Μια φιλελεύθερη γενοκτονία, με τη στήριξη ενός “σοσιαλιστή”

Σε ένα πρόσφατο πόντκαστ μου με τον Πιτσιρίκο πριν μερικές εβδομάδες, ανέφερα ότι παρατηρώ μια στροφή των Αμερικανών σε σχέση με τον Νετανιάχου. Όλο και περισσότερο, οι φωνές που θέλουν να φορτώσουν όλες αυτές τις θηριωδίες του Ισραήλ –την γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου, την παραβίαση του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου–, στον Νετανιάχου, πληθαίνουν.

Δεν το κάνουν αυτό επειδή θεωρούν ότι ο Νετανιάχου είναι ένας γενοκτόνος εγκληματίας που πρέπει να δικαστεί στο Παγκόσμιο Δικαστήριο για τα εγκλήματά του και να σαπίσει στην φυλακή όπως του αξίζει. Δεν έχουν καμία πρόθεση να τον κυνηγήσουν, να τον συλλάβουν και να τον διώξουν, πράγμα που φαίνεται και από την σιγή ιχθύος του άλλοτε φωνακλά εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Απλά, θέλουν να του φορτώσουν όλη την ευθύνη, νίπτοντας τας χείρας τους.

Πράγμα που με φέρνει στους φιλελέδες των γενοκτόνων κυβερνήσεών μας, τους προστάτες των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, που σκίζουν το καλσόν τους στον βωμό της πολιτικής των ταυτοτήτων, αλλά και τους “σοσιαλιστές”.

Από την αρχή της γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, ο “σοσιαλιστής” Μπέρνι Σάντερς απέφυγε να καταδικάσει την εξόφθαλμη βιαιότητα που ήταν τόσο προφανής σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Επί μήνες, βλέπαμε τον αυτοαποκαλούμενο “σοσιαλιστή” Σάντερς να μας εξηγεί για το δικαίωμα του κράτους απαρτχάιντ στην αυτοάμυνα, και ότι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας είναι κάποιου είδους εκτροπή στη συμπεριφορά του Ισραήλ και όχι η προφανής ολοκλήρωση της αποστολής ενός εποικιστικού-αποικιοκρατικού κράτους που ελέγχει κατεχόμενα εδάφη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο σοσιαλισμός του Σάντερς σταματάει στα σύνορα.

“Το σημερινό Ισραήλ δεν είναι το Ισραήλ της Γκόλντα Μέιρ”, μας είπε πριν λίγο καιρό ο Μπέρνι. Λες και κάποτε υπήρχε μια χρυσή εποχή στην Ιστορία του Ισραήλ, όπου δεν συμπεριφερόταν ως ένα καταπιεστικό σωβινιστικό κράτος που ιδρύθηκε πάνω στην εθνοκάθαρση 700.000 Παλαιστινίων το 1948, ή λες και κάποτε δεν ήταν το ρατσιστικό και κακοποιητικό κράτος που βλέπουμε κάθε μέρα στις οθόνες μας.

Και μάλιστα, έκανε αυτή τη δήλωση την ημέρα που μάθαμε ότι ο γενοκτόνος θείος Τζο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και αρχηγός του κόμματος του Σάντερς, ενέκρινε ακόμα ένα πακέτο εξοπλισμών δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων βομβών 2 τόνων εκρηκτικής υλής η καθεμία, και πολεμικών αεροσκαφών που θα συνεχίζουν να τις ρίχνουν στα κεφάλια των άμαχων Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία στη συνέχιση του ψέματος ότι όλο αυτό είναι “ο πόλεμος του Νετανιάχου”, τη στιγμή που και οι πέτρες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν είναι πόλεμος, αλλά γενοκτονία, αλλά και ότι, αν σταματούσαν οι αμερικανικοί εξοπλισμοί στο Ισραήλ, η κατάπαυση πυρός θα γινόταν εν ριπή οφθαλμού.

Την ίδια μέρα που ο γενοκτόνος θείος Τζο ενέκρινε ένα άλλο νέο πακέτο πολεμικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ –πριν από μερικές ημέρες–, το Ισραήλ δολοφόνησε 7 δυτικούς εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας και βομβάρδισε την πρεσβεία του Ιράν στην Συρία, δολοφονώντας άλλους 16 ανθρώπους. Και τα δύο χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους που κουβαλούσαν τα αμερικανικά ντρόουν και τα αμερικανικά F-35 της ισραηλινής αεροπορίας.

Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα της διεθνούς κατακραυγής για ακόμα ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ, ο Νετανιάχου επέτρεψε το άνοιγμα της διόδου Ερέζ, ώστε να μπει ένα μικρό κομμάτι της αναγκαίας και επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ήταν, βλέπεις, το τυράκι που χρειαζόταν ο γενοκτόνος θείο Τζο, που βλέπει την δημοτικότητά του λίγους μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές να εξαϋλώνεται, δίνοντας του πόντους για την “σκληρή” του στάση απέναντι στο γενοκτονικό καθεστώς του Ισραήλ, και εξασφαλίζοντας ότι η “γεναιοδωρία” αυτή του Νετανιάχου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να συνεχίσουν οι Αμερικανοί να στέλνουν όπλα στο Ισραήλ.

Ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Ότι το άνοιγμα της διόδου Ερέζ ήρθε μετά από ένα τηλεφώνημα που έκανε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου, “επιπλήττοντάς” τον για την άρνησή του να σταματήσει να σκοτώνει αμάχους.

Αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι το μέχρι τώρα κλείσιμο των χερσαίων διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας γινόταν με πρόθεση την λιμοκτονία των Παλαιστινίων –για όποιον είχε αμφιβολίες ως τώρα–, καθώς και ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να είχε κάνει αυτό το τηλεφώνημα εδώ και 6 μήνες, αλλά δεν έβρισκε μέχρι τώρα τον λόγο για να το κάνει.

Τον βρήκε, η δολοφονία 7 δυτικών εθελοντών. Οι 32.000 νεκροί Παλαιστίνιοι δεν αξίζουν όσο οι ζωές 7 δυτικών. Τόσο απλά. Αυτή η γενοκτονία είναι τόσο του Νετανιάχου, όσο και του Μπάιντεν και των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών. Και ο Μπέρνι Σάντερς υποστηρίζει τον Τζο Μπάιντεν.

Δεν πα να λέει ότι διαφωνεί με τους εξοπλισμούς, κάπως πρέπει να κρατήσει τους διαφωνούντες δημοκρατικούς στο μαντρί του θείου Τζο, τίποτε άλλο.

Ο Σάντερς συνεχίζει να μας αραδιάζει τον σανό των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν είναι θυμωμένος με τον Νετανιάχου και πληγωμένος από την πλήρη αδιαφορία που δείχνει στις προτροπές του Μπάιντεν για την προστασία των αμάχων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε καθεστώς λοιμού.

Στα παπάρια μας τι νιώθει ο Μπάιντεν, γερο-Μπέρνι. Άντε ψόφα και συ, κωλόγερε.

Ρούφα κανένα αρxίδι της πολεμικής βιομηχανίας και πάνε να εγκρίνεις καμιά άδεια δισεκατομμυρίων για την κατασκευή F-35 στην πολιτεία που είσαι κυβερνήτης, από αυτά που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να δολοφονεί άμαχους Παλαιστίνιους, σοσιαλιστή από τα Τζάμπο.

Αυτό που υποστηρίζουν όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι πολιτικοί που μας κυβερνούν, φαίνεται στα βίντεο του ισραηλινού στρατού που ποστάρουν οι στρατιώτες στα σόσιαλ, εκτελώντας άοπλους Παλαιστίνιους εξ’ επαφής και μετά θάβoντας τα πτώματ;a τους με μπουλντόζες σε μαζικούς τάφους, για να κρύψουν το έγκλημα. Αυτό υποστηρίζουν.

Λες και δεν εχουν γίνει εκατοντάδες παρόμοια εγκλήματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα στο παρελθόν. Σοκαρισμένος ο Μπέρνι, πέφτει από τα σύννεφα.

Δεν έχει υπάρξει καμία άλλη στρατιωτική επιχείρηση στο παρελθόν, από οποιαδήποτε χώρα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία να συνοδεύεται από τόσες μπουλντόζες και εκσκαφτικό εξοπλισμό. Ένας λόγος γι’ αυτό είναι φυσικά η καταστροφή των σπιτιών των Παλαιστινίων. Ένας άλλος λόγος, είναι επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να εξαφανίσεις εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, πτώματα Παλαιστινίων.

Πόσο ψηλά είναι πια αυτά τα σύννεφα από τα οποία πέφτει ο Μπέρνι; Προσοχή, Μπέρνι, δεν είναι η πτώση που σε σκοτώνει, αλλά η πρόσκρουση.

Αν αυτό είναι το νέο νορμάλ που έχει αποφασίσει η αυτοκρατορία που υπηρετεί ο “σοσιαλιστής” Μπέρνι Σάντερς. Αν αυτή είναι η νέα εξωτερική πολιτική των αφεντικών του Σάντερς, η διάλυση της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής του διεθνούς δικαίου και η στήριξη μιας γενοκτονίας σε ζωντανή σύνδεση, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων μας, κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων, αποτελείται από ψυχασθενείς γενοκτόνους. Ή από κοινωνιοπαθείς άπληστους που το επιτρέπουν να συμβεί, επειδή αυτό συμφέρει τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Διάλεξε και πάρε.

Και φτάνουμε στο παρασύνθημα. Την ουσία του θέματος. Γιατί, ή όλοι αυτοί είναι ψυχασθενείς κοινωνιοπαθείς γενοκτόνοι, ή για όλα φταίει ο Νετανιάχου και οι φασίστες σιωνιστές δολοφόνοι της κυβέρνησής του.

Είναι πολύ εύκολο να αποκρύψεις τις ευθύνες σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας, ή περισσότεροι αποδιοπομπαίοι τράγοι που να ξεπλύνουν το αίμα από τα χέρια σου.

Διότι, ρίχνοντας το φταίξιμο στην κυβέρνηση Νετανιάχου και όχι συνολικά στο κράτος του Ισραήλ, ο Μπέρνι και ο Τζο δίνουν την εντύπωση στον κόσμο ότι το Ισραήλ είναι κάποιο δημοκρατικό προοδευτικό κράτος με καλές προθέσεις, που απλώς βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να κυβερνάται από ένα μάτσο ψυχασθενείς φασίστες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ό,τι έχει γίνει, ή ότι είναι συνένοχοι στα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ.

Μια πιθανή έκβαση αυτής της γενοκτονικής επιχείρησης του Ισραήλ, είναι η δολοφονία καμιά 100 με 200.000 άμαχων Παλαιστινίων, η πλήρης ισοπέδωση της Γάζας, και η εθνοκάθαρση εκατοντάδων χιλιάδων προς τα προσφυγικά κέντρα των γειτονικών χωρών και των συμμάχων του Ισραήλ.

Τα ρίχνεις μετά στον Νετανιάχου, τον Σμόντριτς και τον Γκεβίρ, και πρέστο! Καθάρισες. Λύθηκε το Παλαιστινιακό!

Σκέψου το λίγο. Υπάρχει κανείς που θα εκπλησσόταν από ένα τέτοιο σενάριο, ή μήπως θα ήταν συνεπές με όλα τα υπόλοιπα δείγματα γραφής της αμερικανικής αυτοκρατορίας στα οποία έχουμε γίνει αλλεπάλληλες φορές μάρτυρες;

Είναι αυτό ακριβώς που έγινε όταν εισέβαλλαν παρανόμως οι Αμερικανοί στο Ιράκ, διαλύΟντας τη χώρα και δολοφονώντας 1.000.000 άμαχους Ιρακινούς, και μετά ρίχνοντας το φταίξιμο στον Μπους και τον Τσέϊνι, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα. Ουδείς ένοχος. Απλά υπεύθυνοι, έτσι, γενικά και αόριστα, χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ κανένας για το έγκλημα.

Κανείς δεν θέλει να αλλάξει κάτι. Δεν βρίσκουν τίποτα το μεμπτό στη συμπεριφορά του Ισραήλ τα τελευταία 60 χρόνια, δεν βρίσκουν τίποτα μεμπτό στην στρατιωτική και πολιτική στήριξη που παρέχουν σε ένα εξόφθαλμα εγκληματικό ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, και δεν βρίσκουν τίποτα το λάθος στο να κερδοσκοπούν τα κράτη τους από μια γενοκτονία.

Αυτή τη στιγμή, η Γάζα είναι ακόμα μια τρανταχτή απόδειξη ότι η αμερικανική αυτοκρατορία πρέπει να καταστραφεί.

Για όποιον εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες ότι ζούμε σε μια αρρωστημένη δυστοπία, τόσο παρανοϊκή όσο τα πιο τρομακτικά δυστοπικά καθεστώτα της λογοτεχνίας, απλά σκέψου ότι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που σε εκπροσωπούν, καθώς και όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι που σε ενημερώνουν, χρησιμοποιούν κάθε εργαλείο προπαγάνδας που υπάρχει για να σε πείσουν ότι η γενοκτονία που βλέπεις με τα μάτια σου, δεν είναι γενοκτονία, και ότι όλα θα επιλυθούν σύντομα.

Είπαν ψέματα για τα αποκεφαλισμένα μωρά, ώστε να δολοφονήσουν τα μωρά των Παλαιστινίων.

Είπαν ψέματα για τους βιασμούς γυναικών, ώστε να δολοφονήσουν Παλαιστίνιες γυναίκες.

Είπαν ψέματα ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε “ανθρώπινες ασπίδες”, ώστε να δολοφονήσουν Παλαιστίνιους άνδρες.

Είπαν ψέματα ότι αυτοί είναι το θύμα, ώστε να θυματοποιήσουν τους Παλαιστίνιους.

Δεν ξέρω για σας, πάντως έχω σιχαθεί να μου προσβάλουν την νοημοσύνη. Ο ουρανός είναι μπλε, τα σύκα είναι σύκα, η σκάφη είναι σκάφη, ο βασιλιάς δεν έχει ρούχα, και το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία απέναντι στο γηγενή πληθυσμό με σκοπό την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από την περιοχή, την υφαρπαγή της ιστορικής γης της Παλαιστίνης και την κατασκευή παράνομων ισραηλινών εποικισμών, βγάζοντας έναν σκασμό λεφτά κατά τη διάρκεια.

Ο Μπάιντεν, ο Σάντερς, και τα τσιράκια τους, δεν είναι θυμωμένοι με τον Νετανιάχου επειδή διαπράττει γενοκτονία. Είναι θυμωμένοι μαζί του επειδή δεν την κρύβει.

Πραγματικά, τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να σταματήσουμε να το λέμε όλο αυτό “πόλεμο”; Ένας πόλεμος δεν συμπεριλαμβάνει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το αν ένας έγκλειστος πληθυσμός αμάχων δικαιούται να έχει πρόσβαση σε φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ηλεκτρικό.

Αν ασκείς τόσο ολοκληρωτικό έλεγχο απέναντι σε έναν πληθυσμό, τότε δεν είσαι σε πόλεμο, απλά δολοφονείς ένα μάτσο φυλακισμένους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Από το Αμστελόδαμο της ορεινής Χαλκιδικής, με αγάπη,
Κώστας

(Φίλε Κώστα, ο Μπάιντεν, ο Σάντερς, ο Τραμπ και οι υπόλοιποι είναι μαριονέτες. Είναι το λόμπι του Ισραήλ στις ΗΠΑ που κινεί τα νήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και όχι οι πολιτικοί. Και το λόμπι του Ισραήλ στις ΗΠΑ δεν αποτελείται μόνο από Ισραηλινούς και Εβραίους. Ξέρουμε πως το λόμπι του Ισραήλ και οι φιλοϊσραηλινοί δισεκατομμυριούχοι κυβερνούν τις ΗΠΑ. Εντάξει, σήμερα δεν είναι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Χένρι Κίσινγκερ, αλλά και ο Άντονι Μπλίνκεν είναι Εβραίος. Η πλειοψηφία των πολιτών στις ΗΠΑ είναι κατά του Ισραήλ στο θέμα της Γάζας, αλλά αυτό δεν νοιάζει κανέναν ενόψει των εκλογών, γιατί όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, πάλι το ισραηλινό λόμπι θα κυβερνά. Άλλωστε, και ο Τραμπ έχει δηλώσει πως διαφωνεί με το γεγονός πως το Ισραήλ διαφημίζει με βίντεο την σφαγή των Παλαιστινίων· ο Τραμπ δεν διαφωνεί με αυτό που κάνει το Ισραήλ αλλά με το ότι το δείχνει. Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει την γενοκτονία των Παλαιστινίων, όποιος κι αν είναι πρόεδρος στις ΗΠΑ. Άλλωστε, είναι προφανές πια πως για τις δυτικές κυβερνήσεις -αλλά και για μεγάλο κομμάτι των δυτικών κοινωνιών- οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούνται άνθρωποι. Θεωρούνται κατώτερο είδος. Αυτό θα πληρωθεί πολύ άσχημα. Και μάλλον, σχετικά σύντομα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.