Άρχισαν τα όργανα!

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, όλοι οι Έλληνες θα είναι στο εξής εν δυνάμει δότες οργάνων. Όποιος ενήλικος δεν επιθυμεί να αφαιρεθούν τα όργανά του –μετά τον θάνατό του- θα πρέπει να το δηλώνει. Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας ισχύει ακριβώς το αντίθετο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Δωρητές οργάνων θεωρούνται όσοι έχουν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους – στο εξής, θα είναι οι μη δωρητές οργάνων που θα πρέπει να να το κάνουν αυτό.



Οπωσδήποτε, το προσχέδιο νόμου για τη δωρεά οργάνων –που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος- είναι θετικό και ανθρωπιστικό.

Βέβαια, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, είναι σχεδόν σίγουρο πως η εφαρμογή του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις θα έχει παρατράγουδα και η δωρεά οργάνων θα μετατραπεί σε εμπόριο οργάνων.

Συμφωνώ με τη μετά θάνατον δωρεά οργάνων αλλά προτείνω και τη μετά θάνατον δωρεά της περιουσίας. Όλοι οι Έλληνες –μετά τον θάνατό μας- να είμαστε δωρητές της περιουσίας μας.

Τα όργανά μας να πηγαίνουν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και η περιουσία μας να μοιράζεται σε όλους τους Έλληνες.

Ο τρόμος που προκαλεί στην πλειοψηφία των Ελλήνων η ιδέα πως μετά τον θάνατό τους η περιουσία τους θα δωρίζεται σε όλους τους Έλληνες σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πόσο υποκριτική θα είναι η δωρεά οργάνων.

Εκατομμύρια Έλληνες θα θεωρήσουν υπέροχο να δωρίσουν μετά τον θάνατό τους τις καρδιές τους, τα συκώτια τους και τα νεφρά τους –για να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποί τους- αλλά, παράλληλα, θα τρομοκρατηθούν και θα εξοργιστούν στην ιδέα του να δωρίζεται και η περιουσία τους.

(Επειδή είμαι μπλόγκερ -και όχι παπαγαλάκι των πολιτικών και των νταβατζήδων της διαπλοκής- θα πρέπει να πω πως αντιλαμβάνομαι ότι, όσο πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να ανακοινωθεί και επίσημα η οικονομική κατάρρευση της χώρας, τόσο θα πυκνώνουν τα νομοσχέδια για τις δωρεές οργάνων, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τις θάλασσες, τις ακτές, τα ζώα, τις πεταλούδες, τα ηλιοβασιλέματα, τα φεγγάρια, την αγάπη, τον έρωτα και διάφορα άλλα με τα οποία ελπίζουν πως θα αποσπάσουν την προσοχή μας από τα εγκλήματά τους και θα καταφέρουν να διασωθούν. Ας μην κοροϊδευόμαστε – όσο αυτή η Μαφία πολιτικών, καναλαρχών, μεγαλοεκδοτών, μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών εξουσιάζει τη χώρα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να φύγουν. Ας κρατήσουν τα όργανά τους – είναι κατεστραμμένα όπως και οι ίδιοι. )

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.