Απογραφή 2011

Σήμερα ξεκινά η απογραφή πληθυσμού της χώρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου. Η απογραφή του 2011 έχει σύνθημα «Να είστε εκεί», επειδή οι περισσότεροι Έλληνες χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους, με αποτέλεσμα να τους βροντάς τα κουδούνια και να κρύβονται.



Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί πολίτες να φοβούνται να ανοίξουν την πόρτα -για να μην μπουκάρει ο ιδιοκτήτης που θα θέλει τα νοίκια ή ο διαχειριστής που θα ζητάει τα κοινόχρηστα των τελευταίων δέκα μηνών-, οι απογραφείς θα είναι ντυμένοι κολομπίνες και θα τραγουδάνε –για σύνθημα- τον ύμνο του ΕΛΑΣ.

Από την άλλη, πολλοί πολίτες έχουν κρύψει κάτω από τα στρώματα τις καταθέσεις τους, οπότε δεν ανοίγουν σε κανένα για να μην τους τις τζουρνέψει. Γι’ αυτήν την κατηγορία πολιτών, οι απογραφείς έχουν πάρει εντολή να τους πετάνε τα έντυπα κάτω από την πόρτα και να περιμένουν να τα συμπληρώσουν.

Σκοπός της απογραφής είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τόσο για την πληθυσμιακή όσο και για την κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας. Με την απογραφή, μπορεί –αντίθετα με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα- να αποδειχτεί πως η Ελλάδα κατοικείται από διανοούμενους που είναι και ζάπλουτοι.

Σε κάθε νοικοκυριό θα καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως στο σπίτι μαζί με γκόμενες, γκόμενους αλλά και τον παππού και τη γιαγιά που τα έχουν τινάξει εδώ και χρόνια και τους έχουμε στην κατάψυξη για να μη χάσουμε τη σύνταξή τους.

Οι πολίτες θα κληθούν μέσα σε 25 λεπτά να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις αλλά θα διαγωνιστούν επίσης στην Άλγεβρα και τη Χημεία.

Για τους μετανάστες υπάρχουν ειδικές προβλέψεις και η απογραφή τους θα γίνεται συνοδεία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που θα τους δέρνει αλύπητα για να επιστρέψουν στη χώρα τους και να απογραφούν εκεί.

Ειδικές προβλέψεις έχουν γίνει και για τους Ρομά – τους γύφτους δηλαδή. Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο οι γύφτοι –κατά τη διάρκεια των 14 ημερών της απογραφής- να πηγαίνουν συνέχεια από το ένα μέρος στο άλλο και να υπολογιστούν στο τέλος γύρω στα 5 εκατομμύρια, οι απογραφείς θα τους χαράζουν έναν αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο ή θα τους κόβουν το ένα αυτί.

Ειδική απογραφή θα γίνει για να καταμετρηθούν επιτέλους και οι τσιγγάνες που σου λένε «πάρε όμορφε, ένα λουλούδι για τη γυναίκα σου που είναι κούκλα, πάρε, πάρε, πάρε, φτυστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ είσαι, στο χαρίζω, πάρ’ το» και –αν δεν το πάρεις- σου λένε πως είσαι σαν τον Κουασιμόδο και σε πλακώνουν στα γαμωσταυρίδια και τις χριστοπαναγίες.

Με ευαισθησία θα αντιμετωπίσουν οι απογραφείς και τους άστεγους, αφού έχουν πάρει σαφείς εντολές να μην τους ρωτάνε πόσα τετραγωνικά είναι το παγκάκι στο οποίο κοιμούνται -ή αν είναι στο νοίκι-, αλλά και να μην τους πλησιάζουν σε απόσταση κάτω των δέκα μέτρων γιατί είναι μέσα στην μπίχλα και δεν αντέχεται η μπόχα.

Όσοι άστεγοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση θα εκτελούνται επί τόπου από τους απογραφείς, επειδή έχουν αρχίσει να πλακώνουν οι τουρίστες και υπάρχει ο κίνδυνος να δουν τους άστεγους, να νομίσουν πως έχουμε οικονομικά προβλήματα και να χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της απογραφής, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν δωρητές οργάνων, ενώ όσοι πολίτες έχουν κάποιο όργανο εύκαιρο και δεν το χρειάζονται θα μπορούν να το δίνουν κατευθείαν στους απογραφείς, για να μην χάνουμε χρόνο με τη γραφειοκρατία.

Εν τω μεταξύ, πανικός επικρατεί στις τάξεις των απογραφέων επειδή φοβούνται πως οι πολίτες μπορεί να τους ξεπαστρέψουν για να τους πάρουν τα πορτοφόλια ή κανένα νεφρό για να το πουλήσουν και να πληρώσουν τη ΔΕΗ ή καμιά δόση από το δάνειο του σπιτιού.


(Επειδή κατά βάθος είμαι ευαίσθητος άνθρωπος, διάβασε και για μια απογραφή του παρελθόντος στην οποία είχα πάρει μέρος σαν απογραφέας: “Απογραφή”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.