“Όταν κάποιος σου δείχνει ποιος είναι, πίστεψέ τον”

Φίλε μου Πιτσιρίκο,
Αρκετές δυτικές χώρες λένε ότι στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά επίσης στηρίζουν και τη “λύση των δύο κρατών”. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι μια δυτική χώρα, αλλά ένα τριτοκοσμικό μπoυρδέλο που υποκρίνεται ότι είναι χώρα.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί την “λύση των δύο κρατών” και την έχει αποκλείσει εδώ και δεκαετίες, οπότε πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να υποστηρίζεις μια λύση την οποία η χώρα που στηρίζεις έχει απορρίψει.

Ξέρεις ποιος επιθυμεί την “λύση των δύο κρατών”; Οι Παλαιστίνιοι.

Είναι τόσο αντιφατική στάση, που εξηγείται μόνο αν δεν δίνεις δεκάρα για τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων που δολοφονούνται και λιμοκτονούν καθημερινά, επιθυμώντας μόνο να διατηρήσεις καλές σχέσεις με ένα κράτος που διαπράττει μια γενοκτονία σε ζωντανή σύνδεση.

It’s not personal, just business.

Είναι σαν να λες ότι στηρίζεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θέλεις να χάσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές των Αμερικανών, το Ισραήλ έχει σκοτώσει γύρω στο 30 με 35% των μαχητών της Χαμάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς πόσες χιλιάδες νέους μαχητές έχει στρατολογήσει η Χαμάς, από τα σχεδόν δύο εκατομμύρια των Παλαιστινίων οι οποίοι είδαν τα μέλη της οικογένειάς τους να διαμελίζονται μπροστά στα μάτια τους εν ριπή οφθαλμού, ή τα είδαν να λιώνουν αργά και βασανιστικά ως αποτέλεσμα του εγκληματικού ισραηλινού αποκλεισμού σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, με την στήριξη των πλούσιων χωρών της Δύσης και της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη.

Ό,τι και να διαβάζετε για τη Γάζα και για την γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, να θυμάστε ότι το Ισραήλ αναγκάζεται να βομβαρδίσει τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τους ναούς και τα πολιτιστικά κέντρα της Γάζας, να απανθρακώσει παιδιά και να εκτελέσει ανθρώπους που κουνάνε λευκές σημαίες, να δολοφονήσει εκατοντάδες δημοσιογράφους και να θάψει ζωντανούς άμαχους Παλαιστίνιους σε μαζικούς τάφους, επειδή θέλει πάση θυσία να προστατεύσει την περιοχή από κακούς τρομοκράτες.

Το Ισραήλ θέλει να προστατεύσει την Δύση από τους κακούς τρομοκράτες, αντιγράφοντας την ISIS και ξεπερνώντας σε βιαιότητα το καθεστώς απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, που συγκριτικά με το Ισραήλ μοιάζει σαν φιλανθρωπική οργάνωση.

Και όλα αυτά γιατί; Όλη αυτή η ανήκουστη βαρβαρότητα επί οκτώ μήνες, γιατί;

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισραήλ, της οποίας ο αρχηγός καταζητείται παγκοσμίως για εγκλήματα πολέμου, όλα αυτά γίνονται για να διαλύσουν τη Χαμάς και να απελευθερώσουν τους Ισραηλινούς ομήρους. Οκτώ μήνες μετά, το Ισραήλ έχει αποτύχει παταγωδώς σε αυτούς τους στόχους. Όλη αυτή η βιαιότητα, με την άμεση πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική στήριξη της μεγαλύτερης υπερδύναμης της Ιστορίας, και δεν κατάφεραν τίποτα.

Μα τόσο άχρηστοι;

Όχι ακριβώς.

Οι επιλογές που έχει το Ισραήλ από εδώ και στο εξής είναι να συνεχίσει να εξαπολύει ακόμα περισσότερη βαρβαρότητα, ανεβάζοντας την ένταση των θηριωδιών που διαπράττει, ή να ανασκευάσει τους στόχους του.

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο σενάριο, το οποίο μας λέει ότι το Ισραήλ ψεύδεται ασυστόλως για τους στόχους του, και η εθνοκάθαρση που διαπράττει στη Γάζα ήταν εξαρχής ο πραγματικός τους στόχους.

Σε αυτόν τον στόχο, πάντως, τα καταφέρνουν θεσπέσια.

Τα παλιά τα χρόνια, τα χρόνια του Γκέμπελς, τα χρόνια της Glavlit και του Μακαρθισμού, η προπαγάνδα ήταν τουλάχιστον έξυπνη και μελετημένη. Η προπαγάνδα σήμερα είναι τόσο ηλίθια, που μάλλον σημαίνει ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι παντελώς καθυστερημένο.

Το να βομβαρδίζεις ένα άμαχο πληθυσμό -όπου οι μισοί είναι παιδιά- θεωρείται αυτοάμυνα, η εξόφθαλμη εθνοκάθαρση είναι πόλεμος, και τα πληγωμένα συναισθήματα των υποστηρικτών μιας γενοκτονίας είναι περισσότερο σημαντικά από την γενοκτονία την ίδια.

Λες και πειραματίζονται για να δουν πόσο ηλίθιοι είμαστε, προσπαθώντας να βρουν το όριο της ηλιθιότητας και της αμορφωσιάς μας. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο όριο, αλλιώς θα είχαν σταματήσει.

