“Πολιτικές Θυσίες”

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο,
Τεράστια αναστάτωση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους της κυβέρνησης της χωματερής η δήλωση του Κωστή του Χατζηδάκη, όταν μετά από ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου “κύριε Χατζηδάκη στη πολιτική πρέπει να γίνονται και θυσίες, έτσι δεν είναι”; αυτός απάντησε “φυσικά και πρέπει να γίνονται θυσίες, εγώ ας πούμε έχω να πάω 20 χρόνια στη Μύκονο”.

Ύστερα από αυτή τη δήλωση, ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων -έτσι αποκαλούσε τον εαυτό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν γίνει για πρώτη φορά Πρωθυπουργός- κάλεσε έκτακτο συμβούλιο υπουργών καθώς και εκλεγμένων βουλευτών από το 20% που ψήφισε Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές, για να τις βάλουν κάτω και να τις μετρήσουν. Τις θυσίες εννοώ -μη πάει το μυαλό σας αλλού- που έκαναν για την πολιτική και το καλό του τόπου.

Πρωτος ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι εγώ θυσίασα μία ολόκληρη καριέρα σαν Influencer. Περισσότερους ακόλουθους από τον Lionel Messi και την Ιωάννα την Τούνη θα είχα τόνισε, λέγοντας ακόμα ότι άσε που θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο σαν τον Τάσο τον Δούση και θα έβαζα μέσα στα σπίτια όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων τα όμορφα μέρη που επισκέπτομαι, τους πολιτισμούς τους, την κουλτούρα τους και τα ήθη και έθιμά τους.

Ακολούθησε ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, χτυπώντας το χέρι δυνατά στο γραφείο του, λέγοντας σιγά ρε μ@λάκα, εγώ παράτησα τις τηλεπωλήσεις, θα είχα φτιάξει τώρα αλυσίδα βιβλιοπωλείων, θα ήμουν παρτενέρ του Γιώργου του Λιάγκα στο πρωινάδικο και θα μαγείρευα στην εκπομπή της Ελένης της Μενεγάκη, θα μου πεις εσύ εμένα για θυσίες, ρε τραχανοπλαγιά;

Μετά πήραν το λόγο μαζί, μιλώντας συγχρόνως, ο Θάνος ο Πλεύρης και ο Μάκης ο Βορίδης, λέγοντας ότι εμείς παρατήσαμε ένα λαμπρό μέλλον στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, θα χτυπούσαμε ένα σωρό κόσμο, θα βασανίζαμε όσους και όσες δεν συμφωνούσαν μαζί μας, θα τους κάναμε την αγαπημένη μας φάλαγγα προκειμένου να νιώσουμε ηδονή και εσύ κύριε Πρωθυπουργέ μας λέτε για Influencer και Τάσο Δούση; Σιγά τα ωά.

Φυσικά, από την συζήτηση, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και αρκετές γυναίκες.

Πρώτη πήρε το λόγο η Νίκη η Κεραμέως, λέγοντας ότι από μικρή ήθελε να γίνει παπάς. Μικρή ήθελα να γίνω παπάς, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι ήμουν γυναίκα και δεν μπορούσα να γίνω τόνισε. Συνεχίζοντας είπε ότι δεν πτοήθηκα όμως και ονειρεύτηκα να γίνω παπαδιά. Ήμουν τόσο περιζήτητη που όλοι οι παπάδες με ήθελα για γυναίκα τους. Ακόμα κι αυτοί στον Άγιο Όρος, αλλά εκεί ήταν δύσκολο να πάω γιατί δεν επιτρέπονται γυναίκες και θα έπρεπε να ζω σε κοτέτσι ή σε στάνη. Η πιο περιζήτητη παπαδιά θα ήμουν. Εναλλακτικά, ήθελα να γίνω δασκάλα να μηδενίζω τις κόλλες όλων των μαθητών και των μαθητριών, αλλά τελικά τα θυσίασα όλα και έγινα πολιτικός στην Ελλάδα.

