Τα σπλάχνα μου κι η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν

Οι φωτογραφίες είναι από την κατάδυση και τοποθέτηση της πλακέτας στη μνήμη του Ζακ-Υβ Κουστό στο βυθό της Σαντορίνης. Βίντεο και φωτογραφίες (υψηλής ανάλυσης) από αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός θα δώσει στη δημοσιότητα ο Πιέρ-Υβ Κουστό, όταν επιστρέψει στο Παρίσι. Θέλω να ευχαριστήσω για την άδεια να δημοσιεύσω αυτές τις φωτογραφίες τον Πιέρ-Υβ Κουστό, την ομάδα του, τον Alexander Reichardt και τον Γιάννη Καρποντίνη, ο οποίος προσέφερε και τη μαρμάρινη βάση πάνω στην οποία τοποθετήθηκε η τιμητική πλακέτα. (Εν τω μεταξύ, έγραψα σε προηγούμενο ποστ για την τοποθέτηση της πλακέτας από τον Πιέρ-Υβ Κουστό και πολλές καλές αναγνώστριες μου γράφουν “τι κούκλος που είναι”. Εντάξει κορίτσια, θα του μιλήσω με καλά λόγια για όλες σας).

Ο Πιέρ-Υβ Κουστό -κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη- ίδρυσε το τρίτο Cousteau Divers Diving Center στον κόσμο. Καθήκον των δυτών αυτού του κέντρου είναι να φροντίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Cousteau Divers

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.