WiFi, carbs και Volkswagen!

Γεια σου, αγαπητέ πιτσιρίκο.
Ντροπή σου να προτρέπεις τους λαούς να μην ψηφίζουν και αίσχος σου να απομειώνεις την Ευρώπη μας, τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό για παραθεριστές, ολιγάρχες και μετανάστες. Οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά κυρίως οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είναι πάλι μπροστά από την εποχή τους. Αλλά πού να καταλάβετε εσείς οι ψευτοκουλτουριάρηδες!

Κατ’ αρχάς, οι ηγέτες μας, μας πρόσφεραν 80 συνεχή χρόνια ειρήνης, όπου οι λαοί της Eυρώπης έπαψαν να σκοτώνονται κατά εκατομμύρια. Τώρα πια, στην ήπειρό μας, η ζάχαρη, τα λουκάνικα και τα αυτοκίνητα, σκοτώνουν περισσότερους από τα σπαθιά, την γκιλοτίνα, τα τουφέκια, τα βομβαρδιστικά ή τα κρεματόρια.

Επιπλέον, αποθαρρύνθηκαν οι νέες ιδέες, κι οι πολιτικές ζυμώσεις με το φόβο μην δημιουργηθούν καινούργια “λαμπρά ιδεολογήματα” όπως ο χριστιανισμός, ο κομμουνισμός, ο φασισμός ή ο ναζισμός, που αρκετούς νεκρούς προκάλεσαν τα τελευταία 2.000 χρόνια!

Οι ηγέτες μας ήταν τόσο διορατικοί και ανθρωπιστές, ώστε περιόρισαν την οικονομική ανάπτυξη. Δεν χρειάζεται η Ευρώπη μας να δημιουργήσει πάλι νέα “οικονομικά μοντέλα” όπως η φεουδαρχία, το εμπόριο, ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός, ο χρηματιστηριακός καπιταλισμός. Αρκετά ταλαιπώρησαν τους λαούς αυτά τα “ευρωπαϊκά πειράματα”.

Οι ηγέτες μας και οι πολίτες μας, ποτέ δεν ήθελαν την ενωμένη Ευρώπη. Γιατί να μπερδεύουμε την pizza με το πιτόγυρο, τα tapas με το smørrebrød, το croissant με την μπουγάτσα;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σωστά δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσει Πρόεδρο, υπουργό Εξωτερικών, κοινή εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κοινό στρατό, κοινά σύνορα. Γιατί να έχουμε μόνο ένα υπουργικό συμβούλιο χαραμοφάηδων και όχι 25, 30, 40 εθνικά συμβούλια και κοινοβούλια ανεπάγγελτων κηφήνων; Γιατί να έχουμε μόνο ένα στρατιωτικό προϋπολογισμό; Τι θα γίνει με το καρτέλ των όπλων; Να πεινάσουν και να πουλάνε κουλούρια;

Εξάλλου, έχουμε το “ευρωπαϊκό μας κοινοβούλιο” με τους “σοβετικούς” κομισάριους, τους χιλιάδες συμβούλους λομπίστες, και τους “χορηγούς” της ευρωπαϊκής μας “δημοκρατίας”. Τι άλλο θες;

Πιτσιρίκο, ζούμε στην ομορφότερη ήπειρο: οι νεόπλουτοι Κινέζοι και Ινδοί, θέλουν ν’ αγοράσουν κτήμα στην Τοσκάνη ή βίλα στην Κυανή Ακτή, ενώ οι ταλαίπωροι Αφρικανοί μετανάστες καταξιώνονται, πουλώντας μαϊμού τσάντες Louis Vuitton στην Piazza Navona.

Κι επειδή όλοι σας μιλάτε για τον Μεγάλο Πόλεμο που πλησιάζει, φυσικά από την Ευρώπη θα ξεκινήσει. Σιγά μην ξεκινήσει από τους άθρησκους ή βουδιστές Κινέζους, τους γιόγκι Ινδούς ή την κάψα της Μέσης Ανατολής. Ούτε από την Ουκρανία, που ο Μακρόν θα στείλει Αλγερινούς και Μαροκινούς άστεγους να πολεμήσουν.

Από τη Γερμανία θα ξεκινήσει: όταν θα κλείσει η Volkswagen.

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

Federico

Υ.Γ.1 Η κοπελίτσα της φωτογραφίας, είναι μια κουρασμένη ύπαρξη, από την pride parade του 2023, στη Ζυρίχη. Μου θυμίζει μια Ευρωπαία ψηφοφόρο, σε σύγχιση ανάμεσα σε τόσα σκουπίδια.

Υ.Γ.2 Αγαπητέ πιτσιρίκο, όπως πολύ σωστά γράφεις, η μόνη πια θρησκεία είναι το “χρήμα”. Μετά το 1989, είναι η παγκόσμια ιδεολογία που προσδιορίζει τα πάντα: από την ατομική συμπεριφορά μέχρι τη γεωστρατηγική. Από αυτό τον ιδεολογικά μονοθεματικό Μεσαίωνα, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ευρώπη, που δημιούργησε και τον “μεσαίωνα”. Κι όπως και τότε, έτσι και τώρα υπάρχουν οι μηχανισμοί καταστολής:
α. φτηνό και γρήγορο διαδίκτυο, για την πνευματική αποχαύνωση.
β. φτηνός και χορταστικός υδατάνθρακας, για τη σωματική ραστώνη.
Με τα παραπάνω (α) και (β) μπορούμε να έχουμε παγκόσμια ειρήνη, με μία προϋπόθεση: οικονομική σταθερότητα στη Γερμανία.
Μου είναι δύσκολο να φανταστώ την ειρήνη με χρεοκοπημένη Volkswagen και 10 εκατομμύρια Γερμανούς άνεργους.

(Γεια σου, Federico! Μου αρέσει που πάντα σκας μύτη ξαφνικά. Federico, όταν κλείσει η Wolkswagen -γιατί η Γερμανία δεν μπορεί, βέβαια, να συναγωνιστεί την Κίνα που κάνει περισσότερες εξαγωγές αυτοκινήτων από τη Γερμανία-, θα δοθεί το Βασικό Εισόδημα. Τώρα που είπε ο Elon Musk για το Βασικό Εισόδημα και για κατάργηση της εργασίας εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης, το συζητάνε όλοι, αλλά, όταν έγραφα εγώ δεκάδες κείμενα για το Βασικό Εισόδημα για περισσότερο από δέκα χρόνια -μέχρι που βαρέθηκα και σταμάτησα-, ήμουν γραφικός και ουτοπιστής. Federico, κανένας πόλεμος δεν θα ξεκινήσει από την Γερμανία γιατί η Γερμανία δεν έχει στρατό. Οι Έλληνες και οι άλλοι Ευρωπαίοι πίστεψαν πως η Ευρώπη είναι το κέντρο του κόσμου και είναι ισχυρή αλλά δεν είναι και πολύ έξυπνο να πιστεύεις τα παραμύθια που λες στον εαυτό σου, οπότε η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή. Ήδη είναι. Σου γράφω από ένα μπαρ σε ένα νησί του Αιγαίου και είμαι -αυτή τη στιγμή- περικυκλωμένος από Γερμανούς, που μάλλον με μιμούνται και δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Πριν από δυο χρόνια, το πρώτο καλοκαίρι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πάλι στα νησιά του Αιγαίου, δεν ξέρω πόσους Γερμανούς άκουσα να μου λένε πως δεν ήξεραν πως η ισχυρή οικονομία της χώρας τους βασιζόταν τόσο πολύ στο φτηνό φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Είσαι κι εσύ τώρα σε ένα νησί του Αιγαίου, και σίγουρα υπάρχουν άπειροι Γερμανοί γύρω σου σε αυτό το συγκεκριμένο νησί που είσαι. Συζήτησε λίγο μαζί τους. Θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι είναι εξίσου ανίδεοι με τους Έλληνες. Καλές βουτιές! Επειδή δεν σε κόβω να έχεις ψηφίσει με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, να ξέρεις πως ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα: θάλασσα και παραλία. Σε ευχαριστώ για την φωτογραφία με τα σκουπίδια από τη Ζυρίχη, γιατί, όταν πήγαμε με τον Χριστόφορο, δεν είδαμε ούτε ένα σκουπίδι πουθενά. Είχαμε πάθει πλάκα. Και συμφωνήσαμε -όχι μόνο εξαιτίας της καθαριότητας- πως η Ζυρίχη είναι μια υπέροχη πόλη για να ζεις. Αν και θα πρέπει να είσαι πλούσιος, για να ζεις στη Ζυρίχη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.