Δεν θα ψηφίσουν οι γέροι στις ευρωεκλογές

Μετά την πτώση των ποσοστών τους στις δημοσκοπήσεις, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τώρα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, οι ηλικιωμένοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Η αποχή των ηλικιωμένων από τις ευρωεκλογές θα πλήξει ιδιαίτερα την Νέα Δημοκρατία που έχει μεγάλο ποσοστό στα χούφταλα και τα γεροσάψαλα, ενώ δίνει σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει στα νεανικά κοινά.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, οι ηλικιωμένοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές επειδή δεν τους αφήνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Όπως έδειξαν πρόσφατες μετρήσεις που αφορούσαν την ανεργία στη χώρα μας, τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα επιβιώνουν από μια σύνταξη που λαμβάνει κάποιο μέλος της οικογένειας, αφού οι υπόλοιποι είναι άνεργοι.

Τα μέλη της οικογένειας που επωφελούνται από τη σύνταξη του ηλικιωμένου δεν του επιτρέπουν να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, γιατί φοβούνται πως, αν βγει από το σπίτι, θα πάθει κάποιο ατύχημα και θα χάσουν τη σύνταξη.

Όλες οι ελληνικές οικογένειες έχουν σήμερα τους συνταξιούχους στα όπα όπα και τους απαγορεύουν να μετακινούνται και να ταλαιπωρούνται, γιατί, αν τα τινάξει η γριά, θα βρεθεί η οικογένεια στον δρόμο.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που έχει το κόμμα τους –επειδή οι γέροι και οι γριές δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές- και ετοιμάζονται να περάσουν νόμο για κάλπη στο σπίτι.

Ειδικές εκλογικές επιτροπές θα επισκέπτονται τους συνταξιούχους στο σπίτι τους και θα τους πηγαίνουν την κάλπη στο κρεβάτι για να ψηφίσουν.

Η κάλπη στο σπίτι έχει προβληματίσει τους συγγενείς των ηλικιωμένων γιατί φοβούνται μήπως τα μέλη της εκλογικής επιτροπής που θα μπουν στο σπίτι κολλήσουν καμιά αρρώστια τον συνταξιούχο και τον στείλουν στον άλλον κόσμο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.