνε ομαλά, το ελατήριο της οικονομίας έχει εκτιναχτεί, επίσης έχει εκτιναχτεί η τιμή του λαδιού, η τιμή της βενζίνης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έχει εκτιναχτεί ο κώλoς μας, οπότε ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων λέει να πάει ένα ταξιδάκι, επισκέπτεται το Ισραήλ, συναντά τον δολοφόνο και τον αγκαλιάζει λέγοντας του “δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στη καταπολέμηση της Χαμάς, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό σας, κάντε ό,τι κάνετε με τις όσες δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες μπορείτε”.

Ξεπερνάμε την αλητεία του Happy Traveler που αγκαλιάζει τον δολοφόνο πρόεδρο του Ισραήλ και του λέει ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε στο πλευρό του.
Αλλά αυτό με τις όσες λιγότερες ανθρώπινες απώλειες δεν καταπίνεται.

Αυτό είναι, όμως, το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Το ίδιο σκεπτικό είχε και την περίοδο της “πανδημίας”. Όταν ο κόσμος που έμενε εκτός ΜΕΘ πέθαινε, γιατί δεν είχαμε ΜΕΘ, δεν είχαμε ιατρικό προσωπικό, δεν είχαμε ασθενοφόρα, δεν είχαμε τίποτα, οπότε σου λέει πάμε κι όπου βγει. Οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Αυτός ήταν ο στόχος.

Ξέρετε πόσες ανθρώπινες απώλειες είχαμε ή να το ξαναγράψουμε;

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό είχε και πριν το δυστύχημα στα Τέμπη. Τότε που ο Mr Karamanlis μας έλεγε στη Βουλή των Ελλήνων, τι φάση, ότι είναι ντροπή να μιλάμε για ασφάλεια. Και όλοι είδαμε τα αποτελέσματα της ντροπής. Εντάξει, μισό τρένο χάθηκε, έγινε καπνός, ούτε από το DNA δεν αναγνωρίστηκαν δεκάδες νέα παιδιά, αλλά δε χάθηκε κι ολόκληρο το τρένο. Είχαμε τις όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Ποιος τώρα να κάτσει να φτιάξει κέντρο ελέγχου, ποιος να βάλει φανάρια, ποιος να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες, ποιος κύριε Μητσοτάκη;

Αυτός!!! 1-0 απάντησε ο Κυριάκος και η ζωή συνεχίστηκε.

Το ίδιο ακριβώς πάλι σκεπτικό είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα και πλημμύριζε όλη η Ελλάδα.

Ποιος να κάνει αντιπλημμυρικά έργα; Ποιος να πάρει πυροσβεστικά αεροπλάνα;

Ποιος να πάρει πυροσβεστικά οχήματα; Ποιος να προσλάβει πυροσβέστες;

Αυτός!!! 2-0 απάντησε και πάλι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Τις λιγότερες απώλειες ανθρωπίνων ζωών να έχουμε. Βέβαια, ζωή έχουν και τα ζώα, έχουν τα δάση, έχουν τα πάντα, αλλά ο Μητσοτάκης υπολογίζει μόνο τους ανθρώπους.

Μόνο τους ανθρώπους….Λέμε τώρα. Και επειδή ο Μητσοτάκης, εκτός του ότι είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είναι και ειρηνοποιός και η χώρα που κυβερνά όπως λέει παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, εδώ κάπου ξερνάμε και κατεβάζουμε ό,τι καντήλι και άγιο υπάρχει, πάει στο Ισραήλ και παίρνει αγκαλιά έναν δολοφόνο παιδιών, γυναικών, νέων ανθρώπων και του λέει “είμαστε μαζί σας, κάντε ό,τι κάνετε με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες”.

Ντρέπεται και η ντροπή. Αλλά πότε ντράπηκαν τα κτήνη και τα καθάρματα για να ντραπούν τώρα;

Με εκτίμηση,
Λούκυ Λουκ

(Αγαπητέ Λούκυ Λουκ, ούτε ο Νετανιάχου δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ισραηλινών πολιτών -και θα πάρει τον πούλο σύντομα, για να πάει στο Μαϊάμι-, οπότε ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της οικογένειάς του, των φίλων του και των ολιγαρχών που τον στηρίζουν. Άλλωστε, οι μισοί Έλληνες με δικαίωμα ψήφου δεν ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Το κόμμα του Μητσοτάκη έγινε κυβέρνηση με ένα ποσοστό γύρω στο 20% του εκλογικού σώματος. Βέβαια, στο προτεκτοράτο δεν έχει σημασία ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση και ποιος ο πρωθυπουργός. Από την άλλη, δεν είδα κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την γενοκτονία των Παλαιστινίων. Κι αν ήταν κυβέρνηση, θα έλεγαν και θα έκαναν ό,τι και ο Μητσοτάκης. Αυτό συμβαίνει στα προτεκτοράτα, που δεν έχουν δική τους φωνή και δική τους εξωτερική πολιτική. Προσωπικά, δεν με νοιάζει τι λέει ο Μητσοτάκης και οποιοσδήποτε άλλος. Είμαι με τους Παλαιστίνιους και κατά της γενοκτονίας τους. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Είναι θέμα …ατομικής ευθύνης. Δεν πιστεύω σε περιούσιους λαούς και σε έθνη που έχουν πάντα δίκιο, ούτε πίστεψα ποτέ στο μεγαλείο των Ελλήνων που είναι καλύτεροι από τους άλλους, επειδή έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα. Εγώ θα είμαι με τους ανθρώπους. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.