Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας

Είναι πραγματικά θλιβερή η σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Το φιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει μεταλλαχτεί σε ένα αλλοπρόσαλλο μόρφωμα στο οποίο κάνει κουμάντο η ακροδεξιά ομάδα του Αντώνη Σαμαρά που αποτελείται από Μπαλτάκους.



Είναι τέτοια η κατάντια της σημερινής Νέας Δημοκρατίας που άγεται και φέρεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι τελειωμένος και ήδη βλέπει μπροστά του το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η άλλοτε κραταιά Νέα Δημοκρατία είναι όμηρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενός πολιτικού που ηγείται ενός κόμματος –του ΠΑΣΟΚ- το οποίο, ουσιαστικά, δεν υπάρχει πια.

Το ΠΑΣΟΚ το κρατάνε στη ζωή, ως τίτλο, μόνο και μόνο για να μην πάει φυλακή ο Βενιζέλος.

Είναι απαράδεκτο το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκοψε τον Φαήλο Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά ποιους θα βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που είναι πρόεδρος.

Επίσης, δεν μπορεί ο λερωμένος Ευάγγελος Βενιζέλος να κόβει από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έναν αγνό πατριώτη, έναν ατρόμητο Έλληνα, ένα γενναίο αγωνιστή όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ο Βενιζέλος διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και τώρα προσπαθεί να διαλύσει και την Νέα Δημοκρατία.

Δεν το βλέπετε;

Θα του το επιτρέψετε;

Θα τον αφήσετε να διαλύσει και τη μεγάλη δεξιά παράταξη;

(Εδώ σταματάω γιατί με πιάσανε τα γέλια. Πάντως, για όσους ενδιαφέρονται και για όσους καταλαβαίνουν, αυτό είναι το πνεύμα της κριτικής που πρέπει να γίνεται στην κυβέρνηση Σαμαρά: «πώς καταντήσατε ακροδεξιό μόρφωμα το μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πώς το αφήσατε να πέσει στα χέρια του Βενιζέλου».)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.