Χωρίς δικαιοσύνη δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Το βίντεο που σου στέλνω επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον κύριο Πανούση, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι ανάμεσα στους μεταλλωρύχους στα γεγονότα της 5ης Απριλίου στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Επίσης, οι μεταλλωρύχοι δεν έδειχναν τα απαυτά τους αλλά έκαναν αέρα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.

Δεν υπήρξε συνεργασία μεταξύ ΜΑΤ και μεταλλωρύχων και φυσικά η αστυνομία επέδειξε την γνωστή ουδέτερη στάση.

Οι γνωστές μπούρδες δηλαδή. Θα ‘θελα να ήξερα πάντως ποιος δίνει τις εντολές στην αστυνομία.

Ο υπουργός δηλώνει αναρμόδιος, η ΕΛΑΣ σφυρίζει αδιάφορα, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές και δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Τέλος πάντων, με αφορμή το mail που έλαβες από το παπαδαριό, θέλω να τονίσω πως το αποκαλούμενο ως δημόσιο δεν υφίσταται.

Το κράτος έχει ιδιωτικοποιηθεί από την ίδρυση του κυριολεκτικά. Αποτελεί το κάστρο των κάθε λογής “θεσμικών” οργάνων.

Όλοι οι οπαδοί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κρύβονται καθημερινά κάτω από τη φουστανέλα του κράτους, του πιο ψυχρού από όλα τα τέρατα. Το κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων οίκων και οικογενειών.

Ο διαχωρισμός ή όχι κράτους και ολιγαρχίας αποτελεί το Α και το Ω οποιασδήποτε μελλοντικής εξέλιξης στη χώρα μας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Μην ξεχνάμε το άβατο του Βατικανού, το αφορολόγητο που ισχύει σε όλους τους θρησκευτικούς ναούς του πλανήτη. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Αλλά δεν γράφω για την θρησκεία γιατί αφενός με εκνευρίζει και αφετέρου επειδή για άλλο ξεκίνησα να γράφω. Είμαι και λίγο μαλάκας και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον στις Σκουριές.

Πουλήθηκαν 317.000 στρέμματα για 11 εκατομμύρια ευρώ σε μια νεοσύστατη εταιρεία 3 ημερών, με μετοχικό κεφάλαιο τότε μερικών χιλιάδων ευρώ.

Και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό, από τη γνωστή πίσω πόρτα του κύριου Πάχτα.

Και λόγω μεταλλευτικού νόμου που κρατάει από τη χούντα, το δημόσιο θα πάρει ένα πενιχρό χαρτζιλίκι από την εκμετάλλευση ορυκτών αξίας αρκετών δισ. (πάνω από 25).

Ενώ θα μείνουν στην περιοχή τα απόβλητα, τα κομμένα δέντρα και μια τεράστια τρύπα.

Ειδικότερα, αυτά τα τσουτσέκια που νομίζουν πως εξασφαλίζουν το μέλλον των παιδιών τους, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια κατεστραμμένη τοπική κοινωνία με δεμένα χέρια και πόδια. Γιατί μακροπρόθεσμα το ορυχείο θα ισοπεδώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Και πόσα θα βγάλεις, ρε μαλάκα, για όσο κρατήσει η εξόρυξη; 50.000 ευρώ; 100.000 ευρώ;

Και για πόσο θα σε αφήσουν να ζήσεις τα δηλητήρια που θα ρουφήξεις μέσα από τα σπλάχνα του ορυχείου; Θα πιάσεις έστω τα 60;

Κρίμα, είχα ασχοληθεί εκτενώς ένα διάστημα με τα ορυχεία του Αμαζονίου, και πραγματικά σου πέφτουν τα μαλλιά όταν βλέπεις τι αφήνει πίσω η δραστηριότητα μιας εταιρείας εξόρυξης.

Και όλο αυτό, για να βγει ένα άχρηστο ορυκτό που θα διακοσμήσει ακριβές βιτρίνες και χρηματοκιβώτια.

Στο μεταξύ, αυτό που κάνει τη ζημιά είναι η βιασύνη του “επενδυτή”. Γιατί να κάθεται 200 χρόνια να το βγάζει λίγο-λίγο; Τι καλύτερο από το να τα κάνεις όλα πουτάνα και να βγάλεις δεκάδες δισ. σε λίγα χρόνια;

Η ανθρώπινη εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο, πάντα με τη σφραγίδα του “ανεξάρτητου” νεοελληνικού κράτους και των λοιπών προασπιστών του δημόσιου συμφέροντος.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη, με τα κράτη υποδουλωμένα στις ορέξεις των πολυεθνικών καθαρμάτων των αγορών.

Απλά, αρνούμαστε να το δούμε γιατί η αποδοχή προϋποθέτει πάνω από όλα αυτοκριτική.

Εντέλει, το ατομικό κέρδος βρίσκεται πολύ πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες. Και απορούμε ακόμα γιατί η ανθρωπότητα πάει κατά διαόλου.

Για τη μήνυση μην γκρινιάζεις. Σκέψου πως το 1.000.000 που θα σου πάρουν θα πάει για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ό,τι να ‘ναι. Ο Θεός να σου κόβει μέρες και να τις δίνει στους εθνικούς ευεργέτες. Άντε μην πω τίποτε άλλο.

Φυσικά, μην ξεχάσουμε, εμείς οι προοδευτικοί, να συντονιστούμε στις τηλεοράσεις μας το βράδυ, για να βρίσουμε το Ισλάμ και τους τζιχαντιστές. Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ… με το παρντόν.

Πάντως, ως άτυπο υστερόγραφο, +1 για τον Τσίπρα που έκανε σκουπίδι το Σαμαρά για άλλη μια φορά. Αν και ο Σαμαράς πάντα σκουπίδι ήταν, άλλο που πήγαν κάμποσοι και τον επιβράβευσαν για τη συνταγματική εκτροπή Παπαδήμου.

Γενικά, ο Σαμαράς θα έπρεπε να σκύβει για το σαπούνι στον Κορυδαλλό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει Δικαιοσύνη· αν μη τι άλλο συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, Πιτσιρίκο.

Δυστυχώς, χωρίς δικαιοσύνη δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα και οι “θεσμοί” θα απολαμβάνουν ανάλογης ασυλίας.

Ο νοών νοείτο…

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, οι μεταλλωρύχοι στις Σκουριές δεν νοιάζονται που θα βγάλουν τον καρκίνο αυτοί και τα παιδιά τους, οπότε οι άνθρωποι είναι εντελώς γκάου, και σιγά μη νοιάζονται για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Φαντάσου τη μια φορά που ζεις, να θέλεις να είσαι μεταλλωρύχος. Και για να μην κουράζομαι, να τι είχα γράψει με αφορμή τη διαδήλωση των ανθρακωρύχων στην Ισπανία το 2012, και ισχύει και για τους μεταλλωρύχους στη Χαλκιδική: “Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι επειδή θέλεις να παραμείνεις ανθρακωρύχος. Δηλαδή, διαμαρτύρονται επειδή θέλουν να παραμείνουν σκλάβοι. Δεν είναι δουλειά αυτή, ρε φίλε, δεν είσαι ποντίκι, άνθρωπος είσαι, και πρέπει να είσαι έξω στον ήλιο και να λιάζεις ανέμελος τ” αρχίδια σου, οπότε να κλείσουν αμέσως όλα τα ανθρακωρυχεία του πλανήτη”. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι σκλάβοι -και μάλλον οι περισσότεροι είναι έτσι-, δεν μπορείς να τους αλλάξεις γνώμη. Σκλάβοι θα είναι. Να είσαι καλά, Άρη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.