Ο Κώστας Σημίτης ζει

simitisΟ πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατέθεσε σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχαζόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία πως είχε πεθάνει, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι.

Ο Κώστας Σημίτης κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και πως δεν έχει ιδέα για τα εξοπλιστικά, αφού αυτός ήταν μόνο ένας απλός πρωθυπουργός και πού να ξέρει αν οι υπουργοί του άρπαζαν τη μία μίζα πίσω από την άλλη;

Επίσης, ο Κώστας Σημίτης είπε πως ήταν πρωθυπουργός μόνο οκτώ χρόνια και δεν πρόλαβε να σχηματίσει άποψη για το πώς κυβερνάται μια χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμα πως το ΚΥΣΕΑ ήταν διακοσμητικό και πως όλα όσα ξέρει τα έμαθε μαζί με εμάς τους υπόλοιπους από τις εφημερίδες, οπότε αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες που έκαναν πρωθυπουργό για δυο τετραετίες έναν καθυστερημένο.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη, ο μόνος υπεύθυνος για τα εξοπλιστικά ήταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να το πει, γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ πασόκος που να έχει αναλάβει την ευθύνη και να μην τα ρίχνει όλα στους άλλους.

Τα όσα υποστηρίζει ο Κώστας Σημίτης μπορούν να τα επιβεβαιώσουν οι Έλληνες ολιγάρχες και καναλάρχες, στους οποίους είχε μοιράσει πολύ ωραία την πίτα και τη μάσα για οκτώ χρόνια αλλά αυτοί επιμένουν σήμερα -μέσω των παπαγάλων τους- πως η χώρα χρεοκόπησε μόνο εξαιτίας των δημοσίων υπαλλήλων και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Αν το δικαστήριο αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του Κώστα Σημίτη, δεν έχει παρά να διαβάσει τα χιλιάδες άρθρα στις καθεστωτικές εφημερίδες της εποχής, όπου ο Κώστας Σημίτης παρουσιαζόταν ως κάποιος που έχει τις ικανότητες του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ουίνστον Τσόρτσιλ και του Σαρλ Ντε Γκωλ, αν και εμείς οι υπόλοιποι βλέπαμε μόνο ένα βαριά συμπλεγματικό ανθρωπάκι, το οποίο ξεχάστηκε την επόμενη μέρα που έπαψε να έχει την εξουσία, και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν ξεχάσει πως η χώρα χρεοκόπησε το 2010 και πως δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες σε κανέναν πολιτικό για την χρεοκοπία της χώρας.

Ο Κώστας Σημίτης -ο οποίος ήταν ο πρωθυπουργός που έδωσε την εντολή στην Golman Sachs να μαγειρέψει τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη-, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήγαν ποτέ στο δικαστήριο.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και να προχωρήσει.

Καμιά χώρα δεν αλλάζει με σάπια Δικαιοσύνη.

Σάπια η Δικαιοσύνη, σάπια και η Δημοκρατία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.