Γράμμα από τη Μελβούρνη (αποφάσισα ποιον θα ψηφίσω)

Καλημέρα πιτσιρίκο από την Μελβούρνη. Αν και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχω μετακομίσει με την οικογένειά μου (σύζυγο και τέκνα) στη Μελβούρνη, οι κακές συνήθειες δεν ξεχνιούνται αφού σε διαβάζω ανελλιπώς.

Δεν θα γράψω γιατί φύγαμε, οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν γραφεί από πολλούς πιο πριν.

Θα γράψω, όμως, ότι μας λείπει η Ελλάδα όχι όπως είναι τώρα, ούτε όπως ήταν πριν, αλλά όπως θα θέλαμε και θα αγωνιζόμασταν να γίνει, αν μπορούσαμε όλοι μαζί να συνεννοηθούμε και να το κάνουμε.

Δεν έγινε… ίσως κάποια στιγμή να γίνει, όσο ζω ελπίζω (έχω αυτό το ελάττωμα μαζί με πολλά άλλα).

Αυτό, όμως, που ήθελα να γράψω είναι ότι χαίρομαι πάρα πολύ που στις επόμενες εκλογές δεν θα ψηφίσω Τσίπρα, που εδώ που τα λέμε είναι και η μοναδική επιλογή (πρέπει να το δούμε κι αυτό το “έργο”), αλλά Julian Assange και Wikileaks Party.

Κατά τα άλλα, κι εδώ τα κόμματα είναι όπως στην Ελλάδα. Αριστεροί – δεξιοί διαφωνούν αν τα κέντρα κράτησης μεταναστών θα είναι στο ένα νησί ή στο άλλο. Με παροχές Αμυγδαλέζας φυσικά. Αριστεροί να σου πετύχουν!!!

Φίλησε μου την πατρίδα, είναι ακόμη καλοκαιράκι και έχει τις ομορφιές της!

Φιλικά

Έφη

(Αγαπητή φίλη, διάβασα σήμερα πως η Μελβούρνη ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά καλύτερη πόλη του κόσμου, αλλά δεν χρειαζόταν να μεταναστεύσετε στην Αυστραλία για να ψηφίσετε το Wikileaks Party. Κι εγώ το Wikileaks θα ψηφίσω. Θα γράψω σε ένα χαρτί το όνομα του Julian Assange, θα το βάλω στον φάκελο και θα το ρίξω στην κάλπη. Βέβαια, δεν θα μετρήσει η ψήφος μου αλλά, και τόσα χρόνια που ψήφιζα, σάμπως μετρούσε; Η μόνη φορά που ήμουν με τους νικητές ήταν στις εκλογές του 2009 που δεν πήγα να ψηφίσω και η αποχή βγήκε πρώτο κόμμα. Κούκλα η πατρίδα, την φιλάω κάθε μέρα με λατρεία. Θα της δώσω κι ένα φιλί από εσάς. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.