Ελλάς Ελλήνων Ηθοποιών

Έφτασε η στιγμή που θα συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά -το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά δυσάρεστες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις – και η Λούκα Κατσέλη αποδεικνύεται η ιδανική υπουργός Εργασίας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.



Η κυρία Κατσέλη προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια. Η μητέρα της και η αδερφή της ήταν ηθοποιοί, ενώ ο πατέρας της ήταν ηθοποιός και –στη συνέχεια- σκηνοθέτης. Οπότε, η κυρία Κατσέλη θα μπορέσει να τους επικαλεστεί, για να εξηγήσει τις νέες εργασιακές σχέσεις.

Οι ηθοποιοί δεν έχουν σταθερή δουλειά. Άλλοτε δουλεύουν, άλλοτε όχι. Είναι αναγκασμένοι, δε, να περνούν συχνά από ακροάσεις, για να καταφέρουν να πάρουν ένα ρόλο.

Όποιος έχει κάποιο φίλο ηθοποιό θα ξέρει πως μπορεί να βρει μια δουλειά για μια θεατρική παράσταση τον χειμώνα, αλλά την άνοιξη θα ψάχνει για δουλειά σε μια καλοκαιρινή παράσταση. Κι αυτό -για τους περισσότερους ηθοποιούς- συνεχίζεται για πάντα.

Επίσης, οι ηθοποιοί μένουν συχνά απλήρωτοι – οι θεατρικοί επιχειρηματίες τους τρώνε τα λεφτά.

Αυτό που συμβαίνει στους ηθοποιούς θα συμβαίνει στο εξής και στους περισσότερους εργαζόμενους – θα ψάχνουν κάθε τρεις και λίγο για νέα δουλειά και, αν βρουν, δεν θα ξέρουν αν θα πληρωθούν. Θα γίνουμε ηθοποιοί.

Θα έχετε ακούσει πολλούς ηθοποιούς να υποστηρίζουν πως έπαιξαν στο θέατρο ακόμα και το βράδυ της ημέρας που έχασαν κάποιον από τους γονείς τους – οι περισσότεροι εννοούν από επαγγελματική ευσυνειδησία.

Στο εξής, οι περισσότεροι Έλληνες θα δουλεύουν –όπως και οι ηθοποιοί- ακόμα και την ημέρα του θανάτου των γονιών τους. Όχι από ευσυνειδησία. Για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.