Κόμμα, δεν πουλάς

Καλησπέρα Πιτσιρίκο.
Έστω μαγαζί που πάει χάλια. Τι σκέφτεται ο μαγαζάτορας;

Αν σκέφτεται “μήπως οι τιμές μου είναι υψηλές; Μήπως η ποιότητα των προϊόντων μου είναι χαμηλή; Μήπως η εξυπηρέτηση είναι κακή;” κλπ, τότε σκέφτεται ορθώς.

Αν, από την άλλη, θεωρεί ότι φταίει ο κόσμος που δεν πατάει στο μαγαζί του διότι είναι χαζός και δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία των εμπορευμάτων του, τις καλές τιμές κλπ, τότε σκέφτεται λανθασμένα και είναι λούζερ.

Ας κοιτάξουν τα χάλια τους, και ας πάψουν να γκρινιάζουν για τον κόσμο. Αν θέλουν να είναι σοβαροί.

Βέβαια, θα μου πεις ότι οι πραγματικοί πελάτες τους, έχουν τα μαγαζιά στα ώπα-ώπα. Επομένως, οι μαγαζάτορες μάλλον υποκρίνονται, όταν κλαίγονται για τη στάση του κόσμου, και δεν το εννοούν.

Οι ψηφοφόροι τους, όμως, το εννοούν.

Επομένως, αυτό το κείμενο απευθύνεται σε αυτούς. Τους ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι το ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και όχι οι πελάτες του μαγαζιού.

Μετά τιμής,
Θοδωρής

Υ.Γ. Θα έγραφα περισσότερα αλλά έχω αυτές τις μέρες σοβαρή πολιτική δράση: το γειτονικό ξενοδοχείο στέλνει υπαλλήλους του έξω από το χωριό οι οποίοι έχουν παραβιάσει τον χώρο της στέρνας και πειράζουν τις βάνες, με αποτέλεσμα τα κάτω σπίτια να μην έχουν νερό για ώρες.
Εννοείται ότι η αστυνομία, ο δήμος, ο εισαγγελέας κλπ δεν θα κάνουν τίποτα, επομένως έχουμε καραούλι με καδρόνια, καταδρομικές επιχειρήσεις και γενικώς, έντονη πολιτική δραστηριότητα αυτές τις μέρες. Για να μην αναφέρω τις μεταξύ μας συζητήσεις για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από το δίκτυο. Ζήτω η πολιτική!

(Αγαπητέ Θοδωρή, τα κόμματα είναι μαγαζιά μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που πέρασε. Όπως έκλεισαν τα μπακάλικα, θα κλείσουν και τα κόμματα. Αφού τις αποφάσεις τις παίρνουν οι αγορές, αφού όλα είναι χρήματα, δεν χρειάζονται πια τα κόμματα. Ας βρουν άλλη δουλειά οι πολιτικοί. Ας κάνουν κάτι χρήσιμο, αν μπορούν. Και αυτές οι εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, για να ψηφίσουν οι πολίτες, ενώ οι αγορές ψηφίζουν κάθε μέρα, είναι παρωχημένες και γραφικές. Καλό αγώνα και καλή δύναμη με τον ξενοδόχο, και προσοχή γιατί υπάρχει και Μαφία. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.