Η πολλή ευαισθησία για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” οδηγεί στο ρατσισμό
Μετά την νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, την απάντηση του Ιράν, και τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται ανάμεσα στις δυο χώρες, συμβαίνει κάτι που είναι αδύνατον να μην το παρατηρήσει κάποιος:
Στα δυτικά ΜΜΕ, οι αναφορές στα πλήγματα του Ιράν στις πόλεις του Ισραήλ και στους νεκρούς και τραυματίες Ισραηλινούς είναι εκτενείς ειδήσεις με “συγκινητικό” περιεχόμενο, “ανθρώπινες ιστορίες” και ονόματα -όπως αξίζει στον “εκλεκτό λαό του Θεού”-, ενώ οι αναφορές στους νεκρούς Ιρανούς είναι απλά αριθμοί.
Είναι σαν οι Ιρανοί πολίτες να μην είναι άνθρωποι αλλά δολοφόνοι που τους αξίζει να πεθάνουν.
Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο.
Σε όλην την διάρκεια της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται από τα ΜΜΕ της Δύσης σαν κάτι κατώτερο, σαν κτήνη.
Λύσσαξαν τα τελευταία χρόνια οι προοδευτικές δυνάμεις της Δύσης, τα δυτικά ΜΜΕ και οι δυτικές κοινωνίες για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, την πολιτική των ταυτοτήτων και την πολιτική ορθότητα, αλλά, τελικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλη αυτή η “αριστερή” ατζέντα και ο “ανθρωπισμός” να χρησιμοποιηθούν και να εργαλειοποιηθούν σε βάρος των Παλαιστινίων και άλλων “κατώτερων” λαών. Όλη η αριστερή προοδευτική ατζέντα για να δικαιολογηθεί η γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Τα εξηγεί πολύ όμορφα και απλά ο Norman Finkelstein, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και Εβραίος με γονείς που επέζησαν του Ολοκαυτώματος:
Δεν είχα καμία αμφιβολία πως το αποτέλεσμα όλης αυτής της “ευαισθησίας” για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και τις “μειονότητες”, όλες αυτές οι απαγορεύσεις για τις “κακές” λέξεις, και τα cancel σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει μια κάπως διαφορετική γνώμη, θα οδηγούσαν στο φασισμό και στο ρατσισμό.
Το δικαίωμα στο ρατσισμό.
Ο ρατσισμός είναι βαθιά ριζωμένος στις κοινωνίες των δυτικών χωρών που μεγαλούργησαν στην αποικιοκρατία -ο πιο άγριος ρατσισμός είναι απέναντι στους φτωχούς-, οπότε δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως Παλαιστίνιοι, Ιρανοί και άλλοι “κατώτεροι” αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια.
Το ρατσισμό της Δύσης βίωσαν και οι Έλληνες, μετά τη χρεοκοπία της χώρας μας το 2010, όταν ένας ολόκληρος λαός αντιμετωπίστηκε συλλογικά σαν “ελαττωματικός” (το γράφω κομψά).
Είναι θετικό πως μεγάλα κομμάτια των πολιτών της Δύσης αντιδρούν στις κυβερνήσεις τους που αντιμετωπίζουν άλλους λαούς σαν κατώτερους. Δεν υπάρχουν κατώτεροι άνθρωποι.
Βέβαια, όποια κι αν είναι η θέση μας, δεν πρόκειται να αποφύγουμε τον Μεγάλο Πόλεμο ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, που ήδη έχει ξεκινήσει.
Αλλά τουλάχιστον, στη μια και μια μοναδική ζωή που έχουμε να ζήσουμε, να μη γίνουμε ρατσιστές.
Είναι κι αυτό κάτι.
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.