Για τον Ρωμανό

Πορεία για Ρωμανό 1Αγαπητέ Πιτσιρίκο καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια επισήμανση για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, που έχει σχέση με τις αντιδράσεις της ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας κυρίως.

Διαβάζω με έκπληξη ότι η μεγάλη πλειονότητα είναι απολύτως εναντίον με τον Νίκο Ρωμανό αυτές τις μέρες και μάλιστα διακρίνω μια απίστευτη “κακία” στην έκφρασή της.

“Είναι αλήτης, τρομοκράτης, κωλόπαιδο, δεν του αξίζει ούτε να αναπνέει, τα καθίκια οι γονείς του που δε του έδωσαν ανατροφή (προφανώς το να το βουλώνεις, να μη σκέφτεσαι και να είσαι σαν όλους τους άλλους είναι ανατροφή για αυτούς), να μη σπουδάσει” κτλ.

Παρότι, όλοι παραδέχονται ότι, για ακόμα μια φορά, ο νόμος δεν εφαρμόζεται, οι “σύννομοι” πολίτες προκειμένου να λάβει ο Ρωμανός την εκδίκηση που “του αρμόζει”, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουν έναν συνάνθρωπο τους να πεθαίνει.

Προσπάθησα μέρες να καταλάβω γιατί τόσο μίσος για τον Ρωμανό και μάλλον έχω την τελική εξήγηση.

Το αληθινό έγκλημα του Ρωμανού είναι ότι δεν είναι σαν εμάς. Είναι διαφορετικός. Και είναι ικανός να φτάσει μέχρι και το θάνατο, για να μην ενδώσει σε αυτό που μισεί. Κάτι για το οποίο οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε άξιοι.

Είμαι βέβαιος ότι, αν ο Ρωμανός έκανε τη ληστεία και μετά πήγαινε να κάνει ζημιές και χαϊλίκια στη Μύκονο, το μίσος για αυτόν θα ήταν απείρως πιο μικρό και περιορισμένο.

Όταν εκείνο το κωλόπαιδο που έφαγε τα λεφτά του χαρατσιού στη ΔΕΗ βγήκε από τη φυλακή, είδαμε κάτι τσατισμένα σχόλια αλλά, μετά από δύο μέρες, το θέμα ξεχάστηκε.

Και ξεχάστηκε επειδή ενδόμυχα αυτό το κωλόπαιδο έκανε ότι θα έκανε και το 90% των Ελλήνων. Η είδηση ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού.

Λεφτά από εγκληματική δραστηριότητα καταναλώνονται σε ποτά, γυναίκες και πόζα. Που είναι το παράλογο;

Εδώ όμως έχουμε ένα άλλο “κωλόπαιδο” που αποφάσισε να ληστέψει ένα ιδιωτικό μαγαζί (και όχι το κράτος, άρα όχι τους πολίτες που τον μισούν) και έχουν πέσει όλοι να τον φάνε.

Επειδή είναι αλήτης. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Επειδή δεν είναι εκείνο το φυσιολογικό κάθαρμα που εγκληματεί για να περνάει εκείνο καλά και μόνο.

Το σύστημα που ο Ρωμανός μισεί τα έχει καταφέρει. Έχει κάνει το ραγιαδισμό κανονικότητα.

40 χρόνια ζούμε την κλεπτοκρατία, χωρίς καμία αντίδραση αλλά τώρα που πιάσαμε έναν “μη κανονικό” άνθρωπο, αδύναμο, με αλυσίδες στα χέρια, θέλουμε αίμα.

Και επειδή τον βλέπουμε να μη προσκυνά, τον μισούμε περισσότερο. Αυτό δεν είναι φασισμός. Είναι συμπυκνωμένη κακία.

Οι Έλληνες είμαστε κακοί άνθρωποι, πιτσιρίκο. Καθάρματα.

Ο λαός που ζητά από τη “Δημοκρατία” του αρένες με λιοντάρια για τους “μη κανονικούς” είναι τελειωμένος και η ιστορία το έχει αποδείξει.

Αυτά.

Δημήτρης

(Αγαπητέ Δημήτρη, είμαστε παλιάνθρωποι. Βλέπω την έκφραση που παίρνουν τα τελευταία χρόνια όλοι οι συνομιλητές μου, όταν τους λέω πως οι Έλληνες είμαστε καθάρματα. Δεν μιλάω για τις προηγούμενες γενιές. Μιλάω για τους Έλληνες σήμερα. Για εμάς. Είμαστε παλιάνθρωποι. Βρομεροί και τρισάθλιοι. Περπατώντας πριν από λίγο μαζί με τους αναρχικούς στην πορεία για τον Ρωμανό στο κέντρο της Αθήνας, μια φίλη μου μου είπε “αυτά τα παιδιά είναι πολύ καλύτερα από εμάς”. Ούτε η φίλη μου, ούτε εγώ είμαστε αναρχικοί. Όσο για αυτό που γράφεις για τον Νίκο Ρωμανό, ξαναγράφω αυτό που απάντησα σε μια φίλη αναγνώστρια: “Λογικό είναι οι εθελόδουλοι ραγιάδες Έλληνες να έχουν πάρει ανάποδες με τον Ρωμανό, γιατί τους θυμίζει με την στάση του πόσο χέστηδες και προσκυνημένοι είναι οι ίδιοι. Βέβαια, οι Έλληνες τον θαυμάζουν τον Νίκο Ρωμανό. Τον θαυμάζουν και τον φθονούν. Γιατί, όπως είπε ο Σέρεν Κίρκεγκορ, ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός”. Να είσαι καλά.)

(Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή πορεία για τον Νίκο Ρωμανό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.