Το ακριβότερο διαβατήριο του κόσμου (Ούτε πλαστό να ήτανε)

Αγαπητέ πιτσιρίκο, σου γράφω από την εξωτική Ινδονησία όπου ζω τα τελευταία 15 χρόνια. Προσπαθούσα πάντοτε να μην έχω σχέσεις με το ελληνικό δημόσιο και συνεχίζω να προσπαθώ αλλά βλέπεις κρατήσαμε την ελληνική υπηκοότητα κι έτσι κάθε τόσο πρέπει να ανανεώνω τα διαβατήρια των παιδιών.

Παλιά ήτανε νορμάλ, η πρεσβεία έβγαζε τα διαβατήριά μας, τώρα άλλαξε το σχήμα και τα βγάζει η ελληνική αστυνομία. Οπότε πρέπει ο φάκελος να φύγει από την πρεσβεία στην Τζακάρτα και να εγκριθεί από την αστυνομία.

Περιττό να σου πω πως κάθε φορά το διαβατήριο μας κοστίζει 1.000 με 2.000 δολάρια ανάλογα με τις διαθέσεις των υπαλλήλων της ελληνικής αστυνομίας.

Φέτος μας κόστισε 4.000 και βάλε δολάρια, λόγω κρίσης νομίζω η αστυνομία μας γύρισε δυο φορές πίσω τον φάκελλο, μια γιατί κανείς δεν ανανέωσε το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης μου -μπαγιατεύει σε 6 μήνες κι ήτανε ενός χρόνου- και τη δεύτερη γιατί οι φωτογραφίες της δεν τους άρεσαν.

Αρχίσαμε την διαδικασία τον Απρίλιο, και τώρα Αύγουστος και η γυναίκα μου με την κόρη μου αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα γιατί στις 20 του μηνός πρέπει να τακτοποιήσουμε τα της διαμονής μας εδώ.

Συνολικά διανύσαμε 5.200 μίλια στην Ινδονησία πηγαίνοντας στην πρεσβεία και οι τρεις μας, κόρη-πατέρας-μάνα, και τώρα εκείνες άλλα 26.000 μίλια για να παρουσιαστούν στην Αστυνομία στην Αθήνα αυτοπροσώπως.

Όμως, η ταλαιπωρία δεν τελειώνει εδώ. Ετοίμασα μια περιβόητη δήλωση του νόμου …. πως συναινώ για την έκδοση διαβατηρίου της κόρης μου, έκανα 2.600 μίλια στην Τζακάρτα για να θεωρήσω την υπογραφή μου έλα όμως που η ελληνική αστυνομία δεν δέχτηκε το χαρτί.

Έπρεπε, λέει, να είναι όπως είναι αλλά να σταλεί μέσω φαξ από την ελληνική πρεσβεία. Δηλαδή, ένα φαξ και όχι το πρωτότυπο που είχανε στα χέρια τους με τα 15 ευρώ χαρτόσημα.

Γράψε λοιπόν άλλα 2.600 μίλια συν ένα DHL.

Έχω να γράψω πολλά και ευτράπελα για την διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων αλλά νομίζω πως αυτή η παράθεση γεγονότων, αποστάσεων και χρημάτων φτάνει για να καταλάβει κανείς σε τι ηλίθιο, ανόητο και σαδιστικό κράτος είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνόμαστε.

Κάθε φορά που κάθομαι στο γραφείο της πρεσβείας μπροστά στα προϊστορικά ηλεκτρονικά μηχανήματα αποτυπωμάτων Made in Germany, που κατά 80% δεν θέλουνε να δεχτούνε τα αποτυπώματά μας και μπορεί να περάσουνε 2 ώρες τρίβοντας τα δάχτυλά μας με οινόπνευμα για να γίνει η δουλειά, σκέφτομαι
ταλαίπωρος εκεί στην καρέκλα με τα παιδιά μου να φρικάρουνε, πόσα φράγκα ξοδέψανε και τσεπώσανε οι Γερμανοί γι αυτό το καθυστερημένο σύστημα που προφανώς αγοράστηκε κατά χιλιάδες μονάδες για να επανδρώσει προξενεία πρεσβείες και γραφεία διαβατηρίων.

Αυτά όλα ξεκίνησαν πριν το success story του μεγαλοφυούς Αντώνη Σαμαρά, αλλά τώρα το 2013 έφτασαν στην απόλυτη τελείωσή τους. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

(Αγαπητέ φίλε, για όποιον ξέρει την ελληνική πραγματικότητα στα 40 χρόνια δικομματισμού, δεν είναι και δύσκολο να φανταστεί πώς έχει γίνει η επιλογή για την στελέχωση των πρεσβειών μας και πώς αγοράστηκαν τα υλικά. Το λάθος σας ήταν που κρατήσατε την ελληνική υπηκοότητα. Καλά να πάθετε. Καλή τύχη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.