Μπου!

Μπου! έκανε το Ιράν. Τρόμαξε κανείς;
Που λες, πιτσιρίκο, φαντάσου το εξής σκηνικό: Έχεις πάει εσύ για μια βουτιά κι εγώ, για να σου κάνω ένα χωρατό, βάζω μία πινέζα στην πετσέτα σου με το κεφάλι ανάποδα έτσι ώστε εσύ, όταν πας να ξαπλώσεις, να «φας» μία τσιμπιά.

Όμως θα σε έχω προειδοποιήσει από πριν ότι σκοπεύω να σου κάνω ένα αθώο αστείο, χωρίς να σου πω τι θα σου κάνω ακριβώς κι επιπλέον έχω κόψει την κορυφή της πινέζας για να μην πονέσεις πολύ.

Βγαίνεις από τη θάλασσα, ξαπλώνεις, νιώθεις μία μικρή, άκακη τσιμπιά κι εγώ δίπλα χαχανίζω σαν χαζός. Καταλαβαίνεις ότι σου την έκανα τελικά και μου πετάς το χάρτινο καλαμάκι από τον καφέ στη μούρη για να μ’ εκδικηθείς κι έπειτα το θέμα θεωρείται λήξαν. Ο μπάρμαν στο μπιτσόμπαρο λίγο πιο πέρα έχει βάλει κι αυτός τα γέλια αφού γνώριζε από πριν για την πινέζα. Του το είχα πει εγώ, φυσικά, για να προλάβω κάποια βίαιη παρέμβασή του προς αποκατάσταση της ηρεμίας στην παραλία.

Κάπως έτσι ήταν και η φάση μεταξύ Ιράν–Ισραήλ με τους Αμερικάνους στο ρόλο του μπάρμαν να κανονίζουν τα ποτά και να ελέγχουν την παραλία, όχι ότι ελέγχει φυσικά τίποτα ο Μπάιντεν, ο Μπάιντεν δεν έχει καμία σημασία, όσο κι αν τον στηρίζει ο σοσιαλιστής (χαχαχα!) Μπέρνι που είναι ακόμα μεγαλύτερος στην ηλικία από τον Μπάιντεν και προσπαθεί να μας πείσει ότι, αν ξαναβγεί ο Τραμπ θα έρθει το τέλος του κόσμου, βέβαια μπορεί να έχει και δίκιο και να έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά ο Τραμπ και ο Μπάιντεν δεν έχουν καμία σημασία, ωστόσο εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να βγει ο Μπάιντεν διότι φαντάζομαι ένα σκηνικό, είναι σαν να το βλέπω σε κάποια ομιλία του, με τον προμετωπιαίο λοβό του να έχει γίνει ένας πολτός (για τον οποίο προμετωπιαίο λοβό είχε αναφέρει κάτι ο Βασίλης σε ένα κοινό σας podcast και θυμάμαι ότι σε μέσες άκρες είχε πει ότι τα γεροντάκια χάνουν τις ηθικές τους αναστολές λόγω γήρανσής του).

Το σκηνικό λοιπόν είναι ότι ο Μπάιντεν το χάνει ξανά, κατεβάζει τα παντελόνια του μπροστά στις κάμερες, βάζει το ένα χέρι πίσω από το κεφάλι, το άλλο στη μέση και κουνάει τη λεκάνη του μπρος πίσω με τη γηρασμένη μαλαπέρδα του να πηγαίνει πέρα δώθε φωνάζοντας «America, f*ck yeah» ή κάτι αντίστοιχο στα αγγλικά τέλος πάντων. Τι; Μακριά είναι από το να κάνει κάτι τέτοιο; Μπορεί να το έχει ήδη κάνει και να μην το ξέρουμε, πάντως αν συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό, θα είμαι ο μεγαλύτερος προφήτης από όλους τους προφήτες που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη συμπεριλαμβανομένου και του αγαπημένου μας προφήτη που τα λέει κάθε Τρίτη.

Για να μιλήσω και λίγο (πολύ λίγο) σοβαρά, αυτό που πέτυχε το Ιράν δεν ήταν μικρό πράγμα. Για την ακρίβεια, ήταν εξέχουσας σημασίας για τους Ισραηλινούς.

Οι Ιρανοί απέδειξαν ότι μπορούν να χτυπήσουν όποτε θέλουν, όπου θέλουν, με μεγάλη ακρίβεια σε ένα κράτος που έχει μακράν την καλύτερη αεροπορική άμυνα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη. Από τους επτά πυραύλους με τους οποίους επιτέθηκαν στη βάση των F-35, οι πέντε πέρασαν. Στόχευσαν και χτύπησαν μέχρι και την πισίνα του διοικητή του αεροδρομίου και, μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα πιο προηγμένα πυραυλικά τους συστήματα με συνολικό κόστος γύρω στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αναχαίτισή τους κόστισε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια. Αλλά δε βαριέσαι. Λεφτά για όπλα υπάρχουν.

Ο κόσμος ησύχασε λοιπόν που δεν είχε συνέχεια ο τσαμπουκάς στη Μέση Ανατολή και συνεχίζεται, ήρεμα και ομαλά, βάσει προγράμματος, η γενοκτονία των Παλαιστινίων. Τα κανάλια στεναχωρήθηκαν πολύ, μια που περιμένουν πώς και πώς να σκάσει κάποιο πυρηνικό και να ξεσκιστούν στα έκτακτα δελτία για κάποιο ατακτούλικο πυρηνικό που έσκασε κάπου, και θα χαιρόντουσαν ακόμη περισσότερο αν το πυρηνικό αυτό το έστελνε ο Πούτιν.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόμασταν χωρίς Πούτιν; Τι θ’ απογίνουμε, πιτσιρίκο, όταν δεν θα έχουμε πια τον Πούτιν, μου λες; Χωρίς βαρβάρους, ε; Τι θα κάνουμε; Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και μετά τον Πούτιν αλλά τέτοιο όνομα είναι αναντικατάστατο. Λέμε ας πούμε για το πετρέλαιο του Πούτιν. Ακούγεται ωραίο, είναι και εύκολο, δισύλλαβο επώνυμο, ξεκάθαρο.

Φαντάσου μετά να λέμε ότι οι Έλληνες πατριώτες εφοπλιστές μεταφέρουν το πετρέλαιο του….χμμμ…Σμιερντιακόφ ας πούμε. Καθόλου ωραίο, κανείς δεν θα θέλει να μεταφέρει το πετρέλαιο του Σμιερντιακόφ, ενώ του Πούτιν, ακούγεται αλλιώς, έχει ένα ειδικό βάρος, ένα καπιταλιστικό mix KGB, Ζαχάροβας, διαλυμένης Σοβιετικής ένωσης και ολιγαρχίας, μπόμπα, ωραίο πράγμα.

Είμαι σίγουρος, όμως, ότι οι Ρώσοι δεν θα μας απογοητεύσουν όπως μας απογοητεύουν οι δυτικοί με τους ηγέτες τους. Έχουν πάρει τα πάνω τους τον τελευταίο καιρό και κατατάσσονται στον στρατό χιλιάδες Ρώσοι κάθε μήνα. Τα νούμερα μάλιστα αυξήθηκαν σημαντικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall.

Μεγαλύτερη απογοήτευση στη Δύση από την Ελλάδα δεν υπάρχει ωστόσο, διότι εκτός του ότι αφήνουμε την Κύπρο στα δόντια της Τουρκίας με την εισήγηση της φιλενάδας της Λιάνας Κανέλλη, εκτός του ότι αδειάσαμε τα νησιά από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, εκτός του ότι δεν έχουμε αφήσει υποδομή που να μην τη διαλύουμε, εκτός του ότι έχουμε χάσει κάθε αξιοπρέπεια ως λαός με φωτεινές εξαιρέσεις λίγους ανθρώπους οι οποίοι με αφορμή το προσωπικό τους δράμα έχουν πάρει την ομάδα πάνω τους, έχουμε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που μας είπε ότι, όταν τον βάφτισαν, σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα ένας σταυρός, γεγονός αδιαμφισβήτητο ως προς το σημαινόμενο, αλλά το σημαίνον έγκειται μάλλον στην αλλαγή γραμμής σε σχέση με το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, διότι αντί να πει αυτό που πραγματικά είδε, για παράδειγμα ότι είδε στην κολυμπήθρα τον Τσίπρα ή τον Τάιλερ σε animation να χορεύει «you are my lover, undercover» (για να θυμηθούμε και εκείνη την παλιά μας επιτυχία στη Eurovision που είναι και της επικαιρότητας), τα στρογγυλοποίησε λίγο τα πράγματα, ψαλίδισε τις γωνίες και είπε ότι εμφανίστηκε ένας σταυρός κι έτσι ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους γίνεται πιο ήπιος, σαν τα υβριδικά αυτοκίνητα, και μπενζίνα και ρεύμα, «και τα δύο ρε παιδιά, να τα βρούμε όλοι μαζί, είμαι εφοπλιστής, ξέρω από κακοτοπιές. Και διαχωρισμός και εναγκαλισμός», και σας παρακαλώ, αν έχει διαβάσει κανείς μέχρι εδώ, μην με κατηγορήσετε για ομοφοβία, ένας πολύ καλός μου φίλος είναι ομοφυλόφιλος, α λ λ ά…

Έτσι δεν το το πάνε όσοι είναι ρατσιστές, πιτσιρίκο; «Εγώ δεν έχω τίποτα μ’ εκείνους και με τους άλλους, αλλά…», σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είμαι ομοφοβικός, πιτσιρίκο, στ’ αλήθεια πολύ γουστάρω Κασσελάκη, θα έπινα και μπύρα μαζί του για ν’ ακούσω ιστορίες από λιμάνια και κακόφημα χάνια, ξέρει από λιμάνια, τύφλα να ‘χει ο Καββαδίας, πάντως αν ήμουν ομοφοβικός, δεν θα είχα πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη νέα αριστερά με σήμα το τσουτσούνι, τέτοιο τσουτσούνι θα το ζήλευαν και οι πελώριοι φαλλοί στην αρχαία Δήλο, πολλά τα υπονοούμενα και οι συνδηλώσεις, καλύτερα να είχαν σήμα τη σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου, γενικά η «αριστερά» έχει πολλή πλάκα, διασπάσεις από εδώ, τάσεις κι αποχρώσεις, σε λίγο θα δούμε και ΜέΡΑ25 εσωτερικού, ή Πιο Νέα αριστερά, ή διάφορα άλλα, γενικά οι ευρωεκλογές αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον έχουν για την ευρηματικότητα των ονομάτων των συνδυασμών, με καλύτερο το εξής ένα:

Υποκλίνομαι στον «Κόσμο», τι μεγαλεία είναι αυτά, «Κ ό σ μ ο ς», πςςς, τι λες τώρα, ψημένοι μέσα στα εστιατόρια, τις πιάτσες και τα σουαρέ των Βρυξελλών να συζητούν νυχθημερόν για τη κλιματική αλλαγή, επιτέλους μία νέα, φρέσκια πρόταση, πιο φρέσκια κι από φρέσκο ψάρι Σενεγάλης που τρως στις ψαροταβέρνες των ελληνικών νησιών τον Αύγουστο.

Σε χαιρετώ!

Γιώργος Γιαλούρης

ΥΓ1 Έχω διαβάσει διάφορα έργα του Τολστόι και πριν ένα χρόνο έπιασα και τελείωσα αρκετά σύντομα το εμβληματικό Άννα Καρένινα. Ξεκινώ από σήμερα το Πόλεμος και Ειρήνη, και αυτό, χωρίς να το γνωρίζεις, οφείλεται σε δική σου έμμεση παρότρυνση. Σε ευχαριστώ.

ΥΓ2 Το ξύλινο φαντασματάκι δεν είναι πολύ πετυχημένο, είναι το πρώτο που σκαλίζω, έχει ύψος πέντε μόνο εκατοστά αλλά θ’ ακολουθήσουν κι άλλα. Μπορεί να σκαλίσω και καμιά μινιατούρα κολυμπήθρας.

(Αγαπητέ Γιώργο, τα έγραψες όλα. Συγχαρητήρια! Βέβαια, αυτό που δεν γράφει κανείς είναι πως το Ιράν, εκτός από τις ΗΠΑ, είχε ενημερώσει και τη Ρωσία και την Κίνα πριν χτυπήσει το Ισραήλ -αυτοί είναι οι σύμμαχοί του-, οπότε προσπάθησε να το διαβάσεις γρήγορα το Πόλεμος και Ειρήνη, γιατί, αν βρεθούμε σε τίποτα καταφύγια, θα έχει πολλή φασαρία και δεν θα μπορείς να προσηλωθείς στο διάβασμα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.