Γιατί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι win win situation για τους απανταχού αριστερούς

Αγαπητοί πιτσιρίκο, Ηλία, Νεκτάριε και απανταχού αριστεροί: Το μεγάλο δίλημμα στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, είναι εάν θα ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις για το προγράμματα, τις προθέσεις και την ορθότητα του λόγου του, αλλά νομίζω πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι τόσο περίπλοκη.

Ας δούμε λίγο τι θα συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση:

Περίπτωση 1η:
Κάνει έως ένα βαθμό αυτά που λέει (όλοι γνωρίζουμε πως όλα δεν γίνονται) και δίνει ανάσες ζωής σε ένα λαό που πεθαίνει. Σίγουρα δεν θα μας οδηγήσει στο σοσιαλισμό, αλλά, όπως έγραψε και ο Ηλίας, και η κατάργηση των ΜΑΤ πρόοδος είναι.

Περίπτωση 2η:
Κάνει μία τούμπα, ίσως τη μεγαλύτερη που θα έχει γραφτεί στην ιστορία μέχρι σήμερα, και πλέον όλοι μαζί απογοητευμένοι και θυμωμένοι οδηγούμαστε στο δρόμο της επανάστασης και των λαϊκών κινημάτων. Αυτό που θεωρούν πολλοί αριστεροί τη μόνη λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει αργά η γρήγορα, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ας το επισπεύσουμε, για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και να πάμε παρακάτω.

Γιατί, όπως είχε γράψει ένας άλλος αναγνώστης σου, σε αυτό που ελπίζουν πολλοί είναι το τι θα ακολουθήσει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να δώσουμε παράταση ζωής στην ακροδεξιά κυβέρνηση και να καθυστερούμε τις εξελίξεις.

Φίλε Νεκτάριε, εάν πίστευα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεδομένη τη νίκη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιθανότητες να εισέλθει στη Βουλή, θα ψήφιζα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυστυχώς, έχουμε δρόμο για κάτι τέτοιο.

Τελευταίο και σημαντικότερο:

Στο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τους πασόκους, υπάρχει και η αριστερή πλατφόρμα, η οποία αποτελεί το 25-30% της δύναμης του.

Ας ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας και ενισχύοντας την αριστερή πλατφόρμα. Όσο πιο δυνατή θα είναι η παρουσία της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δυσκολότερες θα είναι οι τούμπες…

Γιώργος από Γερμανία

(Αγαπητέ Γιώργο, πολύ ωραίες οι παρατηρήσεις σου. Μια μικρή παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως δεν υπάρχουν μόνο αριστεροί στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν, κυρίως, δεξιοί και κεντρώοι. Δηλαδή, δεξιοί. Οπότε, αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, τα πράγματα θα είναι μάλλον δύσκολα για την Αριστερά. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.