Με ευλογία Σαμαρά

Από το Άγιον Όρος ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως το Άγιον Όρος αποτελεί μέρος του success story της κυβέρνησης και γνώρισε την αποθέωση από τους μοναχούς της Μονής Κωλομπαράδων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «περνάμε δύσκολες ώρες αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι».

Εντάξει, κάποιοι δεν στέκονται όρθιοι και τώρα βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα αλλά αυτοί θα ήταν τίποτα άπιστοι ή θα είχε πάει ο Θεός για κατούρημα και τους ξέχασε.

Ένας γέροντας από τη Μονή Πουτσοσκάμπιλου αμφισβήτησε τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά για τον Θεό και είπε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αγκαλιάσει τον Αντώνη Σαμαρά για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, οπότε ο Σαμαράς είναι πάνω από τον Θεό, τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα και στο εξής θα έχουμε την Αγία Τετράδα, που είναι καλή φάση γιατί θα μπορούν να παίζουν και καμιά μπιρίμπα, αν και το Άγιο Πνεύμα είναι περιστέρι και, όταν χάνει, κουτσουλάει την τράπουλα.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Θεός μας δοκιμάζει, και μας έστειλε την χρεοκοπία, την Τρόικα και τα Μνημόνια για να δει πόσο ζώα είμαστε, και εμείς του αποδείξαμε πως είμαστε εντελώς ζώα, αφού, τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε ακόμα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οπότε τι να σου κάνει και ο Θεός αν εσύ είσαι εντελώς καθυστερημένος;

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θεός μας είχε στείλει τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες για να δει αν θα τσιμπήσουμε, κι εμείς τσιμπήσαμε και καταστραφήκαμε αλλά οι μοναχοί του Αγίου Όρους δεν καταστράφηκαν γιατί στο Άγιον Όρος ισχύουν φορολογικές και τελωνειακές απαλλαγές, οπότε κάνουν ό,τι γουστάρουν και καθαρίζει η Παναγία.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως είναι περήφανος που το Άγιον Όρος είναι η αρχαιότερη αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ευρώπης αλλά η αλήθεια είναι πως –σε αντίθεση με το Άγιον Όρος- οι άλλες περιοχές της Ευρώπης προχώρησαν κάπως από τότε και δίνουν αβέρτα στο Άγιον Όρος κοινοτικές επιδοτήσεις, για να κάνουν κομπίνες και αλλαξοκωλιές οι μοναχοί με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη σαμαροευχή, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τη Μονή Σαβουρογάμηδων και προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας της Εντολοσαμαριώτισσας, και η εικόνα δάκρυσε, με αποτέλεσμα να βάλει τα κλάματα κι ο Σαμαράς, και όλοι οι μοναχοί να έχουν πεθάνει στα γέλια που γέρος άνθρωπος πιστεύει ακόμα ότι οι εικόνες κλαίνε.

Για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, ο Αντώνης Σαμαράς εγκατέλειψε για λίγο το ύφος νταβατζή από την Τρούμπα που είχε υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα, και το έπαιξε σεμνή και θεοσεβούμενη παρθένα αλλά τώρα θα αρχίσει πάλι τις μαγκιές και τις εντολές, που τον κάνουν ακόμα πιο αστείο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.