Το Twitter και η Εξέγερση

Παρατηρώντας ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς χρήστες του Twitter, έφτασα σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα. Αν δει κάποιος ποια είναι τα πρόσωπα με τους περισσότερους followers, θα διαπιστώσει πως είναι τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές της τηλεόρασης, και τηλεδημοσιογράφοι. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, πρόσωπα με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση ή δικές τους εκπομπές.

Το κοινό χαρακτηριστικό των πιο δημοφιλών χρηστών του Twitter –πέρα από το γεγονός πως είναι πασίγνωστοι από την τηλεόραση- είναι πως είναι πρόσωπα που δεν πάνε ποτέ στις διαδηλώσεις. Καλλιτέχνες και τηλεοπτικά πρόσωπα με συμμετοχή στις διαδηλώσεις δεν έχουν ανάλογη απήχηση στο Twitter.

Δηλαδή, οι χρήστες του Twitter –που υποτίθεται πως είναι μέσα στα πράγματα- θαυμάζουν και ακολουθούν ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν επιθυμούν μια κοινωνική αλλαγή – μάλλον επιθυμούν να γίνουν διάσημοι. Ή να αισθάνονται πως γνωρίζουν κάποιον διάσημο – έστω, μέσα από τα social media.

Μάλλον, η εξέγερση θα αργήσει πολύ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.