Ενοικιάζομαι

Αν και το μαγευτικό καλοκαίρι συνεχίζεται –και εγώ συνεχίζω τα ταξίδια-, δεν σας κρύβω πως έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον χειμώνα. Η πιθανότητα να περάσω αυτόν τον χειμώνα στην Αθήνα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα –είναι εφιαλτική πια η Αθήνα- και έχω αρχίσει να σκέφτομαι εναλλακτικές λύσεις

Καθώς λιαζόμουν πριν από μερικές ημέρες σε μια ερημική και όμορφη παραλία της νότιας Κρήτης, μου ήρθε μια ωραία ιδέα.

Σκέφτηκα να νοικιάσω τον εαυτό μου και το μπλογκ μου σε μια πόλη ή σε ένα νησί –γιατί όχι και σε μια άλλη χώρα αλλά ας ξεκινήσω από την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μου και την αγαπάω, και βλέπουμε μετά.

Η συμφωνία θα είναι πως θα εγκατασταθώ άμεσα στην πόλη ή το νησί που θα ενδιαφερθεί και θα μείνω εκεί μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Μπορεί και παραπάνω.

Και γιατί να ενδιαφερθεί κάποια πόλη ή κάποιο νησί να εγκατασταθώ εγώ εκεί;

Ο λόγος είναι απλός. Το μπλογκ μου είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Για την ακρίβεια, είναι το πιο δημοφιλές ατομικό site στην Ελλάδα. Το διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι. Τα στατιστικά στοιχεία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Αντικειμενικά, είμαι ένας θρύλος. Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα σήμερα.

Αν μείνω στην πόλη σας ή το νησί σας, θα είναι πολύ μεγάλη τιμή για εσάς να με έχετε ανάμεσά σας.

Παράλληλα, θα δώσω ώθηση στον τόπο σας, καθώς θα γράφω καθημερινά τι ωραίο που είναι το μέρος, τι καλοί που είναι οι άνθρωποι, θα ανεβάζω και φωτογραφίες, οπότε ο τόπος θα γνωρίσει πρωτοφανή προβολή και το καλοκαίρι -και όχι μόνο- θα πήξετε στους τουρίστες και θα χεστείτε στο τάλιρο.

Επίσης, για όσο διάστημα θα μείνω στην πόλη σας ή το νησί σας, το μπλογκ μου θα έχει και το όνομα του μέρους.

Για παράδειγμα, θα λέγεται «Πιτσιρίκος Ξάνθη». Κατά το «Σκόντα Ξάνθη». Πώς λέμε «Μπένετον Τρεβίζο» ή «Αρμάνι Μιλάνο»; Το μπλογκ μου θα λέγεται «Πιτσιρίκος Χανιά». Ή «Χανιά Πιτσιρίκος».

Τα λεφτά δεν είναι μεγάλο θέμα – θα τα βρούμε. Άλλωστε, έχω λεφτά, οπότε, αν δεν έχει ο δήμος σας, μπορώ να σας δώσω εγώ για να φτιάξετε και κάνα δρόμο.

Αυτό που θα ήθελα είναι ένα σπίτι για να μένω και μια σύνδεση στο διαδίκτυο, για να δουλεύω.

Επίσης, θα ήθελα ένα αυτοκίνητο και έναν οδηγό. Θα προτιμούσα ο οδηγός να είναι γυναίκα. Μου αρέσει να οδηγάει γυναίκα και εγώ να κάθομαι πίσω δεξιά.

Νομίζω πως είναι μια καλή και τίμια ιδέα, ώστε να βοηθήσω κάποια πόλη ή κάποιο νησί της χώρας αλλά, παράλληλα, να αποφύγω κι εγώ να μείνω στην Αθήνα αυτή τη δυσάρεστη εποχή. Δεν πάνε καλά αυτοί οι Αθηναίοι – είναι ζήτημα χρόνου πότε θα σκοτωθούν μεταξύ τους.

Όποιος δήμος της χώρας επιθυμεί να νοικιάσει εμένα και το μπλογκ μου, παρακαλώ να επικοινωνήσει στο pitsiriko@gmail.com

Θα παρακαλούσα να επικοινωνήσει ο δήμαρχος.

Ευχαριστώ πολύ.

(Αυτό που μου αρέσει τρελά στα μπλογκ είναι που γράφεις ό,τι θέλεις. Απορώ γιατί δεν το κάνουν όλοι.)

(Στη φωτογραφία είναι η τελευταία σκηνή από την “Casablanca” με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και τον Γάλλο αστυνομικό. Αν μια ελληνική πόλη ή ένα ελληνικό νησί με νοικιάσει, θα είναι η αρχή μιας όμορφης φιλίας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.