Θρίαμβος στην Αμφίπολη!

ΣκελετοίΗ απογοήτευση που είχε επικρατήσει για τα ευρήματα στο τάφο της Αμφίπολης έδωσε την θέση της στον ενθουσιασμό, μετά την ανεύρεση ανθρώπινου σκελετού κάτω από τον τρίτο θάλαμο. Ο σκελετός είναι σε άριστη κατάσταση αλλά πρέπει να συναρμολογηθεί γιατί οι αστράγαλοι βρίσκονται στο κούτελο.

Όπως δήλωσαν οι αρχαιολόγοι, ο σκελετός βρίσκεται και μέσα και έξω από τον τάφο, οπότε μάλλον κάποιον είχαν θάψει ζωντανό και προσπαθούσε να την κάνει από τον τάφο αλλά, τελικά, δεν μπόρεσε και τα τίναξε.

Οι εικασίες για το όνομα του νεκρού συνεχίζονται αλλά τώρα υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν πως ο σκελετός δεν ανήκει στον Μεγαλέξανδρο, τον Ηφαστίωνα ή τον Νέαρχο αλλά σε κάποιον άτυχο μετανάστη, και τον πέταξε στον τάφο της Αμφίπολης η κυβέρνηση Σαμαρά, για να αποδείξει πως η χώρα βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη.

Η αποκάλυψη πως βρέθηκε ένας σκελετός στον τάφο της Αμφίπολης ήρθε την ίδια μέρα που ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία- σε κομήτη, για να αποδειχτεί πως η υπόλοιπη Ευρώπη κοιτάει προς τον ουρανό, ενώ η Ελλάδα έχει χωθεί μέσα στη γη και ψάχνει για τάφους και κόκαλα.

Τώρα πια δεν θα μπορούμε να λέμε στους άλλους Ευρωπαίους πως “όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βαλανίδια”, γιατί θα μας απαντούν “όταν εμείς πηγαίναμε στο διάστημα, εσείς σκάβατε στους τάφους για κόκαλα”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.