BBC

Νόμιζα πως τα είχα δει όλα στη χώρα μας, αλλά τελικά είχα κάνει λάθος. Δεν περίμενα ποτέ πως η ελληνική κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συντηρεί -όλα δηλαδή- θα έφταναν στο σημείο να κατηγορήσουν το BBC πως στήνει ειδήσεις.



Είναι γελοίο να διαβάζεις και να ακούς σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης -που δεν θα υπήρχαν αν δεν έστηναν τις ειδήσεις υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης- πως το BBC έστησε την είδηση με τον πολίτη που πέταξε το παπούτσι του στον Παπανδρέου.

Φυσικά, η είδηση δεν θα είχε αναφερθεί από κανένα τηλεοπτικό σταθμό, αν δεν την έπαιζε το BBC – θα την κρατούσαν στο σκοτάδι, όπως κάνουν με όλες τις ειδήσεις που αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητή στους πολίτες.

Είναι κρίμα που έκλεισε η Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Προσέφερε έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση κατά τη διάρκεια της Κατοχής – και τώρα Κατοχή έχουμε.

Ευτυχώς, υπάρχει η Ελληνική Υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε, που ήταν μια ελεύθερη φωνή στα σκοτεινά χρόνια της Χούντας. Και τώρα Χούντα έχουμε – έχουμε Χούντα και Κατοχή μαζί.

Και φυσικά τώρα υπάρχει το Διαδίκτυο. Δεν πετάμε παπούτσια στους κυβερνώντες και στα τσιράκια τους, αλλά θα τους πάρουμε τα σώβρακα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.