Γράμμα από το Κερατσίνι

Πιτσιρίκο γεια σου, καλή και φιλότιμη η προσπάθεια σου και πάρα πολύ καλά κάνεις που βάζεις μπροστά τα γράμματα από το εξωτερικό. Είναι πάρα πολύ ωραίο για μας που μένουμε εδώ να διαβάζουμε τους λόγους που ο καθένας διάλεξε να φύγει.. χοντρές κομπλεξικές Ελληνίδες, λαϊκά τέρμα στα αμάξια κλπ. Μετά είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπουμε πόσο τους λείπει η Ελλάδα και το φως… και τα ηλιοβασιλέματα και ο ναός στο Σούνιο, τα καλαμαράκια στην Φρεατίδα.. Όχι είναι πάρα πολύ ωραία όλα αυτά και καλά κάνεις και τα βάζεις πρώτα πρώτα.

Μετά έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον οι συμβουλές.. Τι πρέπει ν αλλάξουμε για να ξανάρθουν; Πώς να μοιάσουμε στην ξένη πόλη που ζουν για να τους δελεάσουμε;

Έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά.

Εμείς που μένουμε εδώ τι να σου πούμε που να μην το ξέρεις;

Να σου πω πως στο Κερατσίνι που ζω δεν υπάρχει ούτε μισό πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό και εκατοντάδες παιδιά ξαμολήθηκαν σε γειτονικούς δήμους να βρουν την δημιουργική απασχόληση που έχασαν;

Να δεις που αυτά τα παιδιά είναι οι επόμενοι “γράμμα από κάπου” που θα δημοσιεύσεις.

Όλα κύκλος είναι τελικά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το παλαιό Κερατσίνι της καρδιάς μας

Μαρία

(Αγαπητή φίλη, διακρίνω μια ζήλια για τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως οι λόγοι που δημοσιεύω τα μέιλ των φίλων από το εξωτερικό είναι απόλυτα ιδιοτελείς. Αφενός με κάνουν να χαίρομαι που μπορώ να ζω ακόμα στην Ελλάδα και αφετέρου σκέφτομαι να τους επισκεφτώ όλους αυτούς. Θα πω δήθεν πως κάνω μια δημοσιογραφική έρευνα για τους Έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και θα κάνω ένα ωραίο γύρο της Ευρώπης, μένοντας και τρώγοντας δωρεάν στα σπίτια όλων αυτών των καλών συμπατριωτών μας. Όσο για το Κερατσίνι που δεν έχει πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό, ανοίξτε εσείς ένα. Μαζευτείτε, οργανωθείτε και κάντε το. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες -που έχουν πάει οι συμπατριώτες μας που αναφέρετε- έτσι κάνουν. Τι θέλετε, να σας φέρουμε τον πολιτισμό στο σπίτι σας; Κι επειδή η πιο άγρια ξενιτιά είναι να ζεις στην Ελλάδα, καλή πατρίδα. Και το Παρίσι δεν είναι άσχημο αυτήν την εποχή.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.