Ο πολιτικός της χιλιετίας

Η γερμανική κεντροδεξιά εφημερίδα “Handelsblatt” ανακήρυξε τον Αντώνη Σαμαρά “Ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς”. Στην δεύτερη θέση είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στην τρίτη θέση ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έμεινε για λίγο έξω από τα μετάλλια.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να είναι ο πολιτικός της χρονιάς αλλά και οι Έλληνες είναι ο λαός της χρονιάς, αφού έκαναν πρωθυπουργό κάποιον που κάνει τη μια χρονιά αυτά που κατηγορούσε με λύσσα την προηγούμενη χρονιά.

Υποθέτω πως ο χαρακτηρισμός “αταλάντευτος” -στο άρθρο που συνοδεύει την ανακήρυξη του Αντώνη Σαμαρά ως πολιτικού της χρονιάς- είναι βαθιά ειρωνικός.

(Θέλω να δω τι γράψει η Handelsblatt -αν κυκλοφορεί ακόμα-, όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακηρυχθεί “Φυλακισμένος της Χρονιάς”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.