Η προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης της Δύσης είναι μια συνεχής επίθεση, όχι απλώς στη νοημοσύνη μας, αλλά και στην ίδια την αίσθηση της πραγματικότητάς μας.

Αλλά το μαχαίρι είναι δίκοπο, και χιλιάδες άνθρωποι ξυπνούν καθημερινά από τον λήθαργο του ψεύδους. Με εξαίρεση φυσικά την Ελλάδα, όπου ο κόσμος συνεχίζει να κοιμάται όρθιος. Στον υπόλοιπο κόσμο, μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων έχει χαθεί πλήρως γι’ αυτούς. Τα μάτια τους άνοιξαν διάπλατα και δεν τους αρέσει καθόλου αυτό που βλέπουν.

Όπως λες κι εσύ, Πιτσιρίκο μου, και όπως γνωρίζουμε από την εποχή του Πλάτωνα, “δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται”.

Όσοι αρνούνται να το κατανοήσουν αυτό, θα συνεχίζουν να αναρωτιούνται γιατί οι πόλεμοι της αμερικανικής αυτοκρατορίας δεν φαίνεται να ωφελούν σχεδόν κανέναν αμερικανό πολίτη, πόσο μάλλον τους πολίτες των συμμάχων τους. Θα συνεχίσουν να αναρωτιούνται γιατί όσο φτωχοποιείται η χώρα τους, τόσο εκείνη αυξάνει τους στρατιωτικούς της εξοπλισμούς από τις μεγάλες δυνάμεις.

Όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε εθνικιστικά παραμύθια, σε μεγάλες πατρίδες και σε εθνικούς και θρησκευτικούς εχθρούς, δεν θα κατανοήσουν ποτέ γιατί η εξωτερική πολιτική των χωρών τους συνεχίζει να είναι η ίδια όποιος και αν είναι κυβέρνηση, και γιατί οι κυβερνήσεις τους στηρίζουν ανοιχτά μια γενοκτονία στη Γάζα, την ίδια ώρα που ταΐζουν την ψυχροπολεμική φλόγα με την Κίνα και μπλοφάρουν με τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα με την Ρωσία.

Λεφτά, λεφτά, λεφτά.

Όπως λέει και η γνωστή φράση, “μερικοί άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί, που το μόνο που έχουν είναι λεφτά”.

Οι αφέντες της εξουσίας έχουν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό, ότι ο πόλεμος είναι πολύ σημαντικός γι ’αυτούς και τα πορτοφόλια τους για να τον αφήσουν στα χέρια των ψηφοφόρων. Για όσους συνεχίζουν να ψηφίζουν και να πιστεύουν σε παραμύθια περί δημοκρατίας, καλό είναι να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι οι εκλογές στις οποίες συμμετέχουν είναι ένα πελώριο θεατράκι, ώστε να νομίζουν ότι έχουν πολιτική δύναμη και ότι επηρεάζουν τα πράγματα.

Τέσσερα χρόνια δίχως επιλογή, με καταναγκασμούς και ψυχαναγκασμούς οι οποίοι κρέμονται σαν αλυσίδες από τους λαιμούς μας, ώστε μια μέρα να μπαίνουμε πίσω από ένα παραβάν και να υποκρινόμαστε τους ελεύθερους πολίτες.

Η δημοκρατία των ελεύθερων αγορών θα είναι πάντα μια κουτσουρεμένη πρόφαση δημοκρατίας, ένα δικομματικό σύστημα, όπου, όποια φραξιά και να στηρίξεις, στην ουσία θα στηρίζεις τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, την αποικιοκρατία, την πλουτοκρατία και τον οικοκτόνο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.

Τώρα, και την γενοκτονία.

Οι καταναλωτές-μισθωτοί κρατούνται σε μια διαρκή κατάσταση αποπροσανατολισμού, κόπωσης, διασκέδασης, διαρκούς προπαγάνδας, ψυχικά άρρωστοι και πνευματικά μωροί, ανίκανοι να κατανοήσουν το τι γίνεται εκεί έξω εις το όνομά τους με τα χρήματα από την φορολογία τους. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι κάθε μία από τις εθνικιστικές και ευρωπαϊκές ονειρώξεις τους πληρώνεται ακριβά, όχι μόνο από τους ίδιους, αλλά και από τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους, που γεννιούνται με χρέη πριν πάρουν καλά καλά την πρώτη τους ανάσα.

Είχε δίκιο η Maya Angelou όταν είπε, “όταν κάποιος σου δείχνει ποιός είναι, πίστεψέ τον”.

Από τα μακρινά βουνά της ορεινής Χαλκιδικής, με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ. Εντάξει, έχω δει πολλές ηλιθιότητες σε περίοδο εκλογών, αλλά γι’ αυτές τις εκλογές το βραβείο το παίρνει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές. Μπράβο, μάγκες, εύγε! Ο Μπακούνιν θα ήταν περήφανος. Φάτε τους από μέσα σαν μαυριδερές σκουληκαντέρες. Άντε, και σε καλή μεριά το μηνιάτικο της Ευρωβουλής. Θα περάσετε φίνα στην Πλας Λουξ! Εγώ, πάντως, ακολουθώ τα λόγια της Μάγια Αγγέλου. Σας πιστεύω.

(Φίλε Κώστα, “Το Ισραηλινό Λομπι και η Πολιτική των ΗΠΑ” – John Mearsheimer και Stephen Walt, Εκδόσεις ΘΥΡΑΘΕΝ. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.