ACS κινητοποίηση

Γεια χαρά πιτσιρίκο. Πρώτη φορά σου στέλνω κείμενο. Έχει και ένα βίντεο με την απεργιακή κινητοποίηση που έγινε προχτές στα κεντρικά της ACS. Αν κρίνεις, δημοσίεύσε το.Όπως και να ‘χει, ευχαριστώ.

Ημέρα γενικής απεργίας. Για μας (απολυμένοι ACS και σωματεία οδηγών δικύκλου), η απεργία άρχισε ακριβώς τα μεσάνυχτα,για να είμαστε και «νόμιμοι».

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία διαλογής της ACS. Π.Ράλλη 45.

Κάποιοι «άλλοι» είχαν φτάσει νωρίτερα από μας.Δυο διμοιρίες ΜΑΤ έξω από την είσοδο και αρκετοί μπράβοι μέσα στο κτίριο μας περίμεναν.

Δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς έκαναν μιας και η εταιρία είχε φροντίσει να φύγουν από άλλο σημείο τα πράγματα.

Προφανώς ήταν επίδειξη δύναμης. Είμαστε η ACS,είμαστε κράτος και όποτε θέλουμε χρησιμοποιούμε τα όργανα του κράτους.

Κατά τις 02:00 έγιναν οι πρώτες αψιμαχίες για να μπει ένα φορτηγό. Έπεσαν οι πρώτοι ψεκασμοί σπρωξίματα για ένα δεκάλεπτο το κλίμα ήταν τεταμένο.

Παρών και ένας βουλευτής που αντέδρασε κι αυτός στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώναμε. Όχι ότι δεν καλείται η αστυνομία σε ανάλογα κλεισίματα. Αλλά διμοιρίες μπροστά από την ACS παρατεταγμένες πρώτη φορά έβλεπα.

Η συγκέντρωση έληξε με την δεύτερη επέμβαση των ΜΑΤ στις 05:45 .Όχι όμως και η απεργία.Το απόγευμα στις 18:00 σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ξαναβρεθήκαμε με νέες δυνάμεις μπροστά τους.Εκεί δεν μας περίμεναν.Και δεν είχαμε καμία ενόχληση.

Απ’ ότι φαίνεται, πήγαινε πολύ μια δεύτερη επέμβαση. Άλλωστε, είχαν στο νου τους λίγο αργότερα μια άλλη επέμβαση λίγο πιο μακριά (ΕΡΤ).

Θα ήθελα να πω ότι τη μέρα της απεργίας θα πρέπει να συμμετέχει όποιος μπορεί στην πορεία, έστω και για τα μάτια του κόσμου, αλλά να επικεντρώνεται σε μικρότερες δράσεις.

Εργασιακά μέτωπα υπάρχουν πολλά. Από βιβλιοπωλεία μέχρι εταιρίες τηλεπικοινωνίας,σούπερ μάρκετ κ.λ.π.

Το να πηγαίνουμε απλώς στην πορεία και στην καλύτερη να περιμένουμε πότε θα μας διαλύσουν τα ΜΑΤ είναι ξεπερασμένο.

Έτσι κι αλλιώς, όπως είπα και παραπάνω, τους μπάτσους τους βρίσκεις και αλλού. Αυτή άλλωστε είναι η εικόνα που θέλει να βλέπουμε το κράτος.

Όσο βέβαια ο περισσότερος κόσμος παραμένει κοιμώμενος (όπως και ο γράφων πριν λίγα χρόνια) δεν πρόκειται να δούμε καμιά σοβαρή αλλαγή.

Όλοι κατηγορούμε τους άλλους την ίδια στιγμή που το μόνο που μας νοιάζει είναι να βρούμε ένα χάι μέρος που να φτιάχνει καλό καφέ.Και πίνοντας τον καφέ βρίζουμε τους πολιτικούς που μας εξαπάτησαν!

Ας αρχίσει λοιπόν ο κόσμος να συμμετέχει στα της γειτονιάς του και του δήμου του και ας αφήσει τη βουλή για άλλη φορά.

Μια πράξη αλληλεγγύης μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό που μπορεί να δώσει ώθηση για περισσότερα πράγματα την επόμενη φορά.

Ένας απολυμένος από ACS Αλίμου

(Αγαπητέ φίλε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.