Ακολούθησε η Δόμνα η Μιχαηλίδου, η οποία με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε προς όλο το συμβούλιο, λέγοντας ότι εγώ κύριοι και κυρίες σταμάτησα εδώ και καιρό να προσπαθώ να κλείσω το “Χαμόγελο του Παιδιού”, εντάξει με την “Κιβωτό” κάτι κατάφερα αλλά και πάλι. Σταμάτησα να δίνω στεγνά τα στοιχεία βιασμέμων ανήλικων κοριτσιών από κτήνη. Ξέρετε πόσο μου κοστίζει αυτό; Το έχω στο αίμα μου. Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να φτιάξω μία δομή που θα φιλοξενεί ρουφιάνους. Ρουφιάνους όλου του κόσμου. Που θα βλέπουν παιδικό χαμόγελο και θα τους το κόβουν. Που θα βλέπουν χαρά και ευτυχία και θα το μετατρέπουν σε πόνο και δάκρυ. Που θα βλέπουν ανθρώπους να παλεύουν για να σώσουν ότι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτό το μάταιο κόσμο, τα παιδιά και θα προσπαθούν να τους συκοφαντούν και να τους δυσφημούν. Αυτό ήθελα να κάνω. Αλλά με κέρδισε η πολιτική στην Ελλάδα.

Τέλος, σηκώθηκε και ο Κώστας ο Καραμανλής λέγοντας είναι ντροπή κύριοι και κυρίες. Είναι ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα. Εγώ ήθελα να γίνω ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, να παίζω με τα αεροπλανάκια, να τα ρίχνω όπου γουστάρω και να περνάω τις πίστες για πλάκα. Και τελικά, κατέληξα εδώ μαζί σας να παίζω με τα τρενάκια. Είναι ντροπή να μιλάτε εσείς για θυσίες.

Το συμβούλιο τελικά έληξε σύντομα γιατί απ’ έξω ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τους είχε φέρει πίτσες και, φυσικά, στη μάσα δε χωράνε πολιτικά.

Πιστεύω, όμως, ότι ο Κωστής ο Χατζηδάκης είναι τελικά αυτός που έχει κάνει τη μεγαλύτερη θυσία. Δε λέω και οι άλλοι δε έκαναν λίγες, αλλά 20 χρόνια χωρίς Μύκονο είναι πολύ. Πάρα πολύ.

Ο οποίος Κωστής Χατζηδάκης το 2015 είχε 15 ακίνητα. Το 2016 είχε 27 ακίνητα.
Το 2012 είχε 5.200 ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα. Το 2015 είχε 1.600.000 ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα.
Μέσα σε ένα έτος αγόρασε 12 νέα ακίνητα, με 72.900 ευρώ εισόδημα.
Μέσα σε 3 χρόνια βρέθηκε με 1,6 εκατομμύριο ευρώ επενδύσεις.
Αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά, αν έχεις να πας 20 χρόνια Μύκονο.

Όσο για τις θυσίες, ρωτήστε τις οικογένειες των ανθρώπων από την δολοφονία των Τεμπών, ρωτήστε τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν από τον Covid, από τις φωτιές, τις πλημμύρες και από την τεράστια ανάπτυξη που ζει η χώρα.
Αν και αυτά δεν είναι θυσίες.
Είναι παράπλευρες απώλειες τις οποίες το 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ
τις επιβράβευσε και έκανε ξανά κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν τα λέω εγώ, οι ίδιοι τα λένε.

Με εκτίμηση,
Λούκυ Λουκ

(Αγαπητέ Λούκυ Λουκ, η Ελλάδα έχει υπουργό Οικονομίας τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και δεν έχει ούτε ένα ένσημο. Ακόμα μια ελληνική πρωτοτυπία. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί χαραμοφάηδες στην κυβέρνηση, και όχι μόνο στην κυβέρνηση. Γεμάτοι σωτήρες η Ελλάδα. Σωτήρες που σώζουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Ο λόγος που δεν πάει πια ο Χατζηδάκης στη Μύκονο είναι άλλος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.