Fly, Alexis, Fly

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην Βραζιλία, την Αργεντινή και την Γερμανία. Τις επόμενες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί το Μπαλί και τις Σεϋχέλλες, ενώ αμέσως μετά, θα παραστεί στο Καρναβάλι της Βενετίας.



Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να βρίσκεται εκτός Ελλάδας μέχρι τις επόμενες εκλογές, ώστε να μην μπορούν ο Δένδιας με τον Κεδίκογλου να τον κατηγορήσουν πως βάζει βόμβες.

Αρχικά, η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να πάρει μαζί του στις Ηνωμένες Πολιτείες όλους τους βουλευτές του κόμματός του –για να ακυρώσει τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για τρομοκρατία- αλλά θα έμενε χωρίς εκπροσώπηση ο ΣΥΡΙΖΑ στα παράθυρα του Mega, και δεν θα έμπαινε στο δεύτερο παράθυρο ο Στρατούλης όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Βίβλος.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί την καλύτερη χώρα για να εγκατασταθεί μόνιμα, αφού η Ελλάδα πάει κατά διαόλου και δεν είναι χώρα για να μεγαλώσουν τα παιδιά του.

Στην ομιλία του στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως στις ΗΠΑ δεν είδε ανθρώπους με κατάθλιψη, όπως στην Ελλάδα, αλλά αφενός οι καταθλιπτικοί δεν συχνάζουν κοντά στα ξενοδοχεία που μένουν οι ξένοι πολιτικοί και οι τουρίστες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, και αφετέρου οι Αμερικανοί είναι τίγκα στην κοκαΐνη και τα βλέπουν όλα ρόδινα αλλά, άμα το παρακάνουν με τα ναρκωτικά, παίρνουν καμιά δεκαριά πολυβόλα και πάνε σε κάνα σχολείο ή σε κάνα εμπορικό κέντρο και καθαρίζουν καμιά διακοσαριά νοματαίους.

Από την άλλη, αν πάει μια βόλτα στο Ψυχικό ο Αλέξης Τσίπρας, θα διαπιστώσει πως είναι όλοι μέσα στην καλή χαρά και το πάρτι συνεχίζεται, ενώ στο Μισισιπή παίζει να κόβουν και φλέβες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, δεν πρόκειται να σκίσει τις δανειακές συμφωνίες της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά μην βιάζεστε να τον βγάλετε ψεύτη γιατί δεν αποκλείεται να τις κάψει.

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα επειδή μίλησε με καλά λόγια για την οικονομική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και δεν κάλεσε τους Αμερικανούς να πάρουν τα όπλα και να τον ανατρέψουν.

Επίσης, το ΚΚΕ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Σοβιετική Ένωση, την Ανατολική Γερμανία και τη Βόρεια Κορέα, και μετά να κάτσει στο σπίτι του και να περιμένει μερικές χιλιάδες χρόνια μέχρι να ωριμάσει το λαϊκό κίνημα και να γίνει η Επανάσταση.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη business class, αφού το σωστό θα ήταν ταξιδέψει όρθιος και να κρύψει την Ρένα Δούρου στη βαλίτσα του για να μην πληρώσει εισιτήριο και χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά αυτά τα λένε γιατί ο Αλέξης είναι cool, νέος και ωραίος –και του χαμογελάνε με νάζι οι αεροσυνοδοί-, ενώ η κυβέρνηση έχει μόνο κάτι σκατόφατσες σαν τον Χατζηδάκη και τον Δένδια που έχουν τον ανθρωποδιώκτη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.