Cyberfada

Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο μετά την επίθεση στα κεντρικά σάιτ της Mastercard, της Visa και του PayPal από χάκερ-ακτιβιστές, οι οποίοι αντιδρούν στην προσπάθεια φίμωσης του Wikileaks. Αυτοί οι ακτιβιστές του διαδικτύου μας δείχνουν τον σωστό δρόμο.



Οι χάκερ-ακτιβιστές κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας τα σάιτ πιστωτικών καρτών, οι οποίες αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Wikileaks.

Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Θα πρέπει να θέσουμε εκτός λειτουργίας τα σάιτ των τραπεζών, των πολιτικών, της Αστυνομίας και όποιου άλλου δείχνει …παραβατική συμπεριφορά.

Είναι χρήσιμες οι πορείες και οι διαδηλώσεις, αλλά εξίσου χρήσιμος είναι ο πόλεμος στο διαδίκτυο. Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε – δεν γίνεται δουλειά μόνο με το περπάτημα και τα συνθήματα.

Όταν μια εφημερίδα απολύει δεκάδες υπαλλήλους της, η καλύτερη απάντηση είναι να της κατεβάσεις το σάιτ.

Όταν μια επιχείρηση στέλνει τους υπαλλήλους της στα σπίτια τους, της κάνεις το σάιτ καλοκαιρινό, για να μάθει να φέρεται.

Όταν η Αστυνομία δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων που δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή τους, βάζεις μπουρλότο στο σάιτ της.

Μια ομάδα ανώνυμων ακτιβιστών του διαδικτύου κατάφερε να γονατίσει τα σάιτ της Mastercard και της Visa. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε μπουρδέλο τα γελοία σάιτ των ελληνικών τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολιτικών;

Τι στην ευχή κάνουν όλα αυτά τα πιτσιρίκια που ξημεροβραδιάζονται μπροστά στους υπολογιστές, αν δεν μπορούν να κατεβάσουν ένα σάιτ;

(Δεν έχω ιδέα από κυβερνοεπιθέσεις, αλλά μαθαίνω γρήγορα. Αν κάποιος θέλει και μπορεί να μου δείξει πώς γίνεται, παρακαλώ να επικοινωνήσει. Ευχαριστώ.)

(Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν στο Twitter, όταν το Twitter έσβησε τον λογαριασμό των ανώνυμων χάκερ-ακτιβιστών. Αμέσως έκαναν άλλο λογαριασμό και ζήτησαν από το Twitter να επαναφέρει τον κανονικό τους λογαριασμό. Αυτό δεν συνέβη, οπότε ζήτησαν συγγνώμη από όλους μας και ξεκίνησαν επίθεση στο Twitter. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Twitter -βλέποντας πως δέχεται επίθεση και όπου να ‘ναι θα το κατεβάσουν- αναγκάστηκε να επαναφέρει τον παλιό τους λογαριασμό. Εντυπωσιάστηκα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.