Ο Εμίρης του Κατάρ θέλει να αγοράσει τα Επτάνησα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε έκταση 15 χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, αφού κάποια δημοσιεύματα φέρουν τον Εμίρη του Κατάρ να έχει αγοράσει και το Ναυάγιο της Ζακύνθου, μια παραλία που έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Εμίρης του Κατάρ ήθελε να αγοράσει ολόκληρη την Ζάκυνθο και όλα τα Επτάνησα αλλά δεν του το επέτρεψαν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες της χώρας.

Μετά την Οξιά που αγόρασε πέρυσι, ο Εμίρης του Κατάρ θέλει να αγοράσει και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, για να αποδείξει στους Επτανήσιους πόσο μεγάλο λάθος τους ήταν η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι από το Κατάρ αναφέρουν πως ο Εμίρης αγόρασε το Ναυάγιο και σκοπεύει να αφαιρέσει το πλοίο από την παραλία και να χτίσει ένα τζαμί, ώστε η πιο γνωστή παραλία του κόσμου να μην λέγεται πια Ναυάγιο αλλά Τζαμί.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έχει γίνει έξαλλος και είναι αποφασισμένος να μεταφέρει την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Ναυάγιο, ώστε να μην προλάβει ο Εμίρης του Κατάρ να χτίσει τζαμί.

Το ναυαγισμένο πλοίο θα μεταφερθεί από την παραλία του Ναυαγίου στη θέση που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ώστε να μπορούν να το βλέπουν οι τουρίστες που κάνουν βόλτα για να φάνε κάνα μαντολάτο και καμιά φιτούρα.

Η κατάσταση στη Ζάκυνθο είναι πολύ κρίσιμη.

Ο Άγιος Διονύσιος να βάλει το χέρι Του.

(Εντελώς σοβαρά, και μα τον Άγιο Νιόνιο, η παραλία του Ναυαγίου πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτη. Όλη η Ελλάδα τρώει ψωμάκι από αυτή την παραλία -για την οποία κάποιοι κάνουν ιδιοτελή σχέδια εδώ και χρόνια-, και τρώει ψωμάκι επειδή η παραλία του Ναυαγίου έχει μείνει “αναξιοποίητη” και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας και της Ζακύνθου σε όλο τον κόσμο. Επειδή είδα πώς “αξιοποιήθηκαν” τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας -και η Ζάκυνθος-, κάνω έκκληση σε όποιο λογικό άνθρωπο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα να μην επιτρέψει την “αξιοποίηση” του Ναυαγίου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.