Κορίτσια, οι Ρώσοι!

Russian marinesΣε συνέδριο που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο γνωστός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν τσακωνόντουσαν για την Ελλάδα.

Ο Μάρτιν Σουλτς υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη γιατί οι συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες δεν μπορούν να υπολογιστούν εκ των προτέρων, ενώ ο Ζιν έλεγε πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ γιατί μόνο με ένα δικό της νόμισμα θα είναι ανταγωνιστική.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τον συνομιλητή του και το ακροατήριο πως το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό και πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη -αφού, διαφορετικά θα υπάρξουν και γεωπολιτικές συνέπειες-, ο Μάρτιν Σουλτς ρώτησε “Θέλετε να δείτε τον ρωσικό έκτο στόλο να αράζει στον Πειραιά;”.

Ναι, εγώ θέλω να δω τον ρωσικό στόλο να αράζει στον Πειραιά.

Για την ακρίβεια, θέλω να έρθουν και οι άλλοι πέντε ρωσικοί στόλοι να αράξουν στον Πειραιά.

Γενικά, ό, τι ρωσικό πολεμικό πλοίο υπάρχει, θέλω να έρθει στον Πειραιά. Για πάντα.

Θα περιμένω τους Ρώσους στο λιμάνι και θα κρατάω μια μεγάλη εικόνα του Στάλιν. Μπορεί να μην τον ξέρουν γιατί ήταν Γεωργιανός, αλλά αυτός ήταν ηγέτης και όχι ο φλώρος ο Πούτιν.

Θα φοράω και μια στολή του Κόκκινου Στρατού. Την επίσημη.

Πάω στο λιμάνι να περιμένω τους Ρώσους.

(Είναι που δεν έχει καμία σημασία αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αν καθυστερήσει λίγο ακόμα η συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, βλέπω την Μέρκελ να παίζει ξύλο με τον Σόιμπλε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.