“Πρωτοψάλτη – Παπαρίζου : Διπλό ημίχρονο – Διπλό τελικό”

Αγαπητέ φίλε μου Πιτσιρίκο, καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλά.
Και καλή βραδιά όπως έλεγε και ο Τιτάνας Βασίλης Καρράς.

Περίπου ένα μήνα πριν, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μία συναυλία της με τον Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Παλλάς λέει το τραγούδι “Άδωνις”, αποσύροντας τη φράση “και μία χοντρή” από τους στίχους.

Αρκετό καιρό πριν, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη είχε καβαλήσει ένα φορτηγό για χάρη του Κωστάκη του Μπακογιάννη και του Δήμου Αθηναίων, κάνοντας εν κινήσει και καλά συναυλία λόγω κορονοϊού, ακολουθώντας τους κανόνες. Για να συμμορφωθούμε.

Βέβαια, όσο και να συμμορφώθηκαν οι Έλληνες πολίτες, αυτοί που κυβερνάνε τη χωματερή, αγαπητή Άλκηστη, δεν συμμορφώθηκαν γιατί, όπως θα γνωρίζεις, οι περισσότεροι από τους μερικούς χιλιάδες που έφυγαν από τη μάταιη αυτή ζωή έφυγαν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ, δεν υπήρχαν γιατροί, δεν υπήρχαν νοσηλευτές, δεν υπήρχαν κρεβάτια.

Η Άλκηστη Πρωτοψάλτη είναι μία πολύ καλή τραγουδίστρια αλλά τις παπαριές δυστυχώς δεν τις απέφυγε. Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό, αγαπητή Άλκηστη, για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν χοντροί άνθρωποι επειδή έχουν παραπανίσια κιλά. Χοντρά μυαλά υπάρχουν. Ουδέποτε φυσικά το τραγούδι “Άδωνις” είχε σκοπό να προσβάλλει γυναίκες με παραπανίσια κιλά. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να διαγράψεις μία πρόταση για να δείξεις ότι είσαι κατά το να λες κάποιον χοντρό.
Κανένας άνθρωπος ξαναλέω δεν είναι χοντρός επειδή έχει παραπανίσια κιλά. Χοντρά μυαλά υπάρχουν. Το να αποκαλείς κάποιον χοντρό σε καθιστά τουλάχιστον βλαμμένο. Συνεπώς, καλή η προσπάθεια αλλά στίχους τραγουδιών δεν κόβεις τάχα μου.

Με την ίδια λογική, βέβαια, δεν θα έπρεπε να παίζεται πουθενά αυτό το τραγούδι γιατί λέγεται “Άδωνις”.

Και είναι γνωστό ότι ένας από τους πιο ξεφτίλες πολιτικούς και ανθρώπους που κυκλοφορούν στη χώρα είναι ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, ο μπουμπούκος ή αλλιώς η αρσενική Εύα Μπράουν. Αλλά μια χαρά το τραγουδάτε. Όχι;

Επίσης, το να λες ΝΑΙ σε τύπους σαν τον Κώστα Μπακογιάννη, σε κάνει είτε χαζό είτε άνθρωπο με άμεσο συμφέρον. Για χαζή, πάντως, δεν στο έχω. Άρα;

Χτες, η Έλενα Παπαρίζου αρνήθηκε πρόταση του Δημάρχου Βόλου, του Αχιλλέα του Μπέου, να τραγουδήσει στον Βόλο.

Με λίγα λόγια η Έλενα Παπαρίζου έγραψε περίτρανα στο νιονιό της τον Αχιλλέα τον Μπέο. Και το έκανε για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Και τώρα ο Αχιλλέας ο Μπέος σκούζει γιατί ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να ακούει ΟΧΙ.

Και όταν ο Μπέος λέει “αυτή έχασε που είπε όχι, όχι εγώ, την έχω ξεγράψει πλέον”, καταλαβαίνεις ότι ο Αχιλλέας ο Μπέος τον έχει πιει κανονικότατα και όσες φορές κι αν πάει στο Άγιο Όρος να βρει τον γέροντα που τον έχει ακουμπήσει δεν θα του πάρει από πάνω του και από μέσα του το ΟΧΙ της Έλενας.
Με πιάνετε;

Η Έλενα Παπαρίζου, είτε με κιλά, είτε χωρίς κιλά, είναι τυπάρα, Γυναικάρα, πολύ καλή τραγουδίστρια, γ@μώ τα παιδιά και μπορεί να λέει ΟΧΙ στον οποιοδήποτε. Επειδή μπορεί.

Μάθε μπαλίτσα Άλκηστη. Και εσύ Αχιλλέα μου δεν κρίθηκες ποτέ για τα παραπανίσια κιλά σου. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι μακάκας.

Καλή χρονιά σε όλο το κόσμο. Με μπόλικη υγεία, με ατελείωτη αγάπη και με πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα.

Με εκτίμηση,
Λούκυ Λουκ

(Αγαπητέ Λούκυ Λουκ, η τέχνη δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ορθότητα. Ούτε με την υστερία και την χυδαιότητα. Με τόσα χρόνια πορεία, θα έπρεπε η Άλκηστις να το ξέρει αυτό. Είχε την τύχη να γνωρίσει τους πιο σπουδαίους δημιουργούς και να συνεργαστεί μαζί τους. Βέβαια, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πια 70 χρονών και μάλλον δεν γερνάει καλά. Από την άλλη, είναι δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει. Και είναι δικαίωμά μας να την κρίνουμε. Εγώ την βρίσκω θλιβερή πια. Η Έλενα Παπαρίζου, όταν ρωτήθηκε πριν από 20 χρόνια ποιοι είναι οι ήρωές της, είχε πει πως ήρωές της είναι ο Αθανάσιος Διάκος και η Πίπη η Φακιδομύτη. Respect. Να είσαι καλά. Καλή χρονιά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.