Το σατανικό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη

(Καλησπέρα Πιτσιρίκο! Είπα να σου εκθέσω τα συμπεράσματά μου γι’ αυτό τον μοναδικό φωστήρα που λέγεται Γιάνης Βαρουφάκης.)
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Γιάνης το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως κατάλαβα ότι πίσω από το σπινθηροβόλο του βλέμμα κρύβεται κάποιο σατανικό σχέδιο. Δεν άργησε η μέρα που επιβεβαιώθηκα και θα το δικαιολογήσω αμέσως:

Άρχισε να δίνει συνεντεύξεις εντός και εκτός της χώρας κι όλοι ασχολούνταν μαζί του χωρίς να ψάχνουν τα οικονομικά μας.

Παραλίγο να προκαλέσει εγκεφαλικό στον Σόιμπλε, όταν στην κοινή τους συνέντευξη τύπου μίλησε για Siemens και ναζί. (Δεν το κατάφερε αλλά θα επανέλθει).

Έβγαλε στη φόρα ότι ο μικρός Ολλανδός Ντάισελμπλουμ δεν έχει πτυχίο, κι έτσι όλοι οι Έλληνες χωρίς πτυχίο μπορούμε να ελπίζουμε πως μια μέρα θα πιάσουμε δουλειά στο eurogroup.

Έκανε τη Ν.Δ. να παραδεχτεί πως υπάρχει το email Χαρδούβελη.

Δεν αφήνει κανάλι για κανάλι στην ελληνική τηλεόραση που να μην το επισκεφτεί· πάει δήθεν για συνεντεύξεις αλλά στα διαλείμματα των διαφημίσεων τους εκβιάζει πως, αν δεν πληρώσουν τις άδειες και τους φόρους που χρωστάνε, θα τους κλείσει τα κανάλια.

Το μεγαλύτερο, όμως, το πιο ύπουλο, το καταχθόνιο σατανικό του σχέδιο, είναι ένα:

Έχει βάλει στόχο να κατρακυλήσει το ευρώ, να φτάσει στα τάρταρα και μετά να συνδέσει την οικονομία της χώρας με το ισχυρό δολάριο.

Πςςςςςς! Θα ρημάξει την οικονομία της Ευρώπης και μετά όλοι θα παρακαλάνε να φτιάξουμε εμείς μια νομισματική ένωση για να μπουν μέσα.

Ο Σόιμπλε θα σταματήσει να λέει πόσο μαλάκες είναι οι Έλληνες που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση και θα ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα και να αναλάβει έστω να εκβιάζει τους Γερμανούς γιατί ξέρει και την ψυχολογία τους.

Ο Ντράγκι θα αρχίσει τα ναρκωτικά. Εμείς θα βαράμε το νταούλι κι αυτοί θα χορεύουν.

Καλή συνέχεια!

Μαρία

(Αγαπητή Μαρία, πέρα από την πλάκα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει, όντως, σχέδιο. Και το σχέδιό του είναι για το καλό της χώρας και των πολιτών. Το θέμα είναι αν θα του δοθεί ο χρόνος να το υλοποιήσει. Πάντως, για την ώρα, τα πάει πολύ καλά. Αφενός έκανε τους πάντες να αντιληφθούν πως η Ελλάδα έχει ξανά υπουργό Οικονομικών -έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη αυτό-, και αφετέρου βλέπουμε πως κάποιοι ξένοι συνάδελφοί του προσπαθούν να τον γελοιοποιήσουν και γελούν μαζί του, οπότε ξέρουμε πως είναι σε αδύναμη θέση απέναντί του. Στην πολιτική, το να γελάς με τον άλλον είναι ένδειξη αδυναμίας. Επίσης, θέλω να παρατηρήσω πως σύντομα ο Βαρουφάκης θα είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας χρήστης του Twitter με followers από όλο τον κόσμο. Είναι κάπως περίεργο ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας να είναι τόσο δημοφιλής. Ο Βαρουφάκης αλλάζει την μέχρι τώρα εικόνα των πολιτικών, και αυτό θα το δούμε να εξαπλώνεται παντού. Και δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης -δεν τον βλέπω να έχει λατρεία με τις καρέκλες- αλλά θα ήθελα πολύ να ήμουν δίπλα στον Σόιμπλε την ημέρα που η Ελλάδα θα κάνει στάση πληρωμών. Για να του δώσω το υπογλώσσιο. Να είσαι καλά, Μαρία